2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu




12 pyragaičių

500 gr. bemielės sluoksniuotos tešlos
6 konservuotų persikų puselių
1 kiaušinio aptepimui
perlinio cukraus

Kremui:

200 ml. pieno
80 gr. cukraus
2 tryniai
1,5 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus

Kremas. Gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės. Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.

Pyragaičių formavimas (žr. nuotrauką žemiau). Persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių). Tešlą supjaustome 10-12 cm. kvadratais. Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!

P.S. Nerealiai mėgstu šiuos pyragaičius, tačiau valgiau juos tik pirktinius. Pagalvojau, kad pats laikas būtu pabandyti išsikepti namuose. Tai visiškai paprasta, o rezultatas pranoko lūkesčius! Galite naudoti ir bet kokį kitą plikytą kremą, vietoj persikų - abrikosus (jie mažesni, tad nereiks pjauti per pusę).


2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Užtepelė su varške ir ikrais



250 gr. kreminės konsistencijos varškės (nesaldžios)
2 v.š. grietinės
50 gr. raudonųjų ikrų
druskos
pipirų

Visus produktus sumaišome. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų. Aš vietoj druskos įberiu šiek tiek Vegetos prieskonių. Tinka valgyti su traškučiais, vafliais (taleriais), įvairiais užkandžiais prie vyno arba tiesiog užsitepti ant skrudintos duonos. Skanaus :)

P.S. Galite įberti ir savo mėgstamų prieskonių, smulkintų krapų ar kt. žolelių.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...