2009 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis
Pica su kalakutiena ir ananasais
Pagrindui:
7 gr. sausų mielių
stiklinė vandens
druskos
cukraus
2-3 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
kalakutienos kumpis
konservuoti ananasai
alyvuogės
svogūnas
sūris
pomidorų padažas
majonezas
česnakas
Pasidarome tešlą pagrindui. Mieles užpilame drungnu vandeniu, įberiame druskos, cukraus palaikome apie 15 min,. kol mielės pradės putoti. Tada jas išmaišome, beriame miltų tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų. Galiausiai supilame aliejų, ir tešlą dar kartą perminkome. Kildinti nereikia! Iškočiojame skardos dydžio ploną pagrindą.
Pagrindą aptepame pomidorų padažo, majonezo, išspausto česnako mišiniu. Tarkuojame sūrį. Dedame visus kitus ingridientus - kalakutieną, ananasus, alyvuoges, žiedais pjaustytą svogūną. Galima ant viršaus dar užtarkuoti šiek tiek sūrio. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. Iškepa puiki plonapadė pica :) Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Atradus Tavo ir Sonatinos dienoraščius, atsivėrė antras kvėpavimas maisto gaminimui.
AtsakytiPanaikintiKalakutieną naudoti žalią ar kaip nors termiškai apruoštą?
P.S. Jogurtas jau gaminasi. Ryt parašysiu kaip pavyko.
Balsiukai, aciu :)
AtsakytiPanaikintiAs naudoju kumpi virta. Bet dar labai skanu plonais griezineliais file supjaustyt (zalia) ir pakepint keptuveje