2 porcijoms
150 gr. spagečių
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
sauja šparaginių pupelių
1 morka
0,5 svogūno
50 gr. žaliųjų žirnelių
svogūno laiškų
sezamo sėklų
aliejaus kepimui (naudojau Floriol su bazilikais)
Padažui:
100-150 gr. pomidorų padažo (aš naudojau savo Naminį pomidorų padažą)
8 v.š. vandens
1 a.š. medaus
3-4 v.š. sojos padažo
1 v.š. obuolių acto (galima keisti citrinos sultimis)
1 v.š. saldžiųjų čili padažo (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)
Makaronus išverdame. Užvirusiame vandenyje kelias minutes paverdame šparagines pupeles. Keptuvėje ant didelės ugnies aliejuje kelias minutes apkepiname šiaudeliais supjaustytas paprikas, morkas, svogūną, žirnelius, šparagines pupeles (kepame viską kartu). Dedame į keptuvę makaronus, pilame pomidorų padažą, gerai išmaišome. Užpilame visus likusius sumaišytus padažo ingredientus, ir kepame dar apie minutę. Tiekdami pabarstome svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!
P. S. Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.