200 gr. juodųjų serbentų
400 gr. 35-36 % grietinėlės
200 gr. 10-12 % grietinėlės
170 gr. cukraus
1 а.š. vanilinio cukraus
300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, truputį atvėsiname.
Juoduosius serbentus beriame į puodą, patraiškome bulvių grtūstuve arba šaukštu, kad išsiskirtų sultys. Maišydami paverdame apie 5-10 min., kol išsiskirs daugiau sulčių. Pertriname juos per sietelį ir supilame į likusią (nevirintą) grietinėlę, beriame vanilinį cukrų, išmaišome.
Sumaišome giliame dubenyje kaitintos grietinėlės ir serbentų/grietinėlės mases. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!
P.S. Jei norite daugiau rūgštelės - berkite mažiau cukraus. Nors man nurodytas kiekis buvo pats tas :)
400 gr. 35-36 % grietinėlės
200 gr. 10-12 % grietinėlės
170 gr. cukraus
1 а.š. vanilinio cukraus
300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, truputį atvėsiname.
Juoduosius serbentus beriame į puodą, patraiškome bulvių grtūstuve arba šaukštu, kad išsiskirtų sultys. Maišydami paverdame apie 5-10 min., kol išsiskirs daugiau sulčių. Pertriname juos per sietelį ir supilame į likusią (nevirintą) grietinėlę, beriame vanilinį cukrų, išmaišome.
Sumaišome giliame dubenyje kaitintos grietinėlės ir serbentų/grietinėlės mases. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!
P.S. Jei norite daugiau rūgštelės - berkite mažiau cukraus. Nors man nurodytas kiekis buvo pats tas :)
O jetau jetau, kaip nerealiai atrodooo... :)
AtsakytiPanaikintineturejau serbentu, dejau melynes..labai skanu.. tik jauciasi ledo kristaliukai.. perplakiau 4 kartus.. o vaniliniai ledai idealus gavosi.. tai sitie gal skaitosi - serbetas?
AtsakytiPanaikintiButinai reikes pabandyti
AtsakytiPanaikintiSveiki! kai pirmą kartą ištraukiau iš šaldiklio ir plakiau, plakiau...ir sviestą suplakiau :D maždaug po 15-17min plakimo žiūriu, kad pasidarė masė su smulkiais svieto gabaliukais. Tai aš tą masę pašildžiau, atvėsusią suplakiau su šluotele ir į šaldiklį. Po nakties žiūrėsim kas gavosi :)
AtsakytiPanaikinti400 gr. 35-36 % grietinėlės
AtsakytiPanaikinti200 gr. 10-12 % grietinėlės
tai kiek cia ml skaitosi?
Sveiki,norėjau paklaust ar būtinai reikia grietinėlės? ne tiktų grietinė?
AtsakytiPanaikintiNetiktu.
Panaikinti