24 cm. apvaliai formai
Biskvitas:
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės miltų
Suflė:
5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens želatinai brinkinti
1 stiklinė cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 stiklinės pieno
150 gr. sviesto
Šokoladinis glajus:
100 gr. juodo šokolado
70 gr. grietinėlės (35 % riebumo)
Biskvito kepimas.Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, atsargiai įmaišyti miltus. Supilti tešlą į torto formą nuimamais kraštais. Kepti 180°C temperatūroje 15 min. Iškepusį ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.
Suflė gaminimas. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 30 min., kad išbrinktų. Trynius su puse cukraus išplakti iki purumo, persijoti į juos miltus, įmaišyti pieną. Masę su dubeniu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušinti. Išplakti kambario temperatūros minkštą sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. Plakti viską iki vientisos masės.
Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada ištirpinti želatiną ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti į juos želatiną ir plakti iki visiško standumo. Išplaktus baltymus sumaišyti su trynių kremu - išmaišyti greitai, bet labai atsargiai (geriausia šaukštu, o jei plakti mikseriu, tai mažiausiu greičiu ir labai trumpai, nes baltymų masė gali sukristi)
Visą masę supilti ant biskvitinio pagrindo, įdėto į torto formą nuimamais kraštais, ir uždengti antru lakštu. Tortą stingdyti šaldytuve.
Šokoladinio glajaus paruošimas. Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į puode supiltą grietinėlę ir irtirpinti viską iki vientisos masės ant mažos ugnies nuolat pamaišant. Glajų atvėsinti ir aplieti/aptepti juo sustingusį tortą. Kai glajus sustings, tortą galima papuošti.
P.S. Labai skanus tortas su lengvu ir nelabai saldžiu kremu... Tik kitą kartą darydamą tortą į biskvitą dėčiau daugiau cukraus, nes man pritruko saldumo, ir įberčiau vanilino.
Recepto šaltinis - SM
Atrodo puikiai! O drugeliai kokie žavūs! :) Nors nesu Pati Didžiausia paukščių pieno gerbėja, bet gabalėlio neatsisakyčiau :))
AtsakytiPanaikintiAsta, ačiū :) Tortas toks išties idomaus skonio. O drugelius pirma kartą piešiau šokoladu - visa virtuvė šokoladuota buvo :))
AtsakytiPanaikintijau papuosimas tai kaip meno shedevras!! talenta panele turi!!
AtsakytiPanaikintiJurgita, aciu :)
AtsakytiPanaikintiLabai graziai atrodo! Reikes pabandyti. O tuos drugelius is kokios mases darete? Balto sokolado ir...? :)
AtsakytiPanaikintiErnesta, aciu :) O drugeliai - tiesiog tirpintas baltas sokoladas be jokiu papildomu priedu :)
AtsakytiPanaikintiO kiek sunaudojote sokolado tvorelei? Plyteles uzteks?
AtsakytiPanaikintiErnesta, priklauso nuo tvoreles "tankumo", bet man plyteles uzteko.
AtsakytiPanaikintikoki jus cia torta ismastet??niekas nesigauna bent parasyti viska iki galo galejot..nieko gero zodziu..
AtsakytiPanaikintiAnonime, visu pirma tai torto neismasciau - po receptu nurodytas originalaus recepto saltinis, paspauskite nuoroda.
AtsakytiPanaikintiMano nuotraukose pagal aprasyta recepta darytas tortas. Kaip matote - viskas gavosi :)
Kas pas jus ne taip? Biskvitas neisejo, kremas? Kas ne iki galo parasyta? Visa teksta rasau zodis zodin taip,kaip darau pati. Originaliu receptu nekopijuoju.
Rasykit, kas nesigavo.
Rytoj zadu daryt ,labai skaniai atrodo !
AtsakytiPanaikintihmmmm,kaip nuostabiai atrodo ,labai noreciau pasigaminti ,bet vien tik paskaicius ,kad baltymus reikia isplakti iki standziu putu -suabejojau .Man niekada nepavyksta ,nei rankiniu budu nei mikseriu ....Gal duosite patarima ??? aciu .
AtsakytiPanaikintiIeva, i baltymus iberkite ziupsneli druskos - issiplaks greiciau ir geriau. Bet kai atskiriate baltymus nuo tryniu, ziurekite, kad i baltyma nepatektu ne maziausio laselio trynio (!!!), nes tokiu atveju kiek beplaksite - baltymai iki standziu putu neissiplaks.
