Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.
Recepto šaltinis - SM
O kokio dydžio skardoa maždaug reikia?
AtsakytiPanaikintiManosios ismatavimai 32 x 35 cm. Cia kalba eina apie orkaiteje esancia skarda. Jos matyt panasiu ismatavimus visos.
AtsakytiPanaikintiooo, tai čia nemažas toks gaunasi... :)
AtsakytiPanaikintiNa kai susuki, tai nera jau toks labai didelis :) tik atrodoo taip, kai biskvita iskepi didziuli :)
AtsakytiPanaikintiVajej, kaip mėgstu aš šitą vyniotinį ir kaip pavydžiu, kad yra kas moka jį pasidaryti namie!!! :) Prieš dauuug metų bandžiau kepti persikinį vyniotinį, bet perkepiau biskvitą ar tai jis buvo per storas ir nepavyko susukti :( Nuo to laiko vis dar bijau gaminti kažką panašaus :(
AtsakytiPanaikintiRūta, šis biskvitas tikrai puikiai susisuka. Jau 2 kartus dariau - abu kartus idealiai susisuko, nei įtrūko, nei sulūžo. Tik reikia dar šiltą susukti ir atvėsinti, tada jis jau iš karto formą įgauna. Taip kad gali drąsiai bandyti :)
AtsakytiPanaikintiNa aš tai būtinų-būtiniausiai bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiMademoiselle, sėkmės gaminant :)
AtsakytiPanaikintiAš turbūt vienintelė pasauly, neragavus "Kuršėnų" vyniotinio, nors girdėjau apie jį kalbant tikrai daug :)) Taigi, nežinau, koks ten jo skonis turėtų būti, bet šis taviškis atrodo labai puikiai, ir tikrai vilioja :) Juolab - gi su varškeee, mm. :)
AtsakytiPanaikintiAsta, skanus tikrai - siulau pabandyti. Vaisinau koleges juo, tai visoms patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo šitas vyniotinis. Jau kelinta diena aš į jį žiūriu ir ruošiuosi gaminti. Bet man iškilo toks klausimas, biskvitui miltų tik 4 šaukštai??? Kažkaip jau mažai atrodo???
AtsakytiPanaikintiTaip, uztenka, nes standumo dar baltymai isplakti duoda. O ir neturi buti tesla kieta, ji tokia apyskyste gaunasi. Todel ir iskepa labai purus ir minkstas biskvitas :) Sekmes gaminant!
AtsakytiPanaikintiDėkui, tada būtinai išbandysiu. Nes vien tik žiūrint seilė tyyyyysta :) :) :)
AtsakytiPanaikintiAciu, labai skanu ;)
AtsakytiPanaikintiDziaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiKaip aš jį kadaise mėgau, klaikiai :) Žiūriu, ne per sudėtingiausiai gaminamas, manau, išsisaugosiu receptą ateičiai, ačius :)
AtsakytiPanaikintiduonosirzaidimu, tikrai labai greita ir labai paprasta :)Ir labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu. Rieboka, bet skanu :D
AtsakytiPanaikintiAusra, smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiAr nesijaučia sviesto skonis? Esu kepusi sausainius sviestinius, tai labai jautesi sviestas, nors dejau gera Dvaro sviesta. Labai noriu pasidaryt si vyniotinį, bet bijau dėl sviesto.
AtsakytiPanaikintiAušra, na bent jau man tai nesijaute.. Kondensuotas pienas "permusa" turbut sviesto skoni, nes saldus :)
AtsakytiPanaikintiPrisiruosiau issikepti vyniotini. Idaras jau padarytas, tik va, biskvitas iskepe kaip blynas. Nesuprantu ka ne taip padariau. Kepimo milteliu juk nerekia? Kaip jis gaunasi toks purus?
AtsakytiPanaikintiAusra, purus gaunasi nuo gerai isplaktu baltymu. Gal baltymus ne iki galo isplaket?
AtsakytiPanaikintiSakykite, o idaras Jums gavosi tirstas ar truputeli skystokas? :)
AtsakytiPanaikintiMan pakankamai tirstas. Jei buna skystokas, tai reiketu palaikyti saldytuve pries tepant :)
AtsakytiPanaikintiAišku. Aš dariau su paprasta varške ir pagal kažkur kitur perskaitytą receptą. Ten buvo nurodyta 100g varškės, o pas Jus matau 180 g. Reikės kitą kartą pagal Jus padaryti, su daugiau varškės. Kažin kuo skirsis :)
AtsakytiPanaikintiAs tiesiog nenorejau palikti tu nesunaudotu 80 gr. :) Nors nepasakyciau, kad labai varske jautesi. Man atrodo, kad 100 gr. per mazai tokio dydzio biskvitui.
AtsakytiPanaikintio ka daryti jog biskvitas neprikeptu prie popieriaus ? :)
AtsakytiPanaikintiKepiau biskvita antra karta, ir gavosi gerai. Is tiesu, buvau ne iki galo isplakusi baltymus. Tik mano manymu biskvita uztenka kepti 8-10 min., nes paskui pradeda per daug ruduoti ir kieteti.
AtsakytiPanaikintiJei labai stipriai limpa prie popieriaus, tai popierius nelabai kokybiskas. Bet man ir ant brangesnio popieriaus kepant siek tiek prilimpa, bet tikrai ne taip, kaip ant tu pigesniu, plonyciu.
AtsakytiPanaikintiDel biskvito kepimo laiko, reikia tiesiog pagal situacija ziureti. Jei galingesne orkaite, tai be abejo gali greiciau iskepti :)Savoje kepu lygiai 12 min. ir pavirsius buna vos vos parudaves.
Jau kelintą kartą viską susiperku, bet... niekaip nenusiperku kepimo popieriaus. Įdomu, ar nepriliptų prie folijos? Ką manot? O gal visai be popieriaus?
AtsakytiPanaikintiNes vaikai vėl suvalgys varškę.... :(
Niekad nebandziau, tad nelabai ka patart galiu :( As jusu vietoje nerizikuociau.
AtsakytiPanaikinti:) Ir aš kepiau šį skanėstą, kaip pirmas vyniotinis gyvenime, sakyčiau gavosi labai gerai, įdaras super skonio (nors kai ką pakeičiau: pusiau mažinau sviesto kiekį, varškę dėjau ne kreminę, o paprastą tik gerai blenderiuotą ir dėjau citrinos rūgštelės švelniam rūgštumėliui išgauti). Šiek tiek nuvylė biskvitas - jis man galutiniame rezultate buvo sausokas... Nors iškepė gražiai, susisuko tobulai, neįtrūko nei trupučio. Tiesa, kiek sveria Jūsų šaukštas miltų ir šaukštas cukraus???? Gal padauginau miltų, nes skirtinguose šaltiniuose skirtingai tie šaukštų gramukai nurodyti...
AtsakytiPanaikintiArba galvoju gal kitą kartą reiktų tiesiog padrėkinti tą iškepusį biskvitą saldintu vandeniu???
Lauksiu komentaro su patarimais :)
Lina, biskvitas siaip ir nebuna šlapias labai, jei jums per sausa, tai sulaistykite kuo nors (pagal skoni). Jei jis susisuko, nesuluzo - vadinas isejo toks, koks turi buti. O sausumas tai jau skonio reikalas. Kita karta sulaistykite pvz. sultimis.
AtsakytiPanaikintiMano saukstas miltu - pats paprasciausias sriubinis saukstas su kaupu.
O negalima sukt biskvito iskart su varskes kremu jau?
AtsakytiPanaikintiTeta, i karsta jei suksit, tai sviestas tirpt prades, suskystes idaras.
AtsakytiPanaikintiMan toks klausimas kilo. As kepu obuoliu pyraga toki biskvitini, tai baltyma plaku iskart su tryniu, paskui cukrus ir miltai. Irgi gerai isyla. Kaip manot, ar cia tiktu toks variantas? Ar geriau laikytis recepto ir plakt atskirai?
AtsakytiPanaikintiJanina, iskilt iskils, as tokius bikvitus irgi esu kepus, bet nesu tikra, ar sukant nesulus toks biskvitas. Todel geriau nerizikuokit.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Siandiena kepiau si vyniotini, tik man pagrindas nesigavo:( Kazi kodel jis visas pusletas isejo, ka galejau netaip padaryti?
AtsakytiPanaikintiInga, o kas butent nesigavo? Neiskilo? Nes pusliu susukus nesimatys, tai jos kaip ir netrukdo. Nebent kazkas kita ne taip isejo.
