2009 m. liepos 24 d., penktadienis

Panna-cotta su mėlynių užpilu

1 stiklinė pieno
1 stiklinė grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
1,5 šaukšto želatinos
2 šaukštai vandens
vanilės
mėlynių

Atskirai pakaitinau grietinėlę su vanile ir pieną su cukrum. Supyliau viską kartu. Supyliau vandenyje išbrinkintą želatiną ir viska išpilsčiau į indelius, kuriuose jau buvo sudėtos mėlynės. Palikau šaldytuve kelioms valandoms stingti.

Sirupui:

3 šaukštai cukraus
4 šaukštai vandens
200 gr. mėlynių
1,5 šaukšto vandenyje išbrinkintos želatinos

Kaitinau vandenį su cukrumi, kol sirupas ėmė tirštėti. Tada sudėjau pertrintas mėlynes ir supyliau želatiną (Neringa želatinos neminėjo, čia pati sugalvojau, nes sudėjus mėlynes sirupas labai suskystėjo, tad pabijojau, kad nesustings). Sirupą atvėsinau, ir užpyliau jau ant sustingusios Panna cottos. Ant viršaus dar užbėriau mėlynių.

P.S. Nežinau, ką reiškia išvertus Panna cotta, bet aš ši desertą pavadinčiau - Rojus žemėje...

Recepto šaltiniai - Dariau pagal 2 receptus - Panna cotta dariau pagal Jurgitos receptą, o sirupą nusižiūrėjau iš Neringos .

3 komentarai:

  1. Džiaugiuosi, kad patiko :)

    Panna cotta, išvertus iš italų kalbos, pažodžiui reiškia 'virta grietinėlė' :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, patiko - ne tas žodis :) Tiesiog superinis desertas. Po pirmo bandymo dariau jį daug kartų, ir su vaisiais ir be jų, kokios vyšnių uogienės užsipildavau. Jo akimirksniu nelikdavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o koks kiekis gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...