2 skardoms sausainių reikės:
170 g miltų
75 g sviesto
3 kiaušinių
130 g rudojo cukraus
350 ml pieno
Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį (!!!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą. Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. Man išėjo 2 skardos po 36 sausainius.
Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Sausainiai tikrai labai skanūs!
P.S. Originaliame recepte nurodyta, kad kepti sausainius apie 15 min. Bet man po tiek laiko jie buvo visiškai neiškepę. Tad kepiau tol, kol gražiai parudavo (apie 30 min.)
Recepto šaltinis - Dangiški migdolai
Trūksta žodžių... Fantastika! :)
AtsakytiPanaikintiAsta, aciu :)
AtsakytiPanaikintiSuper duper. Labai puikiai gavosi. Ir labai skanus. Tik dėjau mažiau cukraus. Ir 4 kiaušinius.
PanaikintiVis ieskau idealaus plikytu sausainiu teslos recepto. Tikiuosi, kad ji radau :-) Atrodo labai skaniai.
AtsakytiPanaikintiDalia, tikiuosi viskas pavyks ir patiks :)
AtsakytiPanaikintiO kaip paruošti kepimo skardą? Ar reikia kuom nors ištepti ar pabarstyti? Ar plikyti sausainiai ant kepimo popieriaus kepami?
AtsakytiPanaikintiRamune, sausainius kepti ant kepimo popieriaus :)
AtsakytiPanaikintiKepiau situos sausainius. Buvo skanus, minksti. Ypac skanus pastoveje, t.y. antra diena :)
AtsakytiPanaikintiErnesta, ir man labai patiko jie kita diena. Ypac jei maiselyje palaikai, tai panasus i parduotuvinius buna skoniu.
AtsakytiPanaikintiAs laikiau metalinej dezutej, tai antra diena irgi primine parduotuvinius sausainukus! :)
AtsakytiPanaikintinu super ,skanus tikrai .10 balu !!!
AtsakytiPanaikintiKa tik iskepiau pirma skarda. Labai, labai skanu. Manau, kad kiekvienam kepanciam reikia siek tiek pareguliuoti temperatura priklausomai nuo orkaites, ir taip pat kepimo laika. Man isejo apie 35 min., o istraukus, is isores ir vidaus atrode kad galetu dar apie kokias 5 pakepti (mano orkaites apsvietimas visada rodo rudesnius kepinius, negu yra is tiesu). Dabar kepu antra partija, manau gausis dar geriau:)
AtsakytiPanaikintiAnonime, super, kad taip puikiai pavyko :) O del temperaturos tai be abejo pritariu - kiekviena orkaite siek tiek skiriasi, cia jau pagal situacija reikia ziureti.
AtsakytiPanaikintipas mane nesigavo nieko istizusi kazkoki tesla blinai isejo vietoi formos sausainiu kame cia gali buti reikalas?
AtsakytiPanaikintio is kur man gut ta maiseli sausainiams formuoti?
AtsakytiPanaikintiTesla istizusi buna del napakankamo plikymo. Arba per daug kiausiniu (gal labai dideli buvo).
AtsakytiPanaikintiKonditeriniu maiseliu yra bet kuriam prekybos centre. Paprastai guli prie kepimo formu.
kokio dydzio juos formuot?
AtsakytiPanaikintikodel fto jie blizgus ,nors man gavosi jie matiniai?
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - jei parduotuvinius valget, tai tokio pat dydzio. O jei nezinot, na tai ne daugiau kokiu 3 cm. skersmens.
AtsakytiPanaikintiAnonime 2 - blizga del blykstes tikriausiai. Fotografuota vakare prie dirbtinio apsvietimo.
Vakar ziurejau laida apie plikytus pyragaicius ir prisiminiau kai kuriuos komentarus siame puslapyje:) Laidoj sake, kad kartais istizta plikytiniai jeigu pasaunant i orkaite jinai nebuna iki galo ikaitinta, nes plikytiniai butent issipucia nuo garu is vidaus, todel orkaite turi buti gerai ikaitinta.
AtsakytiPanaikintimiltus dazniausiai raso kad deti reike i piena ir sviesta ir virti toliau, o ce tik nuemus, ar gerai supratau?
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - taip, temperatura plikytiems kepiniams yra labai svarbi.
AtsakytiPanaikintiAnonime 2 - tik nuemus puoda nuo virykles pienas dar buna toks pats karstas, i karsta ir beriame miltus. Bet - jei matote, kad tesla gana skysta, reiketu dar truputi paplikyti tesla, t. y. pakaitinti maisant ant virykles, kad sutirstetu (isspaudus sausainius jie turi laikyti forma).
Kai ištraukiau iš orkaitės, tai pagalvojau kad, nevykę išėjo, nes tokie traškūs ir kietoki buvo, bet kai palaikiau maišelyje, tai omg..:D Visi manė, kad iš parduotuvės pirkau:) Vis daugiau gaminu pagal jūsų receptus ir viskas pavyksta, AČIŪ!!!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad pavyko :) Ir mano istraukti is orkaites buvo su kieta plutele, kuri veliau suminkstejo.
