Apie 1 litrui ledų
450 gr. grietinėlės 35-36 %
3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių
150 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus
5 kiaušinio tryniai
200 ml. pieno (ne liesesnio nei 3,5 %)
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. vanilinio cukraus
Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.
Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 min., masė tapo kisieliaus konsistencijos.
Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 val. Po 2 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!
P.S. Fantastiško skonio ledai! Sustingo idealiai - jokių ledų kristaliukų, kaip dažnai būna gaminant ledus be ledų gaminimo aparato. Tik šerbetų mėgėjus perspėju, kad ledai riebūs, saldūs :)
Recepto šaltinis Brown eyed baker
O kaip siūlai greitai atvėsinti? Dėti karštą masę į kamerą trumpam ar kaip?
AtsakytiPanaikintiAš tiesiog intensyviai šaukštu maišiau (įrašiau dabar recepte, kad aiškiau būtų), kol atvėso tiek, kad galima buvo į šaldytuvą statyt. Na, greitai, tai neturima omeny, kad per kelias minutes, bet tiesiog nepalikti stoveti keliom valandom.
AtsakytiPanaikintiDievinu šokoladinius ledus. Dar niekada nebandžiau jų gamintis namie, bet šis receptas tikrai vilioja :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, o as atvirksciai - sokoladiniai man visada paskutineje vietoje buvo. Bet nuo situ negalejau atsitraukti :)
AtsakytiPanaikintiAišku, na reiks išbandyti - tik reikia šiltų dienų vėl sulaukti ir naminių kiaušinių.
AtsakytiPanaikintiNors ir užsipirkau per akciją kokius 2 kg klevų sulos ledų, bet šituos ledus būtinai darysiu. Super! Labai skani nuotrauka :)
AtsakytiPanaikintiMmmm... be galo gundantis receptas :) Ledų nesu dar gaminusi ir kyla abejonių, ar pavyktų iš pirmo karto... Jei susikaupsiu drąsos, labai vilioja išbandyt... :)
AtsakytiPanaikintiDalia, man pavyko, pavyks ir Jums :) As, tiesa pasakius, net nesitikejau tokio gero rezultato. Dariau tiesiog pabandymui skaitytojos prasymu. Bet kad daugiau nepirksiu parduotuviniu ledu - tai faktas.
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai vykes receptukas, ne ypac sudetingas ir ypac skanus :) tikrai bus isbandyta, tik bijau kad nebutu kaip su jogurtu, kad taip pat nenoresiu parduotuviniu :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta :)
Odeta, bent jau as ju paragavus, tai tikrai daugiau parduotuviniu nepirksiu :))
AtsakytiPanaikintiSauniai atrodo, einu isbandyti:)
AtsakytiPanaikintimmm pasakiski ledai,tik as biski patobulinau:)bet nuostabus.
AtsakytiPanaikintiPrašau patikslinti: kaitinti masę su kiaušinių tryniais ant garų ar virti puode? O nesigaus šokoladinė kiaušinienė?
AtsakytiPanaikintiRecepte parasyta - mase su tryniais pilti atgal i puoda ir jame virti ant vidutines ugnies. Jei buciau virus ant garu, taip buciau ir rasius. Man gavosi labai puikus ledai. Nebent Jums jie nuotraukoje panasus i kiausiniene.
AtsakytiPanaikintiZinokit tikrai nuostabus ledai gavosi, viska dariau pagal recepta, tik va giretines pritrukau, tai idejau mascarpones surio, biski rieboki gavosi, bet pasaka, parduotuvej tokiu nerasit, nerealus, kas valge, tai taip gyre, ir ausys lankstesi is to skanumo. Aciu Jums uz receptuka.
AtsakytiPanaikintiGalesit nebepirkt parduotuvej :) Juk taip paprasta pasidaryt, svarbu tik noras butu.
AtsakytiPanaikintiGreitai atvesinti galima pastacius dubeni su mase i didesni dubeni su ledu. Bent jau as taip vesinu jei pagrinda darau ta pacia diena kai noriu daryti ledus.
AtsakytiPanaikintiNaminiai ledai yra nepakartojama, kaip ir namine duona.
Aš siaubingai nemėgau šokoladinių ledų... Kol neparagavau šitų. PASAKA. TIK aš juos aparate šaldžiau... :)
AtsakytiPanaikintiRuta, pas mane buvo tas pats - sokoladiniai paskutiniai sarase. Bet sitie nerealus!
AtsakytiPanaikintisuper:)
AtsakytiPanaikintitik parsinešęs šokoladą pastebėjau, kad cukraus nebėr, tai iš akies medaus įdėjau:)
labai niam gavos:)
Ledai jau stingsta kameroje. Shakes, skonis be galo geras
AtsakytiPanaikintiIs tiesu superiniai ledai! Turbut au niekad nevalgysiu pirktiniu :)))
AtsakytiPanaikintiBeje, labai megstu pistaciniu ledus, gal kas megino ir turi recepta, kad nereiketu
eksperimentuoti?
labai dėkui jums už receptus , išbandžiau avietinius gavos labai nuostabūs ledai , norėčiau pabandyt ir šokoladinius , bet man nelabai aišku , ar tiek ilgai juos virt reikia , nes avietinius virinant trynius su grietinėle norėjo labai svilt , dėkui už atsakymą
AtsakytiPanaikintiTurbut ant per dideles ugnies viret, jei svilo.
AtsakytiPanaikintiGiedre, pistaciniu nesu ragavus, bet noreciau. Ir recepto vis dairausi :)
AtsakytiPanaikintiSeima vienbalsiai nusprende, kad tai patys skaniausi ledai, kokius esu gaminusi. Per tris savaites gaminau keturis kartus. Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintitai cia grietines sitiem ledam reikia ar kokios grietineles
AtsakytiPanaikintiMERCI, skanu ir lengva pagaminti :)
AtsakytiPanaikintiTaigi aiskiai parasyta - 35-36 % grietineles ;)
AtsakytiPanaikintiGaminu šituos ledus jau nebepirma kartą, skonis nerealus ir visada pavyksta! Tiesiog tirpstantys burnoje :)
AtsakytiPanaikinti