AtsakytiPanaikintiJo ir visiskai neiskilo, ir super dideles pusles:)Pats blynas labai neisvazdus toks..Na, kaip namu naudojimui, tai nieko tokio, tuoj pjausiu ragauti:)
AtsakytiPanaikintiNa va, paragavau. Kremas tai superinis, bet va biskvitas...jis dar sudreko nuo kremo, tai gavosi grynai kaip paprastas miltinis blynelis, jokio purumo. Gal sakau dar baltymus stipriau reikejo paplakt..
AtsakytiPanaikintiInga, taip - neiskilo, nes iki galo neisplaket baltymu.
AtsakytiPanaikintio man kazkodel idaras skystas gavosi ir nesustingsta.
AtsakytiPanaikintiNa jau ne pirmas zmogus sako, kad idaras skystas gaunas. Ad niekaip nesuprantu, nuo ko jis ten skystas pas kai kurias buna. Treciadieni pati dariau, man net per tirstas gavosi, tai dar daugiau kondensuoto pieno pyliau. Jus gal sviesta islydote? Arba atsildote jau taip, kad jis beveik skystas? Nes priesingu atveju ten ner kam skystam buti, jei sviestas tiesiog minkštas... Kondensuotas pienas su varske susimaiso ir iseina tiršta košė, o sudejus sviesta mase dar patirsteja, nes sviestas ja laiko.
AtsakytiPanaikintiKitas dalykas - galbut nesilaikote nurodytu proporciju. Visą masę stingdo sviestas, tad jeigu jo desite mazai, tai idaras gali buti kaip košė, net palaikytas šaldytuve.
o biskvita nuo popieriaus nuimti dar karsta pries sukant ar atvesusi? cia man neaisku
AtsakytiPanaikintiPopieriu nulupti nuo dar silto ir suvynioti. Nera reikalo jo vynioti su popieriumi. O isvynioti, kai jau atves, ir tada tepti idara.
AtsakytiPanaikintiaciu, taip ir padariau, paciai daejo :D labai skanu gavos tik man pertepimas irgi gavos skystokas :) bet pati kalta, padauginau kondensuoto. As pirma sumaisiau sviesta su varske paskui dejau piena, nes pas mane dideles skardiness ir kaip atmatuoti 0,5 mazos nezinojau :) buvo atrode jau gerai bet lyg per tirstas na ir dar pora saukstu dameciau , o pasirodo nereikejo :D bet viskas gerai, skanu, vakar labai sviezias buvo tai sunkiai pjaustesi, siandien pastovejo jau geriau :) per krastus nebego tik kad labai jau minkstas gavos :D
AtsakytiPanaikintiJei per krastus nebego kremas, tai vadinas viskas su juo gerai :)Ir neturi buti toks, kad saukstas jame stovetu. Pilnai sustingsta saldytuve.
AtsakytiPanaikintiŠiandien su visa šeima kepėm vyniotinį pagal Jūsų receptą. Patiko, kad labai paprastas receptas ir galima greitai ir nesunkiai pasigaminti nuostabų desertą. Biskvitas gavosi tiesiog nuostabus - minkštas ir purus. Įdarą darėm su desertine varške - skanu, bet kitą kartą darysim su paprasta, kažkaip šiek tiek per saldu buvo ir pritrūko varškės skonio. Ačiū už tikrai puikų receptą!!
AtsakytiPanaikintiNa ir mano eile, pagirti jus ir pasigirti paciai :)
AtsakytiPanaikintivisi namai kepiniu kvepia, tokiai kepejai kaip as, tai nuostabiausias receptas.Greitai pagaminamas ir paprastai, nors atrode didelis prabas, kol skaiciau :)
Laukiu kada jis atves ir ziuresiu kaip cia gavosi su tuo pertepimu, nes juk ne visi uzsienieciai turi is kur gauti varskes, teko issivirti :)
o man per daug gavos ydaro tai dar liko gal skarda per maza pasiemiau
AtsakytiPanaikintiAsta, as irgi neragavus, bet atrodo skaniai! reiks pabandyt!
AtsakytiPanaikintimano vyniotinis šonuose įtrūko, o gavosu nepurus, kaip skaičiau jūsų atisliepimuose, o baltymus nuo dūšios plakiau, nuo ko taip? Kiek min kepti, gal per ilgai kepė?