AtsakytiPanaikintiJau gaminu :).Mano seimyna taip iprato prie mano eksperimentu,kad siand paklause kada gi pagaliau ka nors vel paragaus:))).Taigi,rezultatas bus tuoj:).
AtsakytiPanaikintiNa va,issikepem bet...Kazko padauginau ir pamazinau.Gavosi tesla skystoka,apacia labai tamsi,o virsus per sviesus.Bet siaip skonis puikus.Paragauti rytoj nepavyks,nes jau nebeliko.:)Nieko,tobulesim :).
AtsakytiPanaikintieksperimente, smagu, kad vis eksperimentuojat :) Tešla skysta buvo dėl per trumpo plikymo. Ypač jei kiaušiniai būna didesni, tai automatiškai tešla skystesnė būna ir ją reikia ilgiau pakaitinti ant viryklės.
AtsakytiPanaikintipuiku
AtsakytiPanaikintiSuper sausainukai. Vakar pati kepiau nors su saukstu dejau nes neturejau maiselio. Sian jau ir maiseli nusipirkau ir vel kepsiu nes vakar nei vieno nebeliko :) Aciu uz recepa :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, smagu, kad taip patiko :)
AtsakytiPanaikintiar butina rujojo cukraus negalima paprasto
AtsakytiPanaikintiGalima ir paprasta naudot, nors su rudu skaniau.
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras, kepiau,gavosi lb. skanus. :) Tik va norejau paklaust is kur gauti to rudojo cukraus?
AtsakytiPanaikintiPuiku, kad gavosi :) Cukraus yra bet kurioje didesneje parduotuveje prie paprasto cukraus.
AtsakytiPanaikintiPirmi plikytiniai, kurie gavosi.Ačiū labai už receptą. :)
AtsakytiPanaikintisveiki, norejau paklausti:, jeigu neturiu konditerinio maiselio, kuo galima butu ji pakeisti? aciu uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiArbatiniu sauksteliu dekit tesla.
AtsakytiPanaikintiAs kepiau.Skanuslabai.Tik ar jie viduje turi buti slapi? Man tai atrodo kaip neiskepe is vidaus.Siaip issipute,graziai rudi.
AtsakytiPanaikintiO konditerini maiseli galima pakeisti paprastu storesniu politieleniniu maiseliu arba ymaute dokumentams.Tik reikia viena kampa truputeli nukirpti.
Tokie turi buti :) Jie maziukai, tai tikrai iskepa.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą. Labai skanūs sausainukai ;)
AtsakytiPanaikintineturiu svarstykliu kaip zinoti kad miltu yra 170gr ir cukraus 130gr ? gal kas turit kokiu ideju ....
AtsakytiPanaikintiviskas gavos, kaip aprasyta,tik kepti reikejo ne20min, o 15, nes apdege
AtsakytiPanaikintito anonimas. Nueik i "senukus" ten yra matavimo indas ml. ir subruksniuota koks kiekis kiek gramu svertu, butent miltu, cukraus ir vandens (ar kt skysciu) Apie 10lt kainuoja.
AtsakytiPanaikintiIsivest i google "matavimo vienetu keitiklis" ir ismes visu reikiamu produktu matavimus is gr i ml., ir dar visokiausiu variantu.
AtsakytiPanaikintiMano svajone tapo realybe. AJ, aciu uz receptuka. SUper skanuciai plikytukai, tik as neturejau rudojo cukraus tai dejau tiek pat paprasto
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs gavosi, ačiū už puikų receptą. Ypač patiko mano mažiesiems vaikams :)
AtsakytiPanaikintijei neturite konditerinio maiselio paprasciausiai naudokite paprasta maiseli kampukanu kirpkite ir ide mase isspausite ne ka prastesnes formos sausainius:)
AtsakytiPanaikintisveiki,gaila bet man nesigavo.neissipute jie.iskepiau,isore buvo jau ruda o vidus neiskepes.greiciausiai orkaite kalta :(
AtsakytiPanaikintigaila bet neisejo.tesla nebuvo per skysta.sausainiukai laike forma.bet neissipute ne trupucio :(
AtsakytiPanaikintiSuperiniai sausainukai:)))))))
AtsakytiPanaikintiSveiki kepiau ir as siandien pagal si receptuka, tik dariau dviguba norma :) isejo tikrai labai skanus ir viskas sauniai pavyko, labai geras receptukas. Aciu!
AtsakytiPanaikintiPUIKUS RECEPTAS !!! Gavosi is pirmo karto puikiai ir patiko visiems, kam teko ragaut !
AtsakytiPanaikintikepiau ,skanūs,tikrai gavosi viskas puikiai :).Va tik man cukriuko per daug..bet čia menka bėdelė,galima nedapilti viso :)
AtsakytiPanaikintinerealu!
