Turbūt nėra skanesnių pyragėlių, nei grietiniečiai. Greitai ir paprastai padaromi, greitai iškepami. Ilgai neišsiplečiant - laiko patikrintas receptukas :) Pagal šį receptą visada iškepu labai skanius ir minkštus grietiniečius. Kai kurių produktų proporcijas šiek tiek pakoregavau pati.
Tešla
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras
~ 100 gr. varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę)
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 gr. miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Pasiruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!
Tešla
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras
~ 100 gr. varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę)
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 gr. miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Pasiruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!
Receptas iš šio tinklapio
oooo, koks geras "know how" - apie tai, kad nereikia uzspausti grietinieciu krastu - nes man kaip tik tai ir nutiko - jei sutrukinejo! Puiki mintis!
AtsakytiPanaikintiBandykit nespaust kita kart, manau viskas gausis puikiai :)
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras. Gal uzduosiu kvaila klausima, bet mane domina su kuo butu galima isspausti is teslos tuos paplotelius, jei neturiu su kuom... Dekui :)
AtsakytiPanaikintiLabas, Gintare, ogi paprasciausiu didesniu puodeliu galima isspausti :)As ta ir dariau ne karta. Skersmuo apie 8-9 cm iseina - to ir pakanka, juk pyrageliai dar padides kepdami :)
AtsakytiPanaikintiKepiau šiandien. Gavosi labai minškti ir skanūs! Tikri niam niam :) Ačiū už skanų receptą!
AtsakytiPanaikintiErnesta, aciu, kad isbandot tiek daug mano receptu ir parasot kometara visada, o dar mieliau girdet, kad daug kas patinka ir pavyksta puikiai :)
AtsakytiPanaikintiP.S. Grietinieciai mano vieni megstamiausiu pyrageliu :)
Tai ačiū Jums, kad dalinatės tokiais skanumynais! O man tikrai nėra sunku padėkoti ar parašyti komentarą :) Malonu tiek Jums, tiek man ;)
AtsakytiPanaikintiP.S. Grietiniečiai buvo labai išgirti! Ir yra bei dar bus išbandyti ir mano draugų :)
Lauksim dar tokių skanių receptų :)
Gavosi, gavosi! Viskas gavosi kuo puikiausiai! Labai jums dekui uz tokius puikius receptus, o idomiausia, kad viskas gaunasi ir pirmo karto!
AtsakytiPanaikintiDobermangirl, aciu, kad isbandote tiek daug receptu :)
AtsakytiPanaikintiŠiandien kepsiu... nes jau labai skaniai atrodo:)
AtsakytiPanaikintilabai seniai norejau kepti, pagaliau isdrisau :) man reikejo daugiau miltu, ns labai labai lipo, bet atrodo nesigavo kieti. begalo skanu!!! aciu:)
AtsakytiPanaikintiMan taip pat reikejo daugiau miltu:) ,bet siaip gavosi labai skanus.Aciu uz skanu ir paprasta recepta:)
AtsakytiPanaikintiReikejo truputi daugiau miltu,bet siaip gavosi puikiai. Aciu uz paprasta ir skanu recepta;)
AtsakytiPanaikintiir man reikejo dadeti miltu, bet gavosi super.
AtsakytiPanaikintiGavosi skanūs, bet man varškė išlipo iš pyragėlio. Gal per daug dėjau įdaro, nes jo ir pritrūko.
AtsakytiPanaikintiSuper grietiniečiai. Labai tikslus receptas.
AtsakytiPanaikintiŠeima buvo sužavėta.
Kiek maždaug vienetų gaunasi iš šio produktų kiekio? Renata
AtsakytiPanaikintiLaima, matyt per daug idaro dejot - man jo visada lieka siek tiek.
AtsakytiPanaikintiRenata, kiekis priklauso nuo dydzio, kokius darysit, nuo teslos storio, kokia iskociosit. Jei seimyna nedidele, tai tikrai uzteks :)
Noriu paklausti ką reiškia "nepermaišyti" ir ką duoda miltai įdare ?
AtsakytiPanaikintiBūsiu dėkinga jei atsakysite :)
Nepermaišyti - tai maišyti tik tiek, kad produktai susimaišytų, ne ilgiau.
AtsakytiPanaikintiMiltai sutirština įdarą.
Labai ,labai dziaugiuosi atradusi sia svetaine ,jau isbandziau bandeles vienas kepti ,dabar siuos pyragelius atradau ,dar butinai bandysiu ,zele torta ,musa ,oi .....na iki svenciu dar yra laiko bandymams ir tikrai idomybiu cia sociai .Aciu!
AtsakytiPanaikintipirmas zodis- paragavus si skanumyna BELLISIMO!