AtsakytiPanaikintiTikriausiai perkepe. Kepimo laikas labai individualus, nes orkaites skirtingai kepa... As kepu apie 12 min. Pradeda svelniai ruduoti - ir traukiu is orkaites. Kelis kartus perkepiau ir pati, tai nebuvo toks purus biskvitas ir susukt sunkiau. Reik tiesiog stebet, kai kepa.
AtsakytiPanaikintikatik pasigaminau, gavosi, labai bijojau kad biskvitas nesigaus, juk be kepimo milteliu gaminamas. bet negalejau patiket kad iskepe kuo puikiausiai. laukiu kol sutings, aciu uz nuostabu recepta
AtsakytiPanaikintiAnonime - puiku! Biskvitas iskyla del isplaktu baltymu :)
AtsakytiPanaikintiVakar dukart gaminau biskvita ir abu kartus ismeciau :( visu pirma neiskilo gerai,nors baltymus iki putu su mikseriu isplakiau,o visu antra,rprikepe prie lenkisko kepimo popieriaus,kad ji kur:( pirmakart tiesiog ant to popieriaus kepiau,priskreto,antrakart popieriu dar ir aliejum gausiai istepiau,vel priskreto!(kad dar pirkciau ta lenkiska s.. gyvenime:( ). Norisi treciakart bandyti,bet jau bijau kad ir su geru kepimo popierium tas pats b us,ar netepat jo jokiais riebalais??
AtsakytiPanaikintiAnonime, na nesmagu, kad net kelis kartus nesigavo :(
AtsakytiPanaikintiPopieriaus niekada niekuo netepu. Net nepasakysiu, koki perku - ivairiai, bet ne pigesni nei 5 lt. Su pigiu ir man yra teke ne karta sugadinti kepinius... Buna lieka truputi teslos ir ant gero, jei karsta biskvita nuimineji, bet tikrai ne taip, kad lupti reiketu.
Del baltymu - juos reikia isplakti "iki galo", o ne tik iki putu. Gerai isplakti baltymai yra tada, kai ju pavirsius yra lygus, blizgantis (ne matinis su mazytem skylutem!), ir apvertus dubeni jie laikosi jame (neslysta, nekeicia padeties).
O biskvitas orkaiteje apskritai neiskilo, ar iskilo is paskui susmego? Susmenga dazniausiai del perkepimo. O jei apskritai neiskilo - gerai neissiplake baltymai. Kitu priezasciu nezinau.. Bent jau is patirties savos.
nuva kokia neismanele :) tikrai per mazai isplakiau baltymus!ir del to biskvitas isvis neiskilo,labai dziaugiuosi uz toki operatyvu atsakyma,kaip tik rengiaus darkart kepti,tai dabar zinosiu,SUPER!:)
AtsakytiPanaikintiNa tai gerai, kad radom priezasti :)
AtsakytiPanaikintiVakar dariau sita desertuka :) viskas gavosi tiesiog puikiai :) labai skanu:)
AtsakytiPanaikintiMan labai skanus kursenu biskvitas, o jei padaryti vyniotini su aguonom, kaip manot ar skanu butu...
AtsakytiPanaikintiJei megstat aguoninius - aisku, kad bus skanu :) galima bet kuo tept/idaryt. Tik jau nebus Kursenu vyniotinis.
AtsakytiPanaikintiačiū už recepta .. vyniotinis jau šaldytuve :)
AtsakytiPanaikintiLabai aciu uz receptuka,gavosi puikiai is pirmo karto,laaabai skanu.Tik as naudojau paprasta varske,o ,kad butu saldziau idejau 3 saukstus cukraus pudros.
AtsakytiPanaikintiPuikus receptukas, ačiū
AtsakytiPanaikintio koki kondensuota piena naudotio,paprasta ar sutirstinta?
AtsakytiPanaikintiJei turit omeny virta ar nevirta kondensuota piena naudot, tai atsakymas - nevirta.
AtsakytiPanaikintinezinau apie virta ar nevirta, yra kondensuotas sutirstintas,toks tirstas saldus 8 riebumo berods,tai tas indelis tinka?
AtsakytiPanaikintiNa as irgi nezinau, kas yra "toks tirstas saldus" ir kas yra "paprastas" pasak jusu. Labai tirstas yra paciu virtas kondensuotas pienas arba "Rududu" parduotuvese. O nevirtas irgi ne vandens konsistencijos, bet skystas, saukstas jame nestovi. Apie sita turbut ir kalbat.
