1 stiklinė pieno
1 stiklinė grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
1,5 šaukšto želatinos
2 šaukštai vandens
vanilės
mėlynių
Atskirai pakaitinau grietinėlę su vanile ir pieną su cukrum. Supyliau viską kartu. Supyliau vandenyje išbrinkintą želatiną ir viska išpilsčiau į indelius, kuriuose jau buvo sudėtos mėlynės. Palikau šaldytuve kelioms valandoms stingti.
Sirupui:
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai vandens
200 gr. mėlynių
1,5 šaukšto vandenyje išbrinkintos želatinos
Kaitinau vandenį su cukrumi, kol sirupas ėmė tirštėti. Tada sudėjau pertrintas mėlynes ir supyliau želatiną (Neringa želatinos neminėjo, čia pati sugalvojau, nes sudėjus mėlynes sirupas labai suskystėjo, tad pabijojau, kad nesustings). Sirupą atvėsinau, ir užpyliau jau ant sustingusios Panna cottos. Ant viršaus dar užbėriau mėlynių.
P.S. Nežinau, ką reiškia išvertus Panna cotta, bet aš ši desertą pavadinčiau - Rojus žemėje...
Džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiPanna cotta, išvertus iš italų kalbos, pažodžiui reiškia 'virta grietinėlė' :)
Jurgita, patiko - ne tas žodis :) Tiesiog superinis desertas. Po pirmo bandymo dariau jį daug kartų, ir su vaisiais ir be jų, kokios vyšnių uogienės užsipildavau. Jo akimirksniu nelikdavo :)
AtsakytiPanaikintio koks kiekis gaunasi?
AtsakytiPanaikinti