1. Jei norite išties kvapnios ir aromatingos kavos, neužplikykite jos verdančiu vandeniu. Kavos skonis bus išraiškingesnis, jei įbersite į ją mažą žiupsnelį druskos.
2. Kad ryžiai išvirtų birūs ir būtų balti, virdami
įpilkite į vandenį 1 šaukštą ryžių acto.
3. Kitas būdas išvirti birius ir baltus ryžius
- įpilkite į vandenį 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir virdami
neuždenginėkite puodo dangčiu.
4. Jei norite, kad iš faršo gaminami
patiekalai būtų ypatingai skanūs, į faršą dėkite štai šių produktų: morką,
žalią tarkuotą bulvę, mėsos sultinio ir garstyčių. Išties nustebsite, kokio
nepaprasto skonio mėsytę iškepsite.
5. Kad gaminant padažus karštis „nesutrauktų“
grietinės, įpilkite į jį šiek tiek pieno.
6. Kad kopūstai bandelių (ar kt.) įdarui
būtų minkšti, supjaustykite juos, užpilkite verdančiu vandeniu, o tada sudėkite
į šaltą vandenį. Nupilkite vandenį, gerai nuspauskite kopūstus ir kepkite.
Spalva išliks tokia pati, kopūstai nepatamsės.
7. Jei padažui reikia vyno, o Jūs nenorite/negalite
vartoti alkoholio (pvz. patiekalą valgys vaikai), pakeiskite jį actu, kuriame
ištirpinti keli šaukšteliai cukraus.
8. Nepjaustytos paukštienos galiojimo laikas
yra ilgesnis, nei supjaustytos dalimis.
9. Jei mėgstate dešreles, aptepkite jas
garstyčiomis ir kepkite keptuvėje. Jos bus skanesnės, nei paprastai išvirtos.
10. Kad lengvai pašalintumėte plėvelę nuo
kepenėlių, pasibarstykite rankas druska.
11. Jei norite, kad mėsa išvirtų minkšta ir
sultinga, dėkite ją iš karto į verdantį vandenį. Nepjaustykite jos gabaliukais,
virkite visą didelį gabalą.
12. Kad po atidaryto pomidorų padažo
dangteliu neatsirastų pelėsis, kaip kartais būna, pabarstykite dangtelį
sausomis garstyčiomis.
13. Kad iš uogų verdamas kisielius būtų
skanus, aromatingas ir ryškios spalvos, virkite tik nuspaustas uogas, cukrų ir
krakmolą, kol sutirštės, o iš uogų išspaustas sultis supilkite jau į išvirusį
kisielių.
14. Parduotuvinį majonezą galima pakeisti sveikesniu
užpilu - grietine, sumaišyta su garstyčiomis ir susmulkintu kietai išvirtu kiaušinio tryniu.Išversta iš http://vk.com/
Labai geri patarimai. Aciu. Jurgita
AtsakytiPanaikintiaciu, kad pasidalinot :)
AtsakytiPanaikintitikrai pravers
AtsakytiPanaikintiTurėsiu omenyje 3 ir 5 :) Ačiū.
AtsakytiPanaikintimanobandele.blogspot.com