2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Bulvinės bandelės



Puodelis matavimui - 237 ml.

2 а.š. sausų mielių
1 puodelis kefyro
1 kiaušinis
4 v.š. minkšto sviesto
2 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
3/8 puodelio bulvių košės
3,5 - 4 puodeliai miltų

Į šiltą bulvių košę dedame sviestą, gerai išmaišome, kad išssilydytų. Beriame mieles, truputį pašildytą kefyrą, išplaktą kiaušinį, druską ir cukrų. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Miltų reikia tiek, kad tešla dar būtų šiek tiek šlapia, bet jau nelipni. Dedame į dubenį ir kildiname šiltai, kol padvigubės. Tuomet suformuojame bandeles, dedame į skardą ant kepimo popieriaus arba į kepimo formą -kaip kam patinka, ir kildiname dar kartą, kol padvigubės (apie 30 min.). Aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome sezamais, aguonomis, kmynais ar kt. ir kepame 180 C orkaitėje apie 30-35 min., kol gražiai apskrus.

P.S. Labai purios bandelės, ir ilgai išlieka minkštos.



Recepto šaltinis say7.info

2 komentarai:

  1. labai atsiprasau gal uz blondiniska klausima,bet nelabai suprantu keik ten tos bulviu kkoses reikia... 3/8 puodelio??? saukstas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiek ir reikia - 3/8 puodelio. Imkit puodeli arbatini (235 ml) is akies padalinkit i 8 dalis ir idekit 3 dalis koses :) Norejau pasverti, kiek ten bus gramu, bet pamirsau...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...