Išeiga - apie 150 nedidelių sausainių
500 gr. miltų
1 a.š. sodos
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
140 ml. grietinėlės
150 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. balto cukraus
150 gr. rudojo cukraus
200 gr. skysto medaus (tamsaus)
Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę. Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau). Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.
Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus. Kepame įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 6 min. (sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės). Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!
P.S. Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos.