2011 m. sausio 23 d., sekmadienis
Tortas "Kurmio kalnelis"
Jei ne kiekvienas, tai vis tiek daugelis, manau, žinote šį tortą. Radau puikų receptą "Kurmio kalnelį" pasigaminti namie!
20 cm. skersmens apvaliai formai
Biskvitas:
3 kiaušiniai
140 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
140 gr. miltų
1 v.š. kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. karšto (verdančio) vandens
Kremas:
15 gr. želatinos
400 ml. grietinėlės 35 %
4-5 bananai (jei labai dideli - užteks 4)
200 kreminio vanilinio varškės sūrelio
100 gr. cukraus
100 gr. šokolado drožlių (aš nedėjau)
Kremas. Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį :).
Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti. Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis). Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau. Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!). Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą išklojame kepimo po pieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.
Surinkimas. Biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus; žr. nuotrauką apačioje). Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano). Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą. Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava. Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!
P.S. Seniai jau valgiau pirktą "Kurmio kalnelį", bet kiek atsimenu skonį - man naminis skanesnis už pirktą:) Tik rekomenduočiau kuom nors sulaistyti biskvitą (sultim, vandeniu su cukrum, likeriu). Kadangi ant jo kremas nelabai patenka, man pasirodė šiek tiek sausas. Želatinos, manau, užtektų ir 10 gr., bet kadangi aš mėgstu tvirtesnius kremus, tad dėjau daugiau.
Recepto šaltinis say7.info
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Fantastika, kaip laiku ir vietoj - aš kaip tik ruošiausi kepti Kurmio kalnelį, bet susiradau visai kitokį receptą. Gal pabandysiu sukomponuoti ką nors iš dviejų, o gal išbandysiu abu varijantus atskirai... Bet žinau, kad tavo tortai visi žiauriai skanūs, tai labiau pasitikiu šiuo receptu :)))
AtsakytiPanaikintiSuper! Artimiausiu metu tortas tikrai bus išbandytas!!!
AtsakytiPanaikintiDabar viską pažadėčiau už gabalėlį, gaila, kad bananų neturiu, o tai lėkčiau į virtuvę:), atrodo super!!!
AtsakytiPanaikintiMan pirktinis tortas labai skanus. Ačiū už receptą, būtinai išbandysiu, juk visi naminiai skanėstai dar geresni :)
AtsakytiPanaikintiKurmio kalnelis lietuviškai - tai tiesiog kurmiarausis:) O tortukas atrodo super!
AtsakytiPanaikinti:))) Giedre - aš lygiai taip pat buvau įtraukusi šį pyragiuką tik dar pries visas kaledas (kaip visada kaupiu receptus ateiciai i kruva) :)) (kol visus vokiškus ir ne tik receptus perknisau :)) )
AtsakytiPanaikintiAJ- kurmio kalniukas atrodo nuostabiai !!!
Giedre, Kotryna, srove, Viktorija, Anonime, IRRI, aciu visiems uz komplimentus :)
AtsakytiPanaikintiTiesa pasakius, net neplanavau sio torto daryti, bet visai netycia uzkliuvo rusaiciu forume receptas. Prisiminiau, kad labai skanus tortukas, ir ta pati vakara kibau i darba :))
Bet tai kaaaaaaip faina!!!
AtsakytiPanaikintiNežinau kodėl, bet man jis toks mielai juokingas atrodo :)
Julija, as kai ji pirma karta pamaciau, man irgi pasirode kazkoks juokingas pusburbulis :))
AtsakytiPanaikintiGražus tas 'kalnelis' ir dar su bananais.. išvis skanumas atrodo :)
AtsakytiPanaikintiPirmą kartą išgirdau apie tokį tortą...sužavėjai ;)
AtsakytiPanaikintiAJ, kaip manai, ar įmanoma būtų pakeisti riebią grietinėlę kažkuo legvesniu ? ;) iš ko pagaminti ne tokį kaloringą kremą, kuris derėtų su bananais ir šiuo biskvitu?
AtsakytiPanaikintijau net iš nuotraukos matosi, koks skanus...oi, norėčiau... kąsnelyčio... didelio
AtsakytiPanaikintiMedeja, Laura - aciu :)
AtsakytiPanaikintiIRRI, kad cia nelabai kuom pakeisi grietinele, nes jau varske sunkoka, tad reikia grietineles, kad kremas purus butu. Nebent bandyt daugiau neriebios varskes imt (nebutina surelius naudot) ir maziau grietineles. Tik varske reiketu sutrint, kad grudeliu nebutu. Nors aisku kremo konsistencija pasikeis kazkiek. Bet jei labai bijai riebumo, tai gali pabandyt.
Aš šį torteli darau jau senokai,tik kremui maišau grietinėlę su kefyru perpus. Visiems tortams,kur tik reikia grietinėlės,visur puse naudoju kefyro,buna neriebu ir skanu.
AtsakytiPanaikintiAJ, tau reikia specialų apdovanojimą už tortų kepimą įsteigti, aš nejuokauju! :) Kuo toliau - tuo įspūdingiau :) Labai gražus tavo kurmio kalnelis :)
AtsakytiPanaikintiOi, Asta, pamaloninai ausi :)) Aciu :)
AtsakytiPanaikintiNu pavarei ! Aš jau galvoju, kad man reiks iš tavęs užsisakyti kokį tortą ! Stebini :)Šaunuolė ;)
AtsakytiPanaikintiDekui, Aiste :)
AtsakytiPanaikintikokio skersmes tortinej biskvta kepei?
AtsakytiPanaikintiParasyta recepto pradzioje - 20 cm. skersmens apvaliai formai.
AtsakytiPanaikintiAčiū už nerelius receptukus! Iš šio blog'o jau kepiau gal 8 tortukus, vien tik Kurmio kalnelį 4 kartus ir Kuršių vyniotinį n kartų. Sunku nesusigundyti, kai nuotraukytės tokios "skanios", o ir receptukai surašyti labai aiškiai. Su nekantrumu laukiu naujų kūrinių!
AtsakytiPanaikintiOho, Jurga, kiek daug tortu isbandet :O Labai dziaugiuosi, kad patinka receptai, ir aisku viskas juose. Tiokiuosi isbandysit, kuriu dar nekepet ir, be abejo, lauksim atsiliepimu :)
AtsakytiPanaikintiPrisijunkit prie AJ-receptai Facebooke, ir ikeltit i puslapi savo nuotraukytes pasiziuret (ypac tortu butu idomu pamatyt ) :)
Atrodo labai sudetinga, bet reiks susigundyt pasigamint...
AtsakytiPanaikintigaminau, labai patiko!!!!
AtsakytiPanaikintitiksliau, visiems laaabai patiko!!!
labai dziaugiuosi, kad atradau si bloga. cia sitiek daug visokiu gerybiu :)))
gaminau. wow, kaip skanu!!!!!!!!kol kepe biskvitas puse kremo suvalgiau :)
AtsakytiPanaikintiNuotraukoje kalnelis tai super atrodo o man gavosi tikras kurmrausis :)))) ragausiu rytoj...
AtsakytiPanaikintiskanus, bet bananai bendrame fone buvo per kieti.. ir kaip juos suminkstinti..
AtsakytiPanaikintiDziugu, kad receptas sulauke tokio susidomejimo :)
AtsakytiPanaikintiVitalijau, tai dekite labiau sunokusius bananus. Tik pajuoduos greiciau. Nebent tortas iskart bus suvalgytas.
Laba diena,
AtsakytiPanaikintidabar gaminu si torta, bet matyt kazka ne taip padariau kremui,laikiausi visu proporciju. kremas isejo labai skanus, bet tokia ne vientisa mase, o kaip daug atskiru gabaliuku, hm.. atrodo lyg butu per mazai vandens zelatinos brinkinimui..:/
tiesa, varskes sureliu neradau, tai naudojau Dvaro varske, gal ji cia netiko?
<<200 kreminio vanilinio varškės sūrelio>> gal galit papasakoti koks cia surelis?
AtsakytiPanaikintiAnonime, kremas susoka i gabaliukus, jei zalatina buna silta, o kremas saltas (pvz. varske salta, is saldytuvo). Ir jei naudojate varske, tai reikia pertrinti per sieteli, arba sumalti blenderiu.
AtsakytiPanaikintiRugile, tai saldus varskes sureliai. Ne tie, kur sokoladu aplieti, bet varskes tipo sureliai(100 gr. pakiukai). Jie kremo konsistencijos buna.
Vyras suzavetas,sake skaniausias mano kepinys,aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kątik išsikepėm tėvo dienos proga :) skonio dar nežinau, bet spalva žymiai šviesesnė gavosi.. toks smėlinis kurmiarausis :D gal čia nuo kakavos gerumo priklauso?
AtsakytiPanaikintiTaip, kakava ivairi buna. Yra juodo sokolado spalvos, o yra pienisko sokolado spalvos.
AtsakytiPanaikintiAišku, reiks paieškot tamsesnės kakavos. kremas labai skanus, bet kažkodėl nepakankamai tvirtas, nors želatinos dėjau 15 g. .. gal kažkur suklydau. bet bendrai labai skanus tortas!
AtsakytiPanaikintitikrai nerealus tortas!!! darau ne pirma kart, tikra fantastika! visi pirstelius apsilaize.:)
AtsakytiPanaikintilabai DIDELIS aciu uz recepta!
Labai skanus tortas!!! Mano vyras, kuris nevalgo desertu, paragaves sio torto, kartojo ne viena karta :))) Tai daug ka pasako! :) ACIU!!!
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortas :) Kepiau Naujiesiems - su vyru del paskutinio gabalelio susigincijom :D
AtsakytiPanaikintiApskritai Jusu receptai puikus :) Jau ne viena esu isbandziusi :) Sauniausia, kad smulkiai ir suprantamai aprasote eiga - aciu :)
As rekomenduociau i krema dar ideti koki 100g sokolado drozliu, skaniau gaunasi :p
AtsakytiPanaikintiSveiki,tortas nerealiai atrodo,labai noriu isbandyti,tik va viena problema - su zelatina niekada nesu dirbus ,tai bijau kur suklysti ,o paskui produktus ismesti ;(.Gal galetu kas kiek nuodugniau man visa procesa aprasyti ?Ypac ta dalis su zelatinos deginimu virs ugnies .Kiek ta daryti ?Kada pamatysiu,kad jau uztenka ?Ar nereikia maisyti ?Ir ar ant dideles ugnies kaitinti ? :)
AtsakytiPanaikintiZelatina ne deginama ant ungnies, o tirpinama. Turbut aisku, kad "ugnis" turima omenyje - virykle :)
AtsakytiPanaikintiKaitinama ant vidutines ugnies, nuolat maisant, kol istirpsta grudeliai. Svarbu ziuret, kad neuzvirtu.
Dekoju labai :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,as taip pat cia del zelatino toki kvailoka klausima turiu ;)..O kaip ja atvesinti ,kad butu salta ,bet skysta ,o ne sustingus ?
AtsakytiPanaikintiIntensyviai maisant. Taip ji atvesta ir islieka skysta.
AtsakytiPanaikintio kreminis vanilinis sūrelis, tai toks paprastas mažutis sūrelis, kuris parsiduoda parduotuvėje supakuotas. saldus toks, taip?
AtsakytiPanaikintiSveiki jau kuri laika ieskojau sito torto recepti taciau viena problema jog gyvenu Anglijoje ir butent kur gyvenam rast varskes kreminiu sureliu tiesiog neimanoma :( aplamai varskes rast neimanoma ;D Ar yra kas nors kita kuom butu galima pakeist ji?
AtsakytiPanaikintizize, paprastas saldus surelis be glaisto, arba desertine varske, kuri buna kremo konsistencijos.
AtsakytiPanaikintiaushruzhe, bandykit maskarpone det, kiek zinau, UK ji panasios konsistencijos, ne tokia kieta, kaip pas mus.
Laaabai skanus tortas ;) Šeimyna skeptiškai žiūrėjo, bet dėl paskutinio gabalėlio vyko grumtynės :D
AtsakytiPanaikintiKOdel gali nestingti kremas?
AtsakytiPanaikintiJei visko dejote pagal recepta, turi sustingti. Gal per trumpai stigdete.
