2016 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Mielinė tešla be kildinimo - pyragėliai su dešrelėmis

Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir -  TAIP, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.




10-12 dešrelių
200 ml. pieno (arba 100 ml. pieno + 100 ml. vandens)
2 v.š cukraus
1 pakelis sausų mielių (7-11 gr.)
180-200 gr. minkšto sviesto (kambario temperatūros)
0,5 a.š. druskos
apie 450-500 gr. miltų

Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.
Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.
Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galite pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai. Tešlą iškočioti iki 3-4 mm. storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles. Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Recepto šaltinis supermama.lt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...