AtsakytiPanaikintiSveiki, man iskilo klausimas (gal ir kvailas) ar kiausinio plakiniu patept tik krasteli ar visa grietinieti? Aciu :)
AtsakytiPanaikintiVisa :)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už puikų receptą! Skanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiŠitie grietiniečiai nuostabūs, nors atrodo, kad juos sudėtinga pagaminti, bet sugadinti neįmanoma. Esu ir esu ir kiaušinių ne tiek įdėjusi, ir grietinės įdėjusi daugiau nei reikia ir pamiršus aptepti, bet jie visą išeina nuostabūs:)
AtsakytiPanaikintiTuriu prisipazinti - pries pradedama gaminti keistai ziurejau i visas pagyras siems pyrageliams, is ingredientu sprendziant, nebuvo panasu, kad iseis kazkas ypatingo, visgi, smalsumo vedina pabandziau issikepti.....
AtsakytiPanaikintiZemai lenkiu galva ir prisidedu prie pagyru!:) vien pasovus i orkaite visa virtuve prisipilde malonaus kvapo, o jau iskepusiu skanumelis...neispasakytas... tikrai LABAI SKANUS pyragaiciau, dekinga uz recepta!:)
Martardi
Dekuj uz puiku recepta!!!!!!!!!Kepu situos gritiniecius jau n kartu, ir vis negaliu atsivalgyt. dar karta aciu!
AtsakytiPanaikintiaciu uz nerealu receptuka:)))ka tik iskepiau grietiniecius, labai labai skaniai gavosi:)))super pirstelius apsilaizyti galima:))))
AtsakytiPanaikintiO kodėl reikia "nepermaišyti" tešlos, ką tai įtakoja?
AtsakytiPanaikintiZmona pagamino,labai skanu,aciu.
AtsakytiPanaikintiAciu uz nepakartojama recepta ,ka tik is orkaites istraukiau ,gerai kad dviguba porcija dariau .... Nu skanüs tai belekaip !!!
AtsakytiPanaikintiLabai labai nuostabus receptukas,muusu seimynai buvo permazai vienos dozes:) Kepsim dar ir dar.Paprasta,greita ir bebproto skanu!!!
AtsakytiPanaikintisveiki. meginsiu siandien kept situos nuostabiuosius pyragelius. kadangi siandien dar laukiu sveciu tai bijau kad nebutu mazai pyrageliu. norejau paklaust kiek apytiksliai pyrageliu gaunasi pagal sita recepta? gal man dviguba norma reik daryt, hmmm... ? aciu uz atsakyma iskarto ir taip pat didelis aciu tai kad dalinates receptais, jau isbandziau kelis ir likau suzaveta :)
AtsakytiPanaikintiPyrageliai jau iskepti:))laabai skanus,aciu uz puiku recepta;)tik kaikuriems varskytes pritruko, tai dar avieciu dzemo uzdejau,tai taip pat nepaprastai gardus gavosi;)
AtsakytiPanaikintiNa va, iškepti ir beveik suvalgyti. Tikrai labai skanu, mano komentarai: varškės man pasirodė iškart mažoka, tai maišiau dvigubą normą, bet vis tiek vienam ar dviem pritrūko, tai iš tos tešlos padariau mažiukus sausainukus. ir gavosi jie puikūs, vaikam suėjo kuo puikiausiai, kitą kartą kepsiu vien tik sausainukus (vietoje visokių "Gaidelių" su E priedais). Kepiau žinoma mažiau juos, gal 8-10min. Dėl miltų, tai ir aš bėriau miltukų daugiau kokia 1-2 gerom saujom, gavosi labai elastinga tešla, bet kočiojant vis tiek drėgna ji buvo, kas kepsite nepridėkite per daug miltų. Ačiū už receptą, gaminsime dar :)
AtsakytiPanaikintiP.S. Supratau kodėl man mažoka varškės buvo, nes mano tešla ne 0,5cm buvo, gana plonai ji buvo iškočiota, todėl ir įdaro daugiau reikėjo.
AtsakytiPanaikintilabai laba skanu :)) esu laiminga kad grietinieciai isejo skanus kaip is parduotuves...:)
AtsakytiPanaikintiO kaip suprasti nepermaisyti???
AtsakytiPanaikintiIlgai nemaišyti.
AtsakytiPanaikintigaminau...viskas gavosi puikia ir skaniai, "išnyko" per gera pusvalandį... tačiau kaip ir daugumai miltų reikėjo kažkiek daugiau (nebežiūrėjau pagal gramus, tiesiog kelių saujelių prireikė papildomai, manau kiekviena pajaus pagal tešlą)...dėkoju už šaunų receptuką ;)
AtsakytiPanaikintiDėkoju už puikų receptą. Gavosi be galo skanūs :)
AtsakytiPanaikintiAčiū. Pavyko puikiai.Jie negali nesigauti. Įdarą gaminau su varške ir citrinos žievelėm-super skonis. Rekomendavau visoms savo draugėms.