AtsakytiPanaikintisita tortuka uzskaitau, vakar gaminau, tai labai skanus gavosi, tik papildomai idejau i plakama grietinele cukraus ir varske dejau plombyrine, tai truputeli per saldu
AtsakytiPanaikintiSuper tortukas!!!!Kaip tik ieškojau ką savo vaikams padarius,o čia ir bananas,varškė ir grietinėlė. Kadangi pas mane zelatina ne grudeliai o lakstai dideli,tai turbut padauginau jos,bet kremas vsitiek skanus!!!
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortukas! Dvieju metu begyje esu dariusi minimum 6 kartus, kaskart isejo nuostabiai, o kas valge, pirstukus laize ir galvas linkciojo! Respect, blogo savininkei! Paskutinius kelis sykius i krema ilasinau dar citrinos sulciu, tai man dar jis dieviskesnis skoniu paliko. Mmmmm, zeme rojuje, ka bepasakysi!
AtsakytiPanaikintiisbndyta!! labai skanu , pirstus gali apilaisyti, o ir isvaizda grazi nei trupucio nesuira , saunu :))
AtsakytiPanaikintiVisą ne vienerius metus kepiau šį tortą iš ruošinio. Pernai užmačiau Jūsų receptuką, tai šiemte greitu laiku išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintio bananai nepajuoduoja, kol tortas šaldytuve stingsta?
AtsakytiPanaikintiTortukas superinis, per porą mėnesių darysiu jau gal kokį 6 kartą :)) Kas valgė, visiems labai patiko ir dar pakartoti prašė.
AtsakytiPanaikintiAš tik vietoje varškės sūrelio dedu varškę ir dvigubai daugiau jos (ir daugiau želatinos tada reikia), ne taip riebu nuo grietinėlės ir normalesnis kalniukas išeina, nes mano skarda didesnė :D
Kažkas rašė dėl bananų, tai jie nepajuoduoja, na gal vos vos, bet vaizdo tikrai negadina. O varškės kremas nuo sutrinto banano įgauna labai gražią šviesią šviesią persikinę spalvą.
Mmm, jau laukiu savaitgalio, kai vėl valgysim kalniuką :)))
Sakykit ar su rankiniu mikseriuku ( tuo senoviniu rusisku , kur ranka sukt ireik) issiplaks tas kremas?? Taip norisi isbandyti tortuka, o mikseris perdege... ir ar nesigauna jis labai riebus?? :)
AtsakytiPanaikintiOho, Indre, net as tiek kartu nedarius :)Dziugu, kad taip patinka.
AtsakytiPanaikintiAnonime, rankiniu isplaksit, bet grietinele teks ilgokai plakt...
Na kas kam riebu, jei jums grietinele 35 % riebu, tai be abejo bus riebus kremas. Bet tam ir tortas.
As norejau paklausti, kokio skersmens skardoje kepti biskvita, kad uztektu kremo, o kalnelis butu ne per zemas?
AtsakytiPanaikintiJuk viskas parasyta recepte :) 20 cm. skersmens apvali forma.
AtsakytiPanaikintiAs kaip ir Indre, si kalneli esu darius daug kartu, nes jis man dieviskas! Kazkaip sito kelnelio norisi man vasara, nes jis toks gaivus..Mmm. Kas del riebumo, manekem ar besidietinanciom nei vienas pyragas ar tortas neitiks :D Bet jei su saiku, tai gabaliukas tik i nauda. Man bananai taipogi nepajuodavo, nes jie juk yra ´´imuryti´´i krema ir neguli atvirai nulupti, tai kokius bananus sudejau, tokius ir radau beraikydama torciuka.Kas dar nebandet, sirdingai rekomenduoju, nes priedo jis dar toks paprastas, kad nepavykti pagaminti neimanoma! :D Sekmes!
AtsakytiPanaikintiSveiki, ar pavyktu tortuka apdengti cukrine mase? :)
AtsakytiPanaikintiKremas nedengiamas mase, nes yra per minkstas.
AtsakytiPanaikintiKepiau ir aš. Labai skanus, visiems patiko. Tik kitąkart dėsiu kiek daugiau želatinos, nes norėtųsi standesnio kremo. Biskvitą būtina sudrėkinti sirupu, kad būtų šlapesnis. Dėjau ir šokolado, tortas juk :)
AtsakytiPanaikinti