agurkų
garstyčių sėklų
krapų žiedynų
600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. acto 9 %
Į švarius (geriausia - sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus. Užviriname vandenį su cukrumi ir druska, supilame actą ir dar kelias minutes paverdame. Užpilame agurkus, palaikome 10 min., nupilame marinatą atgal į puodą, užviriname, vėl užpilame agurkus ir sandariai užsukame. Palaikome apverstus, kol atvės.
P.S. Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.
Oho- stipresnė marinato koncentracija negu maniškio :))) bet neabejoju, kad skanu. Aš 1 ltr vandens dedu 200 ml 9 proc. acto, 200 ml cukraus ir 2 šaukštus druskos. Žinoma,garstyčių sėklų, krapų, česnako, kvapiųjų pipirų ir lauro lapelių :) Pažįstama daro skanią variaciją su 150ml cukraus (kurio aš paragavusi marinatą vis tiek padauginau iki 200) ir 3 šaukštais druskos +6 šaukštai Suslavičiaus garstyčių.
AtsakytiPanaikintiSuslaviciaus garstycios tai turit galvoje tas stiklainiuose?
AtsakytiPanaikintiTaip, pažįstama deda būtent iš stiklainiukų garstyčias, tą košelę
AtsakytiPanaikintiTas pačias.
AtsakytiPanaikintiNeblogai atrodo receptas, ateis sezonas reikės išbandyti.
AtsakytiPanaikinti