AtsakytiPanaikintiten parasyta sutirstintas saldintas pienas ir procentai, arba buna saldintas pienas, tai kaip jus supratau tinka paprastas tas nevirtas-skystas saldus pienas ?
AtsakytiPanaikintiTaip, sita ir reikia naudoti :)
AtsakytiPanaikintio sviesta REIKIa islydyti?
AtsakytiPanaikintiCitata is recepto - Iki purumo išplakti minkštą sviestą.
AtsakytiPanaikintiSviestas turi buti ne islydytas, o minkstas, pastovejes kambario temperaturoje.
nesuprantu,viska dariau pagal recepta,bet gavosi kietas biskvitas,bandziau suvynioti tai suluzinejo ir viskas,zodziu 1bandymas nevykes :(
AtsakytiPanaikintiKomentaruose jau buvo rasyta apie tai - arba gerai neisplakti baltymai, arba perkeptas biskvitas. Bet dazniausiai del baltymu biskvitas nebuna purus.
AtsakytiPanaikintiisbandziau ir as si recepta, skonis nuostabus:)) ypac su kava:) labai skanu:) o del to biskvito, tai man gavosi toks nelabai storas.. ar jis ir neturi daug iskilti? bet pats buvo minkstas, purus. o gal teisiog mano skarda kiek didesne nei pas jus..:)
AtsakytiPanaikintiErika, diaugiuos, kad patiko :) Taip, jei skarda didesne buvo, tai ir biskvitas bus "zemesnis", nes plonesniu sluoksniu pasiskirsto didesneje skardoje. Jei buvo minkstas, purus, tai viskas su juo gerai.
AtsakytiPanaikintiTrecias isbandytas receptas is sito blog'o ir vel tik geri atsiliepimai :) Be proto skanus vyniotinis... Zinoma daug jo nesuvalgysi,bet su kavyte gabaliukas sio vyniotinio,tai kazkas Dievisko...O pas jus idaras labai kietas buna sustinges?man vyniojant jis siek tiek islipo per krastus.tiesa sakant,nemokejau suvynioti jo :D kazkaip isplaukt i sonus norejo,nors idaras nera skystimelis. Bet biskvitas iskepe minkstutelis ir purus purus,idaras pavyko,tik gal siek tiek noretusi tirstesnio.Bet visumoj,tai uzskaitau savo sita bandyma ir dar karta sakau ACIU!Eisiu nagrineti blog'o toliau ir medzioti sekancio recepto :)
AtsakytiPanaikintiBS, kaip smagu, kad vis kazka naujo isbandot :) o dar smagiau atsiliepimus puikius skaityti :))
AtsakytiPanaikintiKai suku, tai idaras irgi truputi lenda lauk, bet sukant tai normalu, juk spaudziamas (bet skystas neturi buti). O kai sustingsta, tai nera kietas, bet ir ne minkstas - na toks vidutinis. Priklauso nuo sviesto kiekio- jei desit daugiau, tai sviestas kietedamas pakietins ir idara labiau.
Siandien issiaiskinau del to idaro.Vis tik poros val saldytuve neuzteko kad pastingtu.Dabar pusryciauju,gabaliuka vyniotinio desertui atsipjoviau,tai idara kietesnis zymiai nei vakar buvo.Tad galutinai uzskaitau sita skanesta ir atrodo tikrai pradedu susidraugauti su konditerija (tfu tfu tfu,kad neprisikalbeti) :D
AtsakytiPanaikintidievinu sita vyniotini, tikrai bandysiu keti, bet bijau..nes man pastoviai visi pyragai sukrenta jei nepalaikau dar orkaiteje, o laikau tai ilgai tai idomu kai bus su tuo biskvitu jei isimsiu dar karsta ar nesukris jis man:)
AtsakytiPanaikintiAtsiprasau, kad isiterpiu ne i tema, bet uzkliuvo tas susirasinejimas del kondensuoto pieno:) gal nepastebejote, bet jo is ties yra kelios rusys, ir tas paprastas nevirtas-skystas saldus pienas, kuri patariate yra visai kitas gaminys, jis netinka konditerijai, naudojamas daugiausia kavai balinti;) Tinka tas pirmasis is diveju, su zodziu sutirstintas:) jis baltos spalvos, todel su rududu nesumaisysi. Sekmes!
AtsakytiPanaikintip.s. o jei Ritai sukrenta pyragai, atkreipkite demesi, ar niekas anksciau laiko nedarineja orkaites dureliu;) dureles galima praverti nebent pries pat kepimo pabaiga.
AtsakytiPanaikintiJolita, dekui uz vertingus komentarus.
AtsakytiPanaikintiDel kondensuoto pieno - skystas ir vienas ir kitas (ir sutirstintas, ir nesutirstintas), jei lyginti su Rududu. Bet jei zmogus ne vieno is ju nenaudojo, tai nelabai gali is klausimo suprast, kuri is ju turi omeny, sakydamas - tirstas :)
Is tikruju labai svarbu nevarstyti orkaites dureliu kepant (juk ir reikalo tam nera, matosi viskas pro stikla :). Man tai atrodo savaime suprantama, bet puiku, kad apie tai paraset, gal maziau gaminantys to ir nezino.
As taip pat prisidesiu prie jusu kompanijos ir ryt bandysiu kepti.Esu jau kepus biskvitinius vyniotinius bet sito tai ne:)Man labai patinka su varskes,braskiu kremu,bet kaip jau buvo AJ pasakyta:tai nebebus Kursenu vyniotinis.Sekmes visoms kepejelems o siu namuciu seiminkei pasakysiu,kad puslapis superinis!Labiausia zavi foto kokybe:)Kai iskepsiu prisiduosiu:)
AtsakytiPanaikintiRasa, aciu uz tokias pagyras :) Laukiam su vyniotinio ataskaita :)
AtsakytiPanaikintiaciu labai uz patarimus:) nesu didele kepeja, todel visi patarimai labai naudingi. sakiau siandien kepsiu sita skanesta, deja pamirsau kondensuoto pieno, atidedam rytojui:)
AtsakytiPanaikintiNerealiai skanus isejo. Galvojau mirsiu is laimes :) Aciu uz recepta!!!
AtsakytiPanaikintiva db pasidariau:)jau idejau i saldituva,bet ragausim tik rytoj;)bet man kaskodel biskvitas apluzinejo iskrastu kai viniavau ir idaras skystas gavosi;(bet tikiuosi seimynai patiks bus skanu;)
AtsakytiPanaikintirita, jei jus ta pati laiminga anonime, tai dziaugiuos, kad taip patiko :)
AtsakytiPanaikintiandriau, kaip smagu, kad ir vyrai gamina tokius dalykus! Gal netolygiai paskirstet tesla skardoje - jei krastai plonesni buvo, tai matyt tiesog perkepe truputi, nes siaip biskvitas labai paslankus ir gerai vyniojas, jei gerai iskepes.
O idaras jei nelabai tvirtas gaunas, tai galima palaikyt saldytuve pries tepant - sviestas ims stingti ir idaras sutvirtes.
Man labai skaniai gavosi, kai su juodųjų serbentų uogiene dar patepiau.
AtsakytiPanaikintiaciu uz patarimus;)reikia kartais nudziuginti seimyna:D.siandien vel kepame;)
AtsakytiPanaikintio ta blyna suvynioti su popierium ar viena?
AtsakytiPanaikintiBe popieriaus.
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptas, nesudetingas, bei labai skanus is antro karto gavosi labai gerai. Aciu uz nuosirdzius patarimus, kurie tikrai praverte.
AtsakytiPanaikintiSugundet reiks man bandyt kept,kaip pavyko parasysiu.
AtsakytiPanaikintio as neturiu mikseriu tik toki blenderi ar viskas tas pats gausis nes kazkada kepiau Jusu torta su mascarpone ir biskvitas neiskilo visai
AtsakytiPanaikintiZiurint koks blenderis pas jus, yra tokiu, kur turi antgali "sluotele", tai nebent su tokiu galima. O jei tik smulkintoja turit, tai jis ne teslai skirtas.
AtsakytiPanaikintiAnonime, o Jūs su šakute nebandėte plakt? Juk suprantama, kad tai ne omletas ir ne tyrelė, kad plakti su blenderiu galima būtų.
AtsakytiPanaikintinu tenblenderio tipo bet yra antgaliu visokiu ir vienas parasytas kad kiausiniaims toks apvalus blynas...as turiu zepter, katik meginau biskvitas nesigavo nei purumo nesigavo nei susukti ejo o baltymus isplakiau iki tokios mases kaip kad skaiciau jog pavertus nebega,o ir istraukiau tik tik parudavo..zodziu nervas ima lengvai ir nezinau ar bemeginti ar nea nes varske viska jau turiu
AtsakytiPanaikintiJei nesigauna jau ne pirma karta, tai perskaitykite visus komentarus, apie biskvita labai daug vertingu pastebejimu. O purus neiskepa, kai nebuna gerai isplakti baltymai. Baltymai turi buti lygiu, elastingu pavirsium, neturi buti "poreti". Jei baltymai nebus tinkamai isplakti, tai tesla gali sukrist jau ja maisant. Ir maisyt reikia labai atsargiai, SAUKSTU. Jei ikisit mikseri ar blenderi, tai galit mest iskart lauk tesla.
AtsakytiPanaikintiIrasysiu recepte, kokie turi but isplakti baltymai, nes kas antrame komentare rasau apie ta pati.
pasiskaiciau as visus komentarus :) ir baltymai buvo buten tokie kaip raset nei burbulu nieko, tas purumas tai nieko palyginus nes skanus ir toks blynas gavo bet ka daryti kad nesuluztu gal uzdengti?nes kepant apacia buvo tokia elastingesne o virsus sausas:) perkepti negalejau nes isemiau ciut ciut parudavusi
AtsakytiPanaikintiGalbut labai orkaite galinga turit, tai bandykit pamazint temperatura.
AtsakytiPanaikintimeginau antra karta kepiau dar trumpesni laika istraukiau balta :D ir vistiiek suskilo tai padalinau i keturias dalis ir padariau paprasta tortuka:) zodziu pikta ant saves kad tokia lebeda nors drauge dare ji isvis nieko niekada negamina net zrazu nemoka o jaij isejo :( nu nieko ismoksiu ir as :) varskes ydaras labai skanus gavos bent tiek :DD
AtsakytiPanaikintiGausis gausis ir jums ;) Jei jau kazkas su receptu butu ne taip, tai nesigautu niekam. Bet kaip matot - pavyksta. Ir jums pavyks :)
AtsakytiPanaikintiKepiau pirmą kartą ir iškart du :) Biskvitas kaip ir gavosi, tik gal šiek tiek per ilgai kepiau.Į įdarą įdėjau ananasų gabaliukų, bet jame labai jautėsi sviesto skonis. AČIŪ už gerą receptą ir jo išsamų aprašymą. Bandysiu ir kitus ;)
AtsakytiPanaikintiBandžiau pirmą kartą gyvenime, bet deja biskvitas nepavyko. Nuo popieriaus neatšoko visiškai, gal ir nedakeptas buvo. Kadangi tryniai labai geltoni buvo sudėtinga buvo nustatyti (pagal laiką ant 200 neatitiko. Tik patys kraštai buvo tokie kaip reikia - kaip kempinė.. Na gal dar po poros metų vėl kada ryšiuosi biskvitą vyniotiniui kepti.
AtsakytiPanaikintiIndre, apmaudu :( Bet nenusimink - kita karta tikrai bus geriau :)
AtsakytiPanaikintiDel popieriaus galiu tik pasakyt is patirties - biskvitai neatsilupa nuo prasto popieriaus. Nebent neiskepes buvo iki galo, kas mazai tiketina, nes jis labai greitai kepa. Dar vienas dalykas - jei neatsilupa, galima apversti ir ant popieriaus pusei minutes uzdeti dregna ranksluostuka. Biskvitas turetu atsokti nuo popieriaus nuo dregmes.
Tikraine popierius - visad perku Fino, dengtą silikonu, jis visada tobulai nuo visko atsilupa - net rūgšti tešla, kurios prastas popierius nemėgsta. Na matyt nedakepiau ar kas - bus proga kada nors dar pabandyt :)
AtsakytiPanaikintiO man kremas nesigavo, sviestas sušoko i gumuliukus, kai varske sudejau. Čia dėl to kad perplakiau, ar nedaplakiau?
AtsakytiPanaikintiTikriausiai del to, kad skirtingu temperaturu produktai buvo.
AtsakytiPanaikintiLabas, gal galite parasyti kokius miltus naudojate sitam kepiniui? Dekoju
AtsakytiPanaikintiVisiem kepiniam naudoju auksciausios rusies miltus.
AtsakytiPanaikintijeigu naudosiu Extra miltus, ar nebus blogai?
AtsakytiPanaikintiAs Extra biskvitams nenaudoju. Net nesu bandzius kepti su jais.
