2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis
Rageliai su sutirštintu pienu
2010 m. gegužės 25 d., antradienis
Pyragas su šokoladu
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
6 v. š. miltų
4 v.š. kakavos
100 gr. juodojo šokolado
2 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
Ištirpinti sviestą su cukrumi. Į atvėsintą sviestą supilti išplaktus kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Po truputi berti viską į šlapią masę ir gerai maišyti. Pailgą (kekso) kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir užpilti likusią tešlą. Kepti 175 C orkaitėje apie 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs). Pyragą patiekiame šiltą, kad viduje esantis šokoladas būtų minkštas. Skanaus!
P.S. "Labai šokoladinis" ir fantastiško skonio pyragas :) Patiekiant pašildyti bent kelias sekundes mikrobangėje.
Ačiū Gabijai už puikų receptą :)
2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis
Mėsos tefteliai padaže
2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis
Bulvinės bandelės
Recepto šaltinis say7.info
2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis
Tortas "Braškinė gaiva"
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras
150 gr. braškių
50 gr. cukraus
150 gr. braškių jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
braškių papuošimui
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos braškes, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su braškine mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame braškėmis. Skanaus!
P.S. Tortas toks pat, kaip Mangų-persikų tortas, tik su braškėmis.
2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis
Tortas "Skruzdėlynas" su kondensuotu pienu
2010 m. gegužės 13 d., ketvirtadienis
Jogurtinis pyragas "Persikas"
2010 m. gegužės 12 d., trečiadienis
Duona su česnakiniu sviestu ir žalumynais
2 kiaušiniai
4 v.š. grietinės
20 gr. šviežių arba 7 gr. sausų mielių
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
350-400 gr. miltų
Įdarui:
70 gr. sviesto
3-4 skiltelės česnako
2 a.š. smulkintų šviežių krapų
Aptepimui:
1 kiaušinis
1 v.š. vandens
2010 m. gegužės 11 d., antradienis
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
500 gr. kalakutienos faršo
2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis
Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė
Tešlai:
P.S. Labai skanūs apelsinų skonio pyragaičiai :) Tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau cukraus.
2010 m. gegužės 4 d., antradienis
Naminis jogurtas
Tik iš 2 produktų namie galima pasidaryti tikrų tikriausią naminį jogurtą :)
1 l. kuo riebesnio pieno, ne mažiau 2,5 % riebumo
100 ml. natūralaus jogurto ("Danone" arba "Dobilas")
cukraus (jei norite šiek tiek saldumo)
Pieną užviriname ant viryklės nuolat maišydami, kad neprisviltų, paverdame dar apie 10 min. ir nukeliame. Atvėsiname iki 45 C (matuojame termometru). Jei neturite termometro, temperatūra nustatyti galima tiesiog pirštu - jei piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, temperatūra jau bus maždaug tinkama. Atvėsinti reikia pakankamai greitai, bet natūraliai - geriausiai nuolat maišant. Porą šaukštų atvėsinto pieno įpilame į jogurtą, išmaišome, ir supilme jogurtą į pieną. Viską išmaišome, supilame į stiklinį dubenį, viršų uždengiame folija, visą dubenį apklojame šiltu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje 6-8 h. (geriausia per naktį). Po 6-8 h. jau turėsime litrą šviežio, natūralaus jogurto :) Jį reikia išmaišyti, kad sustabdyti rūgimo procesą. Jogurtą laikome šaldytuve. Išsilaiko 6-7 dienas.
P.S. Esu darius tik su Dobilo ir Danone jogurtais, su kitais nebandžiau, tad negaliu pasakyti, ar pavyktų. Naminis jogurtas pats skaniausias, kokį esu valgius - natūralaus, lengvo skonio.
2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis
Mangų - persikų tortas
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)
Įdaras
150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus... Biskvitas kepamas be kepimo miltelių, jį kelia gerai išplakti baltymai, bet daugelis komentatorių rašo, kad biskvitas neiškyla, tad berkite kepimo miltelių apsidraudimui (aš jų neberiu, biskvitas iškepa labai minkšts ir purus - svarbu labai gerai išplakti kiaušinius).
Recepto šaltinis Happy home baking