6 vištos blauzdelių, arba 2 ketvirčių
5-6 bulvių
2-3 skiltelių česnako
prieskoninių žolelių vištienai
Padažui:
100 gr. majonezo
100 gr. pomidorų padažo
3 v.š. grūdėtųjų garstyčių
2 v.š. saldaus čili padažo
100 ml. vandens
100 ml. vandens
Vištieną įtriname prieskoninėmis žolelėmis ir susmulkintu
česnaku, užpilame sumaišytais majonezu, pomidorų padažu, garstyčiomis, čili padažu ir paliekame kelioms
valandoms pasimarinuoti.
Vištieną dedame į kepimo formą (padažą palikite
dubenyje ir supilkite vandenį). Supjaustytas bulves apie 15 min. (arba kol šiek tiek suminkštės)
paverdame, tuomet sumaišome su dubenyje likusiu padažu ir sudedame į skardą.
Galima viską pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Kepame 190° C orkaitėje apie 30-40
min., kol vištiena gražiai apskrunda.
Skanaus!
P.S.
Priklausomai nuo garstyčių aštrumo gali skirtis ir padažo aštrumas, tad siūlau
jų, kaip ir čili padažo, dėti pagal savo skonį. Galite kartu kepti ir kitų daržovių.
Labai skanu
AtsakytiPanaikintiSkaniai gavosi, geras receptas :)
AtsakytiPanaikinti