AtsakytiPanaikintiDžiugina tokie komentarai :)
AtsakytiPanaikintiTikrai skanus,ir nelabai sudetinga pagaminti.
AtsakytiPanaikintiO galima vietoj sviesto panaudoti kepiniu margarina?
AtsakytiPanaikintiGalima.
AtsakytiPanaikintiAciu labai uz skanu recepta,viskas gavosi puikiai.
AtsakytiPanaikintiir as prisijungiu prie padekos,netycia uzejau,išbandziau,nu puiku.niam
AtsakytiPanaikintijau kepasi orkaiteje.Kvapas NEREALUS :) Dekavoju uz recepta. Labai lengva ir idomu gaminti :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena,
AtsakytiPanaikintinorejau paklausti, ar tiktu siems grietinieciams Karaliski miltai, t.y. tokie smulkus smulkus, kaip manai. Kazkada per klaida nusipirkau, tai dabar kepu pyragus viena po kito :) Ar geriau naudoti iprastus?
Kelis kartus turejau - nepatiko. Tad naudoju tik paprastus.
AtsakytiPanaikintiJau 3 kartus kepiau per 10 dienu. Jie tobuli :)Tik gal ploniau kocioju, man gaunasi apie 34 pyragelius. Labai labai geras receptas. Nebrangus, greiti, primenantys vaikyste. Aciu.
AtsakytiPanaikintiNuostabiai skanus! Taip troskau paragaut, kad net liezuvi nudegiau, bet skonis viska atperka :))
AtsakytiPanaikintitikrai nuostabus kepu ir kepu dar neatsivalgom
AtsakytiPanaikintiSuperiniai grietinieciai!!!!Kad ir ka begaminciau pagal tavo receptus viskas gaunasi super!!!o grietinieciai mhhhhhh......
AtsakytiPanaikintiKlausimas dėl varškės - gyvenu šalyje, kur yra tik grūdėtos varškės. Jeigu ją sublenderiuočiau (gaunasi tyrelė) ir įdėčiau, išbėgtų viskas lauk? Ar galima vietoj varškės tada dėti aviečių uogienę ar pan.? Žinau, kad bus nebe tas, bet noriu, o baisu dėl produktų stokos.
AtsakytiPanaikintiJei labai skysta varske gaunasi, tai isbegs, nes krastai stipriai neuzspaudziami. Pabandykit kokio dzemo ideti geriau.
AtsakytiPanaikintiAčiū, bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas! Greita ir skanu :)
AtsakytiPanaikintiNiekada nemaniau, kad kada nors gaminsiu grietiniecius, jie tikrai gavosi labai labai skanus! :) gaminau is dvigubos porcijos, 6 zmogeliams, gavosi 31 grietinietis, sociai visiems :) tik mano labiau ,,issizioje'' gavosi, nes labai jau prisiskaiciusi stengiausi ju neperspausti, kad nesutrukinetu :)
AtsakytiPanaikintigrietiniečiai mano vyro mėgstamiausi. Gaminu jau antrakart. Super skanus. Aciu
AtsakytiPanaikintiSveiki.Ilgai ruosiausi ir pagaliau stai-kvepiantys ir purus grietineciai.Dejau 200gr.varskes o siaip viska pagal recepta.dariau is dvigubos normos,tai tikiuosi patenkinsiu visu norus.Didziulis dekui!!!
AtsakytiPanaikintiTikrai nuostabus receptas! Produktu kiekiai apskaicuoti, nereikejo nei prideti, nei ismesti! Nuostabu,dekui kad pasidalinot receptu! :)
AtsakytiPanaikintiP.S. kepiau su grudeta varske, galvojau kad kazkas bus negerai, bet galiu pasigirti- pavyko nuostabiai! Varske neisbego, grietinieciai iskepe minksti ir laaaabai skanus! Yummy
Labai superiniai jie, ne viena karta jau kepti! :) Jusu Jurgita receptu daug jau isbandytu. Super seimininkute esat.
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikintiIskepiau. Na ką, žodis "skanu" jiems apibūdinti netinka... Nes jie nerealiai skanus!!! Tik as I varške itarkavau citrinos žieveles - super! Tobulas skonis
AtsakytiPanaikintio kokią varškę geriausia naudoti? naudojau FARM MILK pyragams kepti, bet žiauriai išskydo...
AtsakytiPanaikintiVietoje grietinės dėjau graikiško jogurto, trečdalį miltų keičiau pilno grūdo miltais, su varške nepersistengiau ir visai patenkinta rezultatu! ☺️ Ačiū labai už receptą! Tik reikia stebėti, kad neperkeptų.
AtsakytiPanaikinti