2014 m. vasario 18 d., antradienis
Bemielės tešlos pica
Tešlos kiekio užtenka picai per visą orkaitės skardą
Padas:
apie 320 gr. miltų
70 ml. vandens
125 ml. grietinės arba natūralaus jogurto
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml. alyvuogių aliejaus
1 a.š. provanso žolelių
Įdarui rinkitės, kas Jums patika
Mano įdaras:
vištienos kumpis
Mocarela
fermentinis sūris
marinuoti agurkai
pomidorai
naminio pomidorų padažo, majonezo, česnakų padažas padui
Truputį pašildytame vandenyje išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Suberiame provanso žoleles, supilame grietinę/jogurtą, pusę aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir gerai išminkome. Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla. Dedame tešlą į polietileno maišelį, ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
Tešlą iškočiojame į 0,5 cm. lakštą, sudedame norimus produktus ir kepame kaip bet kurią kitą picą - iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus!
P.S. Labai greitai ir paprastai padaromas padas - nereikia laukti, kol pakils tešla :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
O koks gaunasi pagrindas picos: minkštas ar kaip tik traškus?
AtsakytiPanaikintiMinkstas, bet plonas, daug nepakyla.
AtsakytiPanaikintiJėga skardoj kepant didelė pica gaunasi, tik as kepu viena puse su ananasais o kita su grybukais. labai skanus padas gaunasi jei kepti ant akmens
AtsakytiPanaikintiMan kazkodel pagrindas gavosi trapus,kaip sausaininis :/
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiPuikus padas‼ plonas bet minkstas ,greitai ir lengvai pagaminamas,nereik daug tepliotis :) Labai patiko :)
AtsakytiPanaikintiLengvas,paprastas receptas!O padas plonas ,bet ne traskus man -tobulas!Aciu uz puiku recepta :)
AtsakytiPanaikintiGavosi pati skaniausi pica kokią esu valgiusi. Padas kaip tik toks koks ir turi būti, o ant viršaus dėjau pomidorų pastos sumaišytos su šiek tiek grietinės ir česnaku, tada tarkuotas olandiškas sūris, dar ant viršaus gabaliukais padėliojau mocarelos sūrio, fetos sūrio, mažų pomidoriukų ir alyvuogių, o jau iškepus užmečiau kelis šviežių špinatų lapelius. Tobula !
AtsakytiPanaikintilabai lengvas receptas pado,ir begalo lengvas ir skanus!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Minkštas. Daugiau niekada nepirksiu mišinio- tik namu gamybos bus. Pagal Jūsų receptą.
AtsakytiPanaikintiMinkštas. Skanus. Ir labai lengvai pagaminamas.Daugiau jokių pirktinių mišinių....
AtsakytiPanaikintiAciu uz svetaine, kurioje tiek randu patarimu.
AtsakytiPanaikintiLabai aciu uz sia svetaine, kantrybes, kurybisku ideju, ir sekmes.
AtsakytiPanaikintinu pabandysiu
AtsakytiPanaikintiKą tik išsikepėm. Deja, toli gražu picos neprimena. Geriau nepatingėti pasidaryti normalų padą, o ne sausainiukus kepti su grietine :)
AtsakytiPanaikintiTai tik vienas is variantu nenorintiems naudoti mieliu.
PanaikintiVisai neblogas receptas. Naudojant gana daug pomidorų, labai minkštas padas.
AtsakytiPanaikintiStebuklas kaip lengvai greitai ir skaniai. Padas tooobulas, minkštas o kraštelis truputi traškus. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikinti