Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Nepaprastai purus ir skanus tortas... Man, kaip maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas :)
Pradinis kremo recepto variantas - SM
Biskvito recepto šaltinis - kuking.net
Och, koks nuostabus tortas, ir atrodo gan paprastai pagaminamas. Kaip tik arteja gimtadienis, reikes sau toki apsidovanoti:) Grazumelis.
AtsakytiPanaikintiSparnuoti, tikrai nieko sudetingo, o rezultatas labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiTortas stingsta saldytuve. :) Tik pastabele - gal mano forma mazesne, bet krema dariau is puses nurodytu ingredientu, t.y. mascarpones 250 g, grietineles 200 g, tik jogurto palikau 200 g., ir tai kremo isejo labai daug. Is visos normos turbut buciau du tortus padarius. Tuo labiau, kad ir biskvitas gana daug iskilo. :) Bet tikiu, kad ryt bus labaaaai skanu. :) Aciu uz receptuka. :)
AtsakytiPanaikintiSaulės diena, kremo tikrai daug išeina. Nors man į 26 cm. formą tilpo kaip tik (iki pat formos viršaus). Bet manau, kad bent 200 gr. galima būti pamažinti kremo kiekį.
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad viskas pavyko ir skanaus :)
Ar ne perdaug želatinos ir ne per mažai vandens jai brinkinti? Kiek esu patyrusi 30g tai čia 1l vandens :o
AtsakytiPanaikintiZelatinai brinkinti visada imu tris kartus daugiau vandens, nei yra zelatinos, tad atitinkamai siame recepte - 30:100.
AtsakytiPanaikintiDel litro vandens, tai tai 3o gr. zelatinos yra skirta 1 l skyscio zele (ar kt.) pagaminti, o ne brinkinti zelatina tokiame kiekyje :)
Labai labai patiko, gaminau jau du kartus, visos drauges iskart isimylejo, recepto praso. : )
AtsakytiPanaikintiTa proga ir mamai gal rytoj padarysiu.
Gabrielle, dziaugiuos, kad taip patiko :)
AtsakytiPanaikintidariau.išėjo tikrai skanus..nors ir turėjau mažiau žaletinos,ilgiau stingo,bet rezultats - tirpstantis burnoj.
AtsakytiPanaikintiišvis jūsų idėjos šaunios ;)
Vilija, aciu :) Is tikruju tai kuo maziau zelatinos, tuo puresni kremai buna, tik maziau dedant visada yra rizika, kad gerai nesustings. Tikrai dziaugiuos, kad patiko tortas :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nuostabaus grozio ir skonio :)))...
AtsakytiPanaikintilabai noriu si torta kepti, norejau paklausti ar jogurto galima ir nedet? ar jis butinas? :)
AtsakytiPanaikintiSu jogurtu kremas bus gaivesnis. Na nebent yra kazkokiu priezasciu, del kuriu nenorite/negalite jo deti, tai galima ir be jo apsieiti.
AtsakytiPanaikintimerginos,parasykit man pradedanciai tortu gamintojai :) ,kokia grietinele pilat?,ar ta kur plakant stingsta ar ne? nelabai teke susidurt su grietinele ...aciu labai,lauksiu ats
AtsakytiPanaikinti35 % riebumo plakamoji grietinele. Tik ne pilti reikia, o isplakti iki standumo ir tada imaisyti. Recepte yra parasyta ;)
AtsakytiPanaikintidekui labai uz greita ats,darysiu greitu laiku! megstu tokius tortukus,manau ir sitas patiks :)))
AtsakytiPanaikintiisbandziau ir as sita resepteli,super!!!! labai patiko,bus itrauktas i mano receptyna :)
AtsakytiPanaikintiLaurela, man vis smagu skaityt atsiliepimus, kad pavyksta kepiniai :)
AtsakytiPanaikintilaba diena,gal zinote kuo galima pakeisti maskarpones suri?
AtsakytiPanaikintiGalite desertine varske keisti, arba varskes sureliais saldziais. Jie jau kremo konsistencijos buna, tai net per sieteli trinti nereikia.
AtsakytiPanaikintilabai skanu,viena kart dariau,o siandien jau produktai laukia,antro bandymo.super.
AtsakytiPanaikintinorejau paklausti ar galima grietineles nedeti, dariausi jogurtini muso torta nesenai ir su grietinele man per riebu buvo,ar galiam tik mascarpone su jogurtu maisyti ar gal tada blogai stings tortas?
AtsakytiPanaikintiIplakta grietinele suteikia kremui purumo. Sustings ir be jos, bet tik su jogurtu kremas bus kaip guminis, nes jis juk neissiplaka iki puriu putu.
AtsakytiPanaikintisveiki, norėjau paklausti ar šio tortuko skonis toks, kaip išgirtojo "Maximos" mascarponės sūrio torto? nes labai norėčiau pasigaminti tokį, kaip tas :)
AtsakytiPanaikintigavosi super!net nesitikejau tokio rezultato! o skonis daugggg kartu geresnis uz maximos mascarpones surio torta
AtsakytiPanaikintiNorejau pasiteirauti kas gaminote, ar pagal tikslu duotaji recepta daret si torta? ruosiuos vyrui gimtadienio proga staigmena padaryt- tai jo megstamiausias..... tik bijau, kad nepavyks... :( aciu uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiAs dariau tiksliai pagal recepta!tai man gavosi puikiai! na....manau, kad puikiai! :)nes autores daryto neragavau! :)
AtsakytiPanaikintio kas yra vanilinas? ir ar ten teisingai supratau reik 1 citrinos sultys ispausti?aciu
AtsakytiPanaikintivanilinas, tai vanilinis cukrus, kuris pakuojamas mazyciuose pakeliuose, kaip ir kepimo milteliai. Na, as supratau, kad pagal recepta reikia vienos citrinos sulciu, tai paemiau viena vidutinio dydzio citrina ir ja isspaudziau!
AtsakytiPanaikintiAciu, kad atsaket :) Vanilina ir turejau omeny vanilini cukru, arba vaniline esencija - kas kam patinka.
AtsakytiPanaikintiParasyta recepte 1 citrinos sultys. Tai ispaudziat citrina ir turesit sultis 1 citrinos :)
Turiu tokiu klausimeliu:
AtsakytiPanaikinti30g miltu, tai kiek cia saukstu?
30g krakmolo, tai kiek cia saukstu?
50g cukraus , tai kiek cia saukstu?
Neturiu kuo pasverti, o noreciau isbandyti si recepta.
Is anksto aciu uz atsakyma.
Valgomasis saukstas:
AtsakytiPanaikintiMiltu = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rugsties = 25g
Sodos = 28g
Grietines = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Istirpinto margarino = 15g
Grietineles = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Dziuveseliu = 15g
Manu kruopu = 25g
Kakavos = 20g
Razinu = 25g
Aguonu = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riesutu = 30 g
Aciu
AtsakytiPanaikintiAciu uz skanaus torto receptuka :)super..tik kai supyliau zelatina sukrito tortas tokiais gabaliukais, gavosi kaip varske... gal zinot kodel?bet vistiek buvo pasakiskas ir sveciai nepastebejo :)
AtsakytiPanaikintiviskas gavosi labai gerai nei kas sukrito nei istizo tik skonis nelabai primine maximini mascarpones torta gal galite pasakyti kas ten kitaip?
AtsakytiPanaikintiZelatina sutraukia krema, jei ji silta buna. Arba kai sliukstelima iskart visa. Pilti reikia po truputi, plona srovele vis maisant.
AtsakytiPanaikintiDel skonio - o jus skaitet parduotuvinio sudeti? Kai pridesit tiek chemikalu, kiek jie deda, tai ir jusu bus tokio pat skonio :) Dabar pasidarete namini maskarpones torta, o parduotuveje isvis klausimas, ar ten maskarpone deda, nes po naminiu tai as juose nejauciu jokio maskarpones skonio.
Smagu, kad gavos tortukas :)
man tai skanus piragas gavosi tik mano seima tikejosi to tokio krautuvinio:) bet kokiu atveju labai Jums dekoju kad sukurete sita svetaine. is cia daug ka gaminsiu greitu laiku laukia zefyrai:D
AtsakytiPanaikintio kiek mazdaug laiko reikia laikyti saldytuve, iki kol pradeda stingti? Labai bijau praziopsoti ta tinkama stingimo momenta :)
AtsakytiPanaikintianonime 1 - aciu ir Jums, kad isbandote receptus :)
AtsakytiPanaikintianonime 2 - na mase tokia "apstingus" buna siek tiek. Drebuciai tiesiogine ta zodzio prasme. Pajudinkite - drebeti turi, o ne skysta buti. Bet cia greiciau ne laukt reikia, o nuolat ziuret, ar jau stingsta.
Labai Jums aciu uz paaiskinima. Kita savaite gaminsiu si tortuka vaiko gimtadieniui, butinai parasysiu rezultata :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus, kremo dariau truputi maziau, viskas gavosi labai ciki
AtsakytiPanaikintitortukas gavosi super:)
AtsakytiPanaikintiNoreciau si tortuka pasigamint tik iskilo vienas klausimelis recepte minimas jogurtas be priedu t.y naturalus jogurtas ?
AtsakytiPanaikintiTaip, naturalus jogurtas, be jokiu braskiu, persiku gabaliuku ir t.t. :)
AtsakytiPanaikintikepiau si tortuka savo gimtadieniui ir puikiai pavyko..kadangi pati esu maskarpones gerbeja,tai likau suzaveta:)kaip ir sveciai:))tik kita karta gal deciau truputi daugiau jogurto vietoj maskarpones,nes riebokas man,bet cia tik mano nuomone,kiekvienas juk megstame savaip:))
AtsakytiPanaikintimaximoje zelatina brinkina apelsinu sultyse, ir dar biskvita pertepa su spanguoliu dzemu :)
AtsakytiPanaikintigreitai bandysiu toooki grazuoli pasigaminti, jau viska nusipirkau, tik laukiu vyro gimdienio :-)
AtsakytiPanaikintinoriu paklausti, kazkas sake, dar reikia grietineliai standiklio, nes be jo buna kad ir nelabai standziai susiplaka ir tortas vangus jei taip galima sakyti, pasidaro :-)isieskojau IKI ir NORFOS pard. ir tokio dalyko neradau....
AtsakytiPanaikintiDalia, skonio reikalas :) proporcijas aisku, kad galima keisti pagal savo norus.
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - aciu uz komentara. Galima bus ir toki varianta isbandyti :)
as - sekmes darant torta :)
Anonime 2 - niekada nenaudoju grietineles standiklio. Jei grietineles neperplakat, viskas buna puiku ir be standiklio. Bet jei visgi norit - tai as ji esu pirkus Maximoje (konkreciai - Big'e, Vilniuje)
Ačiū už puikų peceptą!!! savaitgal5 gaminau ,visiems labai patiko!skanu labai :)
AtsakytiPanaikintidariau siandien pagal jusu receptuka, jusiskis atrodo dieviskai!!!!!!! bet maniskis nestingsta... :-( dejau netgi daugiau zelatinos...pasidare mase tirstoka ir tiek, uzdejau ant biskvito, bet jau praejo geros 3 valandos, o ji kokia buvo tokia ir liko, tirsti ir nesustingusi...ar jau turiu nerimauti, kad ir nesustings? vyras ryt lieka be torto gimtadienio proga... :-( :-)
AtsakytiPanaikintiViola, jei dėjot želatinos, kiek parašyta (ir net daugiau) - sustings.
