2013 m. rugsėjo 27 d., penktadienis
Keksiukai su obuoliais ir traškia cinamonine kokosų plutele
Apie 16 keksiukų
Keksiukams:
150 gr. minkšto sviesto
120 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
3 dideli obuoliai
Kokosų plutelei:
90 gr. kokosų drožlių
75 gr. miltų
60 gr. rudojo cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1/3 a.š. cinamono
Keksiukai. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudeti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.
Kokosų plutelė. Suberti į dubenį visus sausus produktus. Sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.
Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Skanaus!
P.S. Fantastiški keksiukai - vidus minkštas, purus, o viršus traškus, kvapnus ir laaabai skanus!
2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis
Cvetajevų obuolių pyragas
Vis dar tęsiasi obuolių metas, tad ir aš tęsiu obuolių pyragų seriją :) Šį kartą išbandžiau seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!
22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais
Pagrindui
250 gr. miltų
100 gr. grietinės 20 % riebumo
150 gr. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui
200 gr. grietinės 20 % riebumo
220 gr. cukraus
1 didelis arba 2 mažesni kiaušiniai
2 v.š. miltų
4 dideli obuoliai
pusės citrinos sultys
Pagrindas. Į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu, kol gausime trupinius. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame mikseriu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).
Pyrago formavimas. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta. Iškepusį visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas. Pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame Cvetajevų obuolių pyrago :) Skanaus!
P.S. Pyragas skaniausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.
Recepto šaltinis vkusnyblog.ru
22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais
Pagrindui
250 gr. miltų
100 gr. grietinės 20 % riebumo
150 gr. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui
200 gr. grietinės 20 % riebumo
220 gr. cukraus
1 didelis arba 2 mažesni kiaušiniai
2 v.š. miltų
4 dideli obuoliai
pusės citrinos sultys
Pagrindas. Į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu, kol gausime trupinius. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame mikseriu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).
Pyrago formavimas. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta. Iškepusį visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas. Pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame Cvetajevų obuolių pyrago :) Skanaus!
P.S. Pyragas skaniausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.
Recepto šaltinis vkusnyblog.ru
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)