AtsakytiPanaikintilabai skaniai atrodo :) ne viena jusu recepta isbandziau, laabai likau patenkinta ir viskad pavyko :) norejau paklausti, o ta tvorele vingiuoji ant kokio kepimo popieriaus, o paskui perkeli ar kaip? man kaip tokiai kulinarei ir tokiu gan durnu klausimu kyla :D
AtsakytiPanaikintiRenita,
AtsakytiPanaikintiistirpinu sokolada, supilu i susukta popieriaus tutele ir piesiu ant popieriaus (kepimo). Tada sustingdau (bet ne taip, kad jau butu kieta visiskai - suluzines). Tada kartu su popierium prispaudziu prie torto, o paskui popieriu atsargiai nuimu.
Tik nedarykit labai plonos, nes bus sunku - trapi labai.
Kaip galima butu pakeisti recepta kad nesijaustu kiausiniu skonis pauksciu piene?
AtsakytiPanaikintiidomu, kaip ta tvorele prie torto sono prilipinti, nes kiek dedu, vis nukrenta... tai gal reikia dar prie nesustingusio glajaus lipinti, nes kitaip neisivaizduoju, kaip tai padaroma?..
AtsakytiPanaikintiKlausimas: kokio dydžio formai nurodyti šie produktų kiekiai?
AtsakytiPanaikinti24 cm. Irasysiu recepte, tik dabar pamaciau, kad nera.
AtsakytiPanaikintiTvorele lipdykit, kai glajus pakankamai sustinges, bet nevisiskai sukietejes.
AtsakytiPanaikintilabai skanus tortas.pirma karta dariau viskas gavosi super.aciu uz pasidalijima gerais receptukais:-0
AtsakytiPanaikintio kada aptepti tuos sonus sokoladu?iskarto kaip tepant virsu?
AtsakytiPanaikintiTikrai. labai puikus tortas;) ir gavosi darant pirma karta, nors nesu labai patyrusi kulinare :) SUPERINIS TORTAS
AtsakytiPanaikintiGaminau si torta Naujiems Metams!!! Gavosi puikiai!! Jusu visi receptai pasakiskai fantastiski!
AtsakytiPanaikintiO kokio daug maž aukščio šis tortas gaunasi? Kažkaip man žemas atrodo..Beje ar galima keisti juodą šokoladą pienišku?Gal tada grietinėlės mažiau reikėtų ar iš vis nesigautų tas glajus?
AtsakytiPanaikintiTortas neaukstas. Jei norit didesnio, padvigubinkit kremo kieki.
AtsakytiPanaikintiTuretu gautis ir su pienisku.
Hm, man netirsteja kiausiniu mase verdant, gal pieno per daug ipyliau...
AtsakytiPanaikintiman taip pat kiausiniu mase nesutirstejo,maisiau ir kaitinau kol pabodo,tada nusprendziau miltu daugiau ideti...
AtsakytiPanaikintiSVEIKI, kokios talpos stikline naudojate?
AtsakytiPanaikinti200 ml
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti kada ta zelatina uzpilti vandeniu? Ir kokios temperaturos vanduo turi buti? Ar vanduo turi buti siltas kad reikia jam vos vos pravesti?
AtsakytiPanaikintiO kaip dėl tų kiaušinių? Kad skonio nesijaustų. Taip ir neatsakėti į kažkur aukščiau pateiktą klausimą...
AtsakytiPanaikintiNezinau, kaip is kiausiniu "panaikinti" kiausinio skoni :)
AtsakytiPanaikintiSakykit kodel kaip isplakiau sviesta,ir supyliau ta kiausiniu mase man gavosi lyg butu sviestas sutrauktas? Gal nepakankamai atauso?
AtsakytiPanaikintiPirmasis mano gamintas tortas... ir manau isejo SUPER.. aciu tau uz puiku recepta.. :)
AtsakytiPanaikintizmogus auksinėmis rankomis.Šaunuolė .
AtsakytiPanaikintiAciu labai :)
PanaikintiSveiki, suflė pavyko puikiai, bet biskvitas - antrąkart nepavyksta... niekaip nesuprantu, kas vyksta, gal jau orkaite streikuoja? niekaip negaliu įsivaizduoti priežasties - juk biskvitas kiaušiniai miltai ir cukrus....gal reikia atskirai baltymus išplakti? gal per daug išplaku (mikseriu)? kepiau per tris kartus (po 10 min), vis vien išeina lipni tąsi masė, kuri galiausiai panašiau , kad sudžiūvo, negu kad iškepė...maždaug 1 cm storio - perpjauti neįmanoma...:) patarkit dėl biskvito :) gal turite kitą receptuką, kuris visuomet pavyksta?
AtsakytiPanaikinti