AtsakytiPanaikintiNebent i kremą dar įdėjot kivių arba ananasų?
ne, tik zele gabaliuku...gal blogai, kad masei nedaviau pastoveti saldytuve, o is karto imaisiau sustingusia salta gietinele ir tada idejau i saldytuva
AtsakytiPanaikintipuikus tortukas gavosi!!!:):) :) gerai sustingo, pamirsau pasakyti, kad dejau kondensoto pieno,,, gal delto stingo taip sunkiai :-) bet buvo nei per saldus nei ka,gaivus, purus ir tiesiog niam niam :-)
AtsakytiPanaikintilabai skanus tortas! Pirmą kartą pirkau grietinėlę grietinės indelyje, tai tortas tiesiog tirpo burnoje. Sesė sakė, tarsi ledai, tik kad nešalti. Antrą kartą plakiau Dvaro grietinėlę, tai gavosi kietesnis. Sekantį kartą rinksiuosi tikrai ne Dvaro grietinėlę.
AtsakytiPanaikintiGaminau ir as si torta jau antra karta. Visi, kas ragavo, sake kad nerealus.
AtsakytiPanaikintiNa as taip pat gaminau pagal si recepta, bet gavosi labai labai labai riebus. ://// Nezinau gal ka ne taip padariau, bet viska dejau taip kaip parasyta, o mase tikrai labai riebi ne tokia kaip parduotuveje. Ir jogurta liesa dejau.
AtsakytiPanaikintiManau reiktu deti maskarpones maziau, nes ji labai riebi.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad tortukas patiko :)
AtsakytiPanaikintiTiems, kas tikisi tokio pat torto, kaip parduotuveje - baikit jus lygint naminius tortus su parduotuvinais, i kuriuos nezinia ka deda, paskaitykit sudeti parduotuviniu (ten tiek cheminiu priedu, kad galima koki tik nori skoni isgaut su jais). Jus manot, kad parduotuvinam torte tiek maskarpones tikros bus, kiek jusu torte? :)
O del riebumo - pasiziurekit ingridientus: grietinele 35 % riebumo, maskarpone 70-80 %, tai kaip tortas gali buti neriebus? :)
Galit bandyt det daugiau jogurto neriebaus, maziau maskarpones, bet tada ir konsistencija kremo bus kitokia.
Piirmą kartą tortą gaminau naujiesiems - želė gabaliukais buvo. Nusprendžiau, kad per daug atšaldžiau. Šiandien vėl gimtadieniui darau, dar šiltą piliau ir maišiau - vėl beveik tas pats, želė mažesniais siūleliais, bet masė nėra vientisa. Kus darau klaidą? Nors ir su tais gabaliukais nerealiai skanu:)Idealu prie šampano... Ir dar - praeitą kartą į biskvitą pamiršau įdėti krakmolo - buvo purus, geras. Šiandien įdėjau - tai lyg koks blynelis gavosi...
AtsakytiPanaikintiAnonime, bandykit ne želatiną į kremą pilti, o kelis šaukštus kremo įdėt į želatiną, išmaišyt gerai ir tada viską į kremą supilt. Nes šiaip želatiną sutraukia dėl temperatūrų skirtumo (daugiau priežasčių nežinau..)
AtsakytiPanaikintisuperinis nepaparastai skanus torciukas- aciu aciu aсiuuuu
AtsakytiPanaikintiGaminau šį tortuką, viskas pavyko:)Gavosi labai skanus!!! Ačiū:)
AtsakytiPanaikintiDaiva
O biskvito sulaistyti nereikia?
AtsakytiPanaikintiNa kad to biskvito turbut 5 kartus maziau, nei kremo, tai bent jau man sulaistymo tikrai nereikejo. Bet jei visgi norit, tai patarciau labai negausiai.
AtsakytiPanaikintiCia viena skaitytoja auksciau parase, kad galima spanguoliu dzemu patepti.
Ačiū, biskvitas iškeptas eisiu kremą makaluot :)
AtsakytiPanaikintilabas,o jei i mase ideciau susalusios zele gabaliuku tai ar viskas gerai butu, sustingtu? :)
AtsakytiPanaikintiSustings. Tik dekit zele jau kai kremas "apstinges" truputi.
AtsakytiPanaikintiSveiki visi! Prisiskaiciau komentaru -ir as ryt pabandysiu pasidaryti si torteli.Receptukas vyliojantis, tuo labiau, kad ,,neatitinka Maximos,,Skonio-tikras anegdotas.!Va ir pasiulyk gera daikta!!:)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintinoriu pasiteirauti,o kokią želatiną dedate.Nes yra smulki,stambi.Aš dažniausiai naudoju stambią,tai ar užteks to 30g.
Zelatina visada stambia naudoju ir as.
AtsakytiPanaikintiAčiū už operatyvų atsakymą :).Rytoj gaminsiu torčiuką.
AtsakytiPanaikintinoriu pasigaminti si tortuka atrodo tikrai nerealiai ... bet toks klausimas iskilo ar biskvita iskepusi isimti is orkaites ar palikti ji ten atvesti? ir dar jei kai dedame biskvita y lekste ir apjuosiame torto formos ziedu sonai apsilieja tuo kremu? pas jus nuotraukoj tai labai graziai atrodo ar ten tiesiog kremas ant virsaus biskvito? Iskarto aciu uz atsakyma :P
AtsakytiPanaikintiAs iskepusius bskvitus visada isimu is orkaites is karto. Na bet jei bijot, tai praverkt dureles orkaites ir palaikykit kelias minutes, kad nebutu tokio staigaus temperaturu skirtumo. Bet jei biskvitas gerai iskepes - jam nieko neatsitiks.
AtsakytiPanaikintiO del kremo, tai pilat ji ant biskvito ir viskas. Nieko papildomai šonams daryti nereikia.
sveiki,
AtsakytiPanaikintigaminau šį tortuką ir lyg viskas pavyko, bet va mano biskvitas "atsikabino" nuo kremo dalies, t.y. biskvitas, sau likusi dalis sau...Ką ne taip dariau? Labai prašau patarimo....
Gal truputi perkepet biskvita ir buvo pernelyg sausas, kad gerai sukibtu su kremu? Na bet cia tik spejimas, nelabai isivaizduoju, del ko taip buvo.
AtsakytiPanaikintiKaip jau buvo auksciau mineta, galima kokia uogiene truputi patept biskvita. Tada viskas tikrai sulips.
Nuosirdus aciu uz patarima :) Pabandysiu kitąkart taip ir padaryti.
AtsakytiPanaikintiMiela AJ, vakar gaminau si tortuka, labai nepasiseke su zelatina. Dejau 30g jos ir 100ml vandens.Taigi isbrinkinau saltu vandeniu, poto pasildziau kol istirpo ji, atveso ir pyliau i maskarpones mase. Ir man gavosi zele gabaliukai ! O siaip pats tortukas skanus, patiko ! Tiesa, tai mano pirmas gamintas tortas, aciu !
AtsakytiPanaikintiAnonime, na nesmagu, kad pirmas bandymas truputi nepavyko, bet kita karta bus tikrai geriau :)
AtsakytiPanaikintiSusoka i gabaliukus, jei tarp zelatinos ir kremo buna temperaturu skirtumas. Gal kremas buvo saltas labai? Man ir paciai yra taip buve. Jau esu rasius auksciau, kad galima sauksta kremo idet i zelatina, ismaisyt, o paskui ta mase po trupuciuka pilt i visa krema ir maisyt.
Tikrai taip, kremas buvo saltas, katik is saldytuvo isimti produktai. As skaiciau komentatus, tai ir padariau, idejau sauksta kremo i zelatina, jau tada tas kremas staigiai sukietejo, gabaliukais susoko, o idejus viska i mase ji visa tokia patapo. Dekui uz atsakyma, kita karta zinosiu, kad viskas turi buti daug maz tokios pat temperaturos. Tiesa, koks tas kremas jums gaunasi pries dedant i saldytuva? Nes man toks tirstas tirstas buvo ir pries dedant zelatina ir idejus. Isivaizdavau, kad jums gaunasi skystesnis, jei laukiate, kol sustings iki drebuciu konsistencijos.
AtsakytiPanaikintiMan jogurta supylus ir ismaisius paskysteja jis, todel palaikau saldytuve. Bet jei pas jus tirstas, tai dar geriau, galima iskart deti i forma.
AtsakytiPanaikintidievinu si torta. jis labai skanus, o pirkti pakankamai brangus. noriu pabandyti pasigaminti. tik va niekada niekur neteko matyti maskarpones surio... kur jo butu galima isigyti?
AtsakytiPanaikintiMaskarpones yra RIMI parduotuvese (siandien kaip tik pirkau totui). Yra kelios rusys, as perku pati brangiausia, Galbani firmos (melyna dezute). Man jis is visu bandytu patiko labiausiai.
AtsakytiPanaikintiSis tortas ir namie gaminti nera toks jau pigus. Didesnis indelis geros maskarpones kainuoja 14-15 lt.
norejau paklausti jei neturiu torto formos i ka dar galeciau ideti torto mase?ir si torta padarius galima rytdienai ji suvalgiti ar butinai po keliu val?aciu.
AtsakytiPanaikintiBandykit i kokia kepimo forma staciakampe, tik bus pjaustyti nepatogu. Arba iskloti maistine plevele, arba kepimo popieriumi ir sustingusi bandyti isimti atsargiai. Bet jei darysit is visos normos, tai turekit omeny, kad bus daug kremo. Tad reikia arba aukstais krastais indo, arba pakankamai plataus.
AtsakytiPanaikintiPo keliu valandu nesuvalgysit, nes dar nebus sustinges - geriausia stingdyti per nakti. Be abejo, kad galima ir kita, ir dar kita diena valgyt, jei tik jo liks ;))
Sveiki, ruosiuosi kita savaitgali gaminti si tortuka. Taciau kilo tokia ideja, ar imanoma ideti dar viena biskvita tarp kremo? Ar nieko nesigaus?
AtsakytiPanaikintiInga, drasiai. Galit ir 3 biskvitus imt, kaip paprastam tortui.
AtsakytiPanaikintiLaba diena, aciu uz recepta vyro gimtadienis labai pavyko deka sio torto visi liko suzaveti :)
AtsakytiPanaikintiManasis tortukas stingsta saldytuve, visgi dariau su 1 biskvitu :)
AtsakytiPanaikintiTik nujauciu kazka blogai dariau, nes:
1) kai iskepiau biskvita, viska sbuvo gerai, taciau kai jau norejau deta mase ant biskvito, jis buvo susitraukes ir mazesnes nei mano forma tortui, todel krastas maskarpones mases bus tiesiog ne ant biskvito, o ant skardos...
2) Maniske mase visa laika buvo tirsta, tad idejus trumpam i saldytuva jos turis nepasikeite...
Tikiuosi visa tai neitakos torto skoniui ir stingimui...
Oi, dar karteli perskaiciau visus komentarus, ir pastebejau, kad ne vien man mase buvo nuo pat pradziu tirsta :) beje, dar pamirsau pamineti, kad pamirsau ideti vanilino, tikiuosi tai dideles itakos neturi?
AtsakytiPanaikintiInga, viskas bus ok :) O vanilinas del kvapo tik, galima ir nedet jo :)
AtsakytiPanaikintinorėjau paklausti, o grietinėlę plakti be cukraus? kažkaip įpratusi plakti ją su cukrumi, bet turbut jau bus per saldu ar ne?
AtsakytiPanaikintiTai kad jokio skirtumo, su cukrum ar be, vis tiek kreme bus cukraus pudra, ir grietinele kartu susimaisys.
AtsakytiPanaikintiMan ir biskvitas susitrauke...
AtsakytiPanaikintiO jūs man panelės atsakykit į tokį klausimą - kaip jūs nugramdot biskvitą nuo kepimo formos? jau prieš dedant į orkaitę galvojau:"negi nereik riebalais ištept formos"?...dabar gailiuosi, kad savęs nepaklausiau:(((, nes su kremu viskas čiki, o biskvitas, nors tu ką -prilipęs prie formos kaip erkė :(((
AtsakytiPanaikintiSveika, labai dėkui už recepta,nuostabus.Gaminiau Vėlykiniam stalui. Viskas būtų buvę gerai,bet biskvitas gavosi kietokas ir atšoko nuo kremo :( Gal kažkaip reikia laikytis specialių taisyklių kepant biskvitą? Ne niekad nesu kepusi biskvito,tai nežinau kaip teisingai jį iškept :)Lauryna
AtsakytiPanaikintiLauryna, jokiu specialiu taisykliu nera, isskyrus ta, kad cia baltymus reikia labai gerai isplakti. Tuomet biskvitas purus iskepa. Pati biskvita galima patepti kokia uogiene (tada jis uztikrintai sulips su kremu), nors as to nedarau.
AtsakytiPanaikintiKristina, maniau, kad savaime suprantama skarda iskloti kepimo popieriumi arba istepti aliejumi. Bet jei kazkas to nezino - tai irasiau recepte, kad butu aisku.
AtsakytiPanaikintiSis tortukas tikras skanumelis
AtsakytiPanaikintitikrai nuostabus tortas !!! pasidariau du 22cm tortus. 1 norma kremo ir 2 normos biskvito. pasveikinau dvi mamas, atsiliepimai fantastiski.
AtsakytiPanaikintiVilma, dziugu girdet, kad tortai taip patiko :)
AtsakytiPanaikintilb skanus tortukas,bet man kazko jis gavosi siek tiek rugstokas.kazin kodel?
AtsakytiPanaikintiNa, jei pastebejot, tai yra pilamos citrinu sultys i krema :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, as kepiau pirma karta ir man kremas gavosi nesupilamas, o sudrebiamas:) tai kaip suratau kazka ne taip padariau su zelatinu 30 g i 100 ml vandens palaukiu kol istirps pakaitinau atvesinau bet jis man gavosi kietas tai as biski pakaitinau ir supyliau i maskapones jogurto mase, tai cia suklydau?
AtsakytiPanaikintiZelatina uzpilta vandeniu ir pastovejusi isbrinksta, ne istirpsta (bet tikriausiai ta ir turejote omeny). O kremus sutraukia del zelatinos ir kremu temperaturu skirtumo (galbut pakaitinusi gan silta ir supylet i salta krema).
AtsakytiPanaikintilabai noriu pasiradyti, bet ar gerai butu jei maskarpones 500 g., grietineles 250 g. tik neturiu jogurto. ir jeigu vietoj citrinos pilciau citrinos rugsties? labai laukiu aatsakymo!!!
AtsakytiPanaikintiTai darykit mazesnej formoj. Maskarpones dekit mazesni indeli (250 - 300 gr.). Citrinos rugsties galit ibert, bet labai nedaug jos reikia.
AtsakytiPanaikintiaciu uz toki greita atsakyma!! o jeigu desiu visa maskarpone (skanu juk :))) ir maziau giretineles, ir nedesiu jogurto (nera kur man jo dabar nusipirkti :( o torto reikia greitai.. labai bijau sugadinti toki geri..
AtsakytiPanaikintiDekit visa, jei norit, tik tirstesnis kremas bus. Ir zelatinos uzteks kokiu 15-20 gr.
AtsakytiPanaikintiAciu labai uz pagalba!! Vakar padariau, liko maziukas gabaliukas. begalo skanu:)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, vakar padariau sita torciuka, per nakti palaikiau saldytuve, sian papuosiau, atrodo labai skaniai. Lauksim vakare sveciu ir ivertinimo ;) Aciu uz receptuka! :)
AtsakytiPanaikintiĮdomu ar žvakutės jame laikytųsi?:)))
AtsakytiPanaikintiLaikysis :)
AtsakytiPanaikintinu nerealus tortukas.pasaka
AtsakytiPanaikintiSveiki :) O galima pusės citrinos sultis dėti? Nes skaičiau komentarą vieną ir buvo parašyta, kad rūgštokas gavosi. :)
AtsakytiPanaikintiPilkit puses :) Nors man nesijaute per didelio rugstumo.
AtsakytiPanaikintisveiki, man nestingsta jogurto kremas sumaišytas su želatina iki iki drebučių konsistencijos. nors šaldytuve laikau jau porą val. ar verta maišyt su grietinėle?
AtsakytiPanaikintiMonika
Sveika, pirmiausiai noriu padekoti uz puikius receptus, kuriuos beveik visus esu isbandziusi. Bet darant maskarpones surio torta nepavyko kremas, sutrauke visa krema tokiais smulkiais gumuliukais,nesigavo purus kaip plakta grietinele. Gal zinote ka ne taip padariau?
AtsakytiPanaikintiGaminsiu jau trečią kartą, tik man skaniau jogurtas pavyzdžiui su persikais. Įsimylėjau šį receptą, ačiū!
AtsakytiPanaikintiMorta
AtsakytiPanaikintiAčiū už puikų receptą :) Vakar išbandžiau . Bet kadangi dariau naminę maskarponę man gavosi truputuką riebokas. Bet tai ne kliūtis, kitą kartą dėsiu daugiau jogurto . Pasakiškas ir skonis ir vaizdas . Puošiau šviežiomis avietėmis ir pjaustytais migdolais.
Sveiki :) Norėjau paklausti, kaip suprasti šį sakinį:"Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę". Tai daryti reikia prieš maskarponės masei pavirstant drebučiais ar jau po? Nes nelabai įsivaizduoju, juk jei tada kai JAU virto drebučiais, sugadinsime patį drebutį.
AtsakytiPanaikintiSupratote teisingai, kaip ir parasyta - grietinele imaisyti i jogurto/maskarpones "drebucius" (kai mase jau pradeda stingti). Drebuciams nieko neatsitiks, susimaisys su grietinele ir stings toliau :)
AtsakytiPanaikintisweiki, o grietinele isplaksiu rankom?nes neturiu mixerio:)bandysiu siandien
AtsakytiPanaikintiIsplaksit, tik ilgai plakt reikes.
AtsakytiPanaikintiSveiki. :) Bandysiu kepti ir aš šitą tortą. Tik noriu paklausti, ar miltų tikrai reikia tik 30 gr?
AtsakytiPanaikintiTaip, miltu 30 gr. Juk krakmolo dar 30 desit.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą, tortas gavosi skanus, tik biskvitas šiek tiek sukrito, ir nelabai sulipo su kremu, nors ir tepiau uogiene, ir toks jis kietokas truputį, tai net nežinau, kodėl taip nutiko, nes kepiau tortą pirmą kartą. Bet torto skonio tai nesugadino. :) Manau, kitą kartą pavyks geriau! :)
AtsakytiPanaikintiVakar gaminau sita tortuka, bet istikro ZIAURIAI riebus. Toks ispudis, kad ne torta, bet vien krema nuo torto valgyciau. Kazkaip man tie mascarpone tortai, kuriuos Maximoj parduoda skanesni. Gal tie pirktiniai tortai septi buna, o ne saldyti su zelatina?
AtsakytiPanaikintiMarija, o pries daryma neskaitete ir neziurejote nuotraukos, kad torte ir yra beveik vien kremas? O ir maskarpones riebuma galejot matyt ant indelio - apie 80 % :)
AtsakytiPanaikintiDel parduotuviniu - jei skanesni prikimsti ivairiu cheminiu priedu, ir kazin, ar isvis turintys bent kazkiek maskarpones tikros, tai apgaislestauju, kad mano receptas nepatiko. Pabandet, zinosit, kad geriau pirkti parduotuveje :)
Labai noriu isbandyti si receptuka mociutes gimtadienio proga :) Sakykite, ar jis nesuges, jei padarysiu ketvirtadieni vakare, o gimtadienis sestadieni vakare. ir ar atlaikys jis kelione 200 km? dekoju uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiNieko neatsitiks, ziurekit tik produktu galiojimo laika ant grietineles. Kelione irgi turi atlaikyti, tik nejunkit stipraus sildymo masinoje, nes gali pradeti tirpti.
AtsakytiPanaikintiSveiki, norėjau paklausti ar galima šį tortą pagaminti be mikserio ? Ir ar labai bus blogai jei grietinėlę pakeisiu purškiama ?
AtsakytiPanaikintinorėčiau nuoširdžiai padėkoti už fantastišką receptą :) gaminau šį tortą sūnaus gimtadieniui, visi liko sužavėti ir apsalusiomis širdelėmis - ir maži, ir dideli :) rekomenduoju pabandyti pasigaminti šį gardėsį visiems - ir gurmanams, ir tiesiog gero skonio mėgėjams. tobulumas - paprastume !!!!!!
AtsakytiPanaikintiPurskiamos nenaudoju, tad nieko apie ja nezinau. Grietinele gali isplakti ir be mikserio, tik uzims daugiau laiko.
AtsakytiPanaikintiO jei visgi norit daryt su purskiama, tai siulau nuspirkti torta parduotuveje, nes naminis nelabai kuom skirsis...
Laba diena,siandiena pasidariau tortuka,bet kepimo milteliu neradau, tai i biskvita idejau nugesintos sodos, nezinau ar gerai padariau :( ,siaip paragavau krema,skonis geras buvo pries stingima :),ziuresim kaip gausis galutinis variantas :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortukas ;)
AtsakytiPanaikintio man turbut nesigaus:( ...as i krema idejau 1 jogurto paprasto indeli ir 1 su braskem:(...taip megstu daryt saldumynus,ir....aisku,po to juos smaguriauti,bet,kad vis ne taip gaunas...ir 1 citrinos sulciu per daug bus,manau,nes jutau toki rugsteles skoni...:( sivakar ji ragausim....
AtsakytiPanaikintiNoriu ir aš padaryti tortą. Tik ar nereikia į sūrio masę dėti kiaušinio baltymų, kad masė būtų puri ir lengva? Ar grietinėlė tai atstoja?
AtsakytiPanaikintiVisi reikiami produktai surasyti recepte :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas,as jau tris kart dariau,rytoj vel darysiu savo ir vaiko gimtadieniui,as tik kas kart dedu i mase ar tai braskiu salditu,ar persiku konservuotu nu man labai labai aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiO kiek laiko brinksta želatina? :]
AtsakytiPanaikintiKol sugeria visa vandeni.
AtsakytiPanaikintiJau antrą kartą dariau šį tortą, pirmą sykį biskvitas gavosi tarsi guminis ir želatina sutraukė, nors pyliau atvėsintą. Šį kartą biskvitas gavosi gerai, tik vėl sutraukė želatiną.. gal dėl to, kad produktai buvo ką tik iš šaldytuvo? Na gal 3 kartas nemeluos, kitą sykį prieš darant tortą bandysiu produktus kelias valandas palaikyt kambario temperatūroje. Šiaip torčiukas super, jokie maximiniai tortai jam neprilygsta :-)
AtsakytiPanaikintiDariau Kaledoms, labai labai patiko, gavosi viskas puikiai, tikrai darysiu dar ir kitiems rekomenduoju.Puosiau mandarinu skiltelemis zieve i virsu ir apibarsciau cukrumi irgi atrode labai graziai.Aciu uz puiku recepta.
AtsakytiPanaikintiSiūlau naudoti vanilinį jogurtą, jis labai tinka šiam tortui.
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortas,labai ačiū už receptuką.Tik man niekaip nepavyksta su želatina susidraugauti...Karštos nepilu,o palaukiu kol atvėsta,bet,norint sulyginti temperatūrą,ji jau pradeda stingti.Vis nerandu to viduriuko,kada gi ją pradėti pilti???
AtsakytiPanaikintiatsiprašau labai, kad rašau. bet noriu paklasusti. o jei išsikepčiau daugiau biskvito ir sluoksniuociau. ar tai blogai labai? ar cia tik apačioje gali buti biskvitas?
AtsakytiPanaikintiJurgita, drąsiai :) Biskvitų galit kiek norit kept. Tik darykit tada mažiau kremo, nes čia jo labai daug.
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti, o kaip maskarponės sūrį paruošti? Jį sutarkuoti, ar kažkaip kitaip į kremą įdėti?
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Anonime, itariu, kad ne maskarpone nusipirkot. Maskarpone yra kremo konsistencijos.
AtsakytiPanaikintiTiesiog tobulas :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o jei biskvitas būtų pirktinis, o ne naminis. Aišku jau tortas neturės to tikrojo naminio vardą, bet man su biskvito kepimu niekad nesiseka. Ačiū už atsakymą.
AtsakytiPanaikintiačiū už puikų receptą :) vakar šį tortą pagaminau brolio gimtadieniui, tai visiems labai patiko. Nors pirmą kartą gaminau tortą, bet viskas puikiai pavyko. Tiksliai laikiausi aprašymo ir komentaruose parašytų patarimų ir patikslinimų, tik dariau dvisluoksnį, ir biskvitą sutepiau trintomis su cukrumi braškėmis. Ai, ir dar želatiną tirpinau šviežiose apelsinų sultyse. Kadangi man biskvitas gavosi labai purus ir storas, supjausčius gavosi trys neploni sluoksniai, tai iš atlikusiojo trečio ką tik pagaminau antrą tortą, rytoj draugei sumaitinsiu :D tik paskutinę minutę apsižiūrėjau, kad trūksta jogurto, turėjau tik 100gr, tai dapyliau paprasto lieso pieno. Pagal masės skonį, tai nieko nepagadino, rytoj pažiūrėsim kaip iš tikrųjų yra :)
AtsakytiPanaikintidariau si torta n kartu jau, ir dar n kartu turbut darysiu. nieko nera skaniau ir paprasciau uz si nuostabu deserta. ir beje kaip cia raso kad vienos citrinos per daug, tai tikrai ne
AtsakytiPanaikintias cielas dvi suspaudziu ir visi kas ragavo dievina si torta ir as taip pat. aciu uz receptuka.
Norejau pasiteirauti :) Kiek reiketu zelatinos lapeliu kad atitiktu 30 g. zelatinos?, nes neturiu paprastos zelatinos, tik lapeliais..
AtsakytiPanaikintiNezinau, lapeliu nesu turejus.manau sia info galima rast internete.
AtsakytiPanaikintiO kiek laiko krema laikyti saldytuve. Gal pasakytumet tikslu laika, nes as, pradedancioji bijau sugadint visus tuos produktus.
AtsakytiPanaikintiTikslaus laiko nera, nes kiekvieno kremas gali butu skirting tirstumo, saldytuvai taip pat nevienodi :) Vadovaukites receptu ir viskas pavyks.
AtsakytiPanaikintiNoreciau zelatina brinkinti apelsinu sultyse.Kiek ju reiketu uzpilti ant zelatinos?
AtsakytiPanaikintiTiek pat, kiek vandens.
AtsakytiPanaikintiGaminau ir labai patiko! tik biskvitas truputi sukrito, o kai uzdejau tiek daug kremo dar labiau susispaude, buvo truputi per daug kremo ir per mazai biskvito, bet vistiek seimynai labai patiko. manau kita karta pasiseks dar geriau. :]
AtsakytiPanaikintiSakykit,prasau,ar nereiketu daugiau deti zelatinos,jeigu grietineles deciau 200ml.,o jogurto 400ml.?
AtsakytiPanaikintiZelatinos daugiau nereikia, uzteks 30 gr.
AtsakytiPanaikintiO kai ishbrinksta to zelatino 30 g, ar ji ir kaitinti toki ishbrinkusi, t.y. be jokio skyscio?
AtsakytiPanaikintiAs ir siandien gaminsiu si torciuka :) norejau paklaust o produktai kremui turbut geriau kad butu kambario temperaturos, kad i gabaliukus nesusoktu???
AtsakytiPanaikintiAninime, kaitint taip, kaip isbrinksta, nieko pilt papildomai nereikia.
AtsakytiPanaikintiMiau, kambario temperaturos maskarpone ir jogurtas. Grietinele turi but salta, kitaip neisplaksite
Biskvitas iskepes, traukiu is saldytuvo maskarpone ir jogurta ir vakare darysim mase ;) aciu uz laaaabai greita atsakyma ;)
AtsakytiPanaikintiKadangi paklausiau tik po to, kai padariau, tai, aishku, kad suabejojau ir pripyliau skyscio i ishbrinkusia zelatina. Tai manau, kad kremas gavosi gal siek tiek minkshtesnis nei turetu buti...Bet vistiek buvo neapsakomai skanu!!! Labai greitu laiku darysiu dar karta. Tik jau skyscio i ishbrinkusia zelatina nebepylsiu:))Aciu Jums labai!
AtsakytiPanaikintidariau ir aš šį tortą, tik želatiną gumuliukais sutraukė kai supyliau į masę, kaži kodėl ?
AtsakytiPanaikintiKremas buvo saltas, o zelatina neatvesusi, todel ir sutrauke. Temperaturu skirtumas.
AtsakytiPanaikintisiandien pasigaminau torta . kremo mase pavyko labai sauniai tik va jogurto idejau dvigubai daugiau nei recepte, o grietineles 100gr maziau , tik del biskvito nerimauju nes kazkoks kietokas pasirode, o be to kaip ir daugeliui susitrauke. Na bet labai nepergyvenu aplink pridejau braskiu ir uzpyliau kremu.
AtsakytiPanaikintiNorint kad nepriliptu biskvitas, siulyciau nusipirkti silikonone forma. jos nei tepti reikia , nei biskvitas prilimpa.
Turiu klausima : ar butu galima vietoj naturalaus jogurto deti persiku skonio su gabalikais jogurta ir i bendra mase ipjaustyti konsvervuot persiku? Ar tada reikia didinti zeatinos kieki? Aciu uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiAisku galima :) Zelatinos daugiau nereikia.
AtsakytiPanaikintio ten reikia citrinos sulciu poka visa pylt, ar kaip?