AtsakytiPanaikintiSveikos, ar galima naudoti margarina kepiniams vietoj sviesto, nes jo kaip tik neturiu.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiJau garuoja ant stalo pyragėliai pagal jūsų receptą, skonis SUPER, primena vaikystę :)
eisiu įdaryti juos kremu :)
Pagaliau ryzausi ir as gamintu siuos nuo vaikystes pamegtus sausainius. Nesigavo. Atrodo ir tesla gera, ir atlipo nuo puodo krastu, ir forma islaike...bet issikepe tokie gumuliukai, neiskile. Vidus lyg dar slapokas, nors kepiau 25 min, lyg neiskepe, ir visai nepakilo. Taip tikejausi, bet deja, visiskai neiskilo. Bandziau dviejus receptus, ir abu neiskilo. Nezinau kodel. Gal jus zinote?
AtsakytiPanaikintiKepiau ir as vakar siuos sausainukus, gavosi puikiai, skonis labai primenentys pirktinius, tik manau sie skanesni, tik truputi saldoki, kita kart desiu maziau cukraus. Puikus receptas.
AtsakytiPanaikintipuikūs sausainukai :) dėjau baltą cukrų. įdomu tai, kad užvirus pieną ir sudėjus miltus, tešla iš karto sušoko į gumulą. sunkoka buvo įmaišyti cukrų, kiaušinius dar sunkiau, todėl teko panaudoti blenderį. tešlą dėliojau šaukšteliu, bet puikiai iškilo, labai skanūs :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Gaminau ir as. Viskas pavyko. Tikrai skanus. Beskaitydama pamaciau komentara, kad vienai is kepeju :-) jie gavosi matiniai. Man irgi gavosi matiniai. O jusu nuotraukoje jie blizgantys ir tai tikrai ne del fotoaparato blykstes, nes ir parduotuveje galima nusipirkti plikytu blizganciu sausainiu. Mes dar vaikysteje juos vadindavome 'guminukais'. Idomu is kur atsiranda tas blizgumas, nes as butent ir noriu juos iskepti blizgancius, kadangi dabar jie labiau panasus i mazus ekleriukus. Gal kas nors zinot, kame cia paslaptis?
AtsakytiPanaikintisuper gavosi,be zodziu mmmmmmmm
AtsakytiPanaikintiTeslos konsistencija gavosi ideali, bet skoniu likom labai nusivyle. Kai tiek geru atsiliepimu, tikraine nesuabejojau, kad bus skanu, bet deja... laukiu rytdienos gal bus skanesni
AtsakytiPanaikintiNesupratau....kepiau 35min ant dideles kaitros graziai apskrudo o viduje zalia tesla....dar taip nebuvo. Ka blogai galejau padaryti?
AtsakytiPanaikinti'' Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. '' aš turbūt vienintelė nesupratau šio sakinio, ir vis dar nežinau,kaip tą formą formuoti :( :D
AtsakytiPanaikintiNusipirkite konditerini maiseli su antgaliais (buna kepimo formu, indu skyriuose bet kurioje didesneje parduotuveje), dekite tesla i maiseli ir spauskite sausainukus.
PanaikintiO su paprastu maišeliu tinka , nes šiuo metu konditerinio maišelio neturiu ?
AtsakytiPanaikintiDėkoju už receptą, LABAI skanūs sausainiukai.
AtsakytiPanaikintiBandziau kepti siuos plikytus sausainiukus,kas keisciausia uzviriau piena su sviestu visa laika maisydama,veliau sudejau miltus ir kas keista gavosi labai tirsta tesla tiesiog neymanoma buvo maisyti:( Nors viska dariau ir dejau taip kaip buvo parasyta:( Taip norejau,kad gautusi
AtsakytiPanaikintiViską dariau pagal receptą, tešla gavosi gera, bet kai kepiau, sausainiai neišsipūtė, po 35min. viršus jau buvo gerokai apskrudęs, o vidus neiškepęs, dėl ko taip galėjo nutikti?
AtsakytiPanaikintiNorėjau paklausti apie kepimą.Kokią kepimo funkciją naudojate(kepimą iš viršaus ir apačios ar kepimą iš apačios?
AtsakytiPanaikintiViską kepu viršus-apačia.
PanaikintiManiskiu apacia pridege, bet jie vis tiek super!!! Ir toms, kurios raset, kad kazkokie viduj zali - ne zali jie, palikit bent pusdieniui pastovet maisely - suprasit :) jega!!! Ir produktai tikrai visi tie, kuriu VISADA namuose rasi! Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiSuperiniai …. Dėkoju jums labai labai … kitokius receptus bandžiau nesigavo … o jūsų tiesiog pasaka tešla be gumuliukų , dariau dviguba doze tai dėjau tik 5 kiaušinius , nes dideli … ufff kaip faina
AtsakytiPanaikinti