AtsakytiPanaikintidariau si tortas gavvosi puikus, bet norejau paklasuti ar nebandet biskvita sulieti su kuo nors, nes torta atpjovus jis man atsiskyre nuo pacio surio?
AtsakytiPanaikintio galima sulieti pat biskvita su kuom nors ar bandet kas?
AtsakytiPanaikintiGreit, paprasta ir laaaaabai skanu gavisi. Nors ir atrodė kad sudėtingas, bet iš visu gamintu tortu pats paprasčiausias.
AtsakytiPanaikintiDel sulaistymo cia net klaust nereikia - sulaistykite, kuom tik patinka (sultim, likeriu, saldziu vandeniu)
AtsakytiPanaikintiKai as gaminau krema,viska dalinau pusiau,isskyrus cukraus pudra ir zelatina,bei dejau vanilinio skonio jogurta.Torta papuosiau sokaladu ir svieziomis braskemis.Atrode puikiai ir buvo labai skanu. Vaizdas atitiko skoni.
AtsakytiPanaikintiAs jusu gerbeja. :))))))))) Nemazai gaminu pagal jusu receptus. Ir gaunasi. Viskas aiskiai ir issamiai surasyta nei kitur man tai labai patinka. Net man zaliai iseina pagaminti ir dar visi giria kaip skaniai gaunasi. Kaip sakoma kurybines jums sekmes. Dziuginkite mus receptais, o mes gaminsime ir kitus dziuginsime. Jusu tinklapi pridejau prie megstamiausiu, tai visada seku naujienas :) Aciu!
AtsakytiPanaikintiNa ka siandien ir mes suvalgem vakar gaminta tortuka :) skonis suuuper, tikrai labai skanu :) daug jo aisku nesuvalgysi nes riebus, bet tikrai labai skanu :) kremas gavosi, isvaizda kaip parduotuvei :))) zodziu visiems rekomenduoju isbandytyi :)
AtsakytiPanaikintiAciu Visiems uz tokius siltus ir grazius atsiliepimus :)
AtsakytiPanaikintipuikus receptas :)
AtsakytiPanaikintiTikrai imanoma pagaminti, net neigudusiai seimininkei :) Tik gaila kad cukraus pritrukau, tai puse normos tik cukraus pudros gavosi, neapsiziurejimas... :( Na bet nieko, sekanti karta bus geriau :)) Puikus receptas!
AtsakytiPanaikintiman zelatina vis tiek susoko i mazycius gabaliukus, nors tiek zelatina tiek kremas buvo kambario temperaturos.
AtsakytiPanaikintiLaba diena, norejau paklausti kiek mazdaug laiko reikia laikyti maskarpones krema saldytuve? bijau per anksti isimti arba per velai. Aciu uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, recepte secialiai parasiau, kad iki drebuciu konsistencijos, todel kad neimanoma pasakyti, kiek krema reikia laikyti buten Jusu ar kieno kito saldytuve, juk temperaturos gali skirtis. Jei man uztenka 10 min, kitam galbut ir 20 reikes.
AtsakytiPanaikintiSveiki, norejau paklausti, o galima i kremo mase ipjaustyti svieziu braskiu, gerai sustings?
AtsakytiPanaikintiGalima, viskas sustings.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Norejau pasiteirauti ar galeciau si torta daryti is kokiu triju biskvito blynu ir taipsluoksnuiuoti? Norisi daugiau biskvito. Bet ar tiks siam tortui?
AtsakytiPanaikintiNuostabaus skonio tortas ir tikrai lengvai pagaminamas.Labai ačiū už receptą.Tik pas mus viena problema( gyvename Norvegijoje ),labai sunku gauti maskarponės sūrio:(
AtsakytiPanaikintiLabai, labai aciu. Tortas buvo nuostabus ir pagaminti ji tikrai nesudetinga.
AtsakytiPanaikintiLabai patiko jusu receptas, noreciau isbandyti, tik as turiu senovine metaline tortu forma, jos skersmuo 21 cm, bortu aukstis 6 cm. Ar nebus forma per maža ? Gal krema reiktu gaminti is puses nurodytu produktu ?
AtsakytiPanaikintiTaip, imkit puse normos.
AtsakytiPanaikintiNa Norvegijoj reikia ribktis Philadelfija. As visus surio tortus darau tik is jos.
AtsakytiPanaikintiSis tortas superinis. Siandien dariau antra karta ir jauciu prisidirbau.
Per anksti is saldytuvo isemiau surio ir jogurto mase, dar nelabai sukietejusia ir sumaisiau su isplakta grietinele. Ir kazin ar man sustings.
Su baime laukiu rytojaus,
Pirmiausia torto autorei noriu padėkoti už puikų receptą. Tortą gaminau pirmą kartą ir skonis gavosi puikus. Tik noriu paklausti, ar maskarponės masę būtina dėti į šaldytuvą (kad pradėtų stingti) prieš įmaišant plaktą grietinėlę? Ar tai turi reikšmės kremo standumui? Kai gaminau pirmą kartą, tai bijojau, kad per ilgai palaikysiu, tad gal tik kokias tris- keturias minutes palaikiau šaldytuve ir išėmiau :). Būtų malonu išgirsti autorės nuomonę
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras, o jei pakeisciau zelatina i grietinekes stingdikli? Turiu namie Dr.Oetker grietineles stingdikli ;)
AtsakytiPanaikintiLina, kuo tiksliau darysit pagal recepta, tuo maziau bus nesklandumu, nes receptus surasau (bent jau stengiuos) labai tiksliai. Bet siaip palaikymas saldytuve dideles reiksmes neturi.
AtsakytiPanaikintiStandiklis nesustingdo kremo, kaip zelatina. Jis tik pastandina grietinele, kuri yra purios, lengvos konsistencijos.
AtsakytiPanaikintiSveiki, man prilipo biskvitas prie kepimo popieriaus ir negaliu jo gražiai nuimti? Gal žinote kodėl taip nutiko? Ir kaip jį kuo gražiau nuimti? :)
AtsakytiPanaikinti