AtsakytiPanaikintiO sviesta plakti su mikseriu ar paprastai?
AtsakytiPanaikintiNa paprastai nelabai isplaksit gerai. Mikseriu reikia.
AtsakytiPanaikintiSveiki, perskaiciusi recepta nusprendziau isbandyti:). Pastudijavau visu komentarus, klaidas. Manasis vyniotinis manau, kaip pirmam sykiui gavosi puikus, tiesa, dar jo neragavau, saldytuve stingsta:-). Pagrindas isejo kuo puikiausiai, o idaras gana tirstas. Belieka tik paragauti:-).
AtsakytiPanaikintiPradednti kepeja ir saldumynų megeja:-D
kiek laiko plakat baltymus? man neisiplaka ;/
AtsakytiPanaikintiPakankamai greit issiplaka, net neziurejau laiko. Na bet 4 ne ilgiau 5-8 min. turetu but, jei mikseris galingas. Greiciau issiplaka, kai ziupsneli druskos iberi.
AtsakytiPanaikintio trynius irgi butina isplakti? ar uztenka sumaisyti? Labai aciu uz ats. :)
AtsakytiPanaikintiApie trynius prasyta recepte - Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo.
AtsakytiPanaikintilabai skaniai gavosi,viskas puikiai pavyko.aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiNa aš irgi pabandžiau :) Tik deja pirmas kartas buvo nesėkmingas. Čia nuotraukoj taip gražiai ir skaniai atrodo,o mano kažkoks nevykęs :D
AtsakytiPanaikintiKremas nesigavo...buvo skystas. Ir viskas sušoko į gumulėlius,tai čia tikriausiai dėl to,kad nevienodos temperatūros? Ir labai jau jautėsi sviestas. Ar čia taip ir turėjo būti,ar kažką ne taip padariau,kad toks sviestinis kremas gavosi? Nors,kai ragauji viską kartu,tai to nesijaučia.
Taip, susoko gabaliukais del temperaturu skirtumo. Del sviesto skonio: medaus torte yra grietines kremas, kai ji atskirai ragauji, tai jaucias grietine, o visame torte net neatspetum, kad kremas is grietines :) Tas pats ir su Kursenu. Jei yra sviestas, tai ir jausis sviestas. Bet viso vyniotinio "kontekste" viskas puikiai dera ir joks sviestas nesijaucia.
AtsakytiPanaikintiBandykt dar karta, tikrai viskas pavyks ;)
Fantastiskas receptas, aciu labai :)
AtsakytiPanaikintiPabandziau, skanumelis gavosi :)
noreciau paklausti, ar sviestinio popieriaus nereiketu sutepti su sviestu ar panasiai, nes man truputi blogai nusieme padas nuo popieriaus. Nesuprantu kodel,, atrodo kaip ir viskas gerai issiplake...
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - puiku kad is pirmo karto viskas pavyko!
AtsakytiPanaikintiAnonime 2 - popieriaus niekada netepu niekuom. Man sunkiai atlipdavo nuo popieriaus tesla, kai pirkdavau pigesni popieriu. Arba kai biskvitas ne iki galo iskepes. Jei netinka ne viena is priezasciu - apverskit biskvita karsta, ir ant popieriaus uzdekit dregna ranksluostuka labai trumpam - nuo dregmes turi viskas puikiai atlipti. Sekmes!
o iš skardos išėmus reikia jį suvynioti ir po to atvynioti ir tepti varškę ar iškart ištraukus iš skardos tepti įdarą ir suvynioti?
AtsakytiPanaikintiNeatidziai skaitote, recepte labai aiskiai viskas parasyta :) - Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį.
AtsakytiPanaikintiNa wa, ir as pasigaminau si wyniotini :)
AtsakytiPanaikintiNeturejau nei kondensuoto pieno, nei swiesto, tad kremui sumaisiau kondensuota piena su kawa (cia ne 2 sumaisiau, cia taip jau parduodama)su warske, tiksliau blenderiu suplakiau :)
Tik pagrindas nelb iskilo, reikejo labiau isskleisti per skarda :)
Dabar westa saldytuwe :) Kadangi kremas be swiesto, manau skystokas bus, bet nieko, maniskis pakwaises del saldumynu, tai ir taip sutwarkys :))
Aciu uz recepta ;)
Beje, kepiau 180 laipsniu :) Truputeli buwo prilipe prie popieriaus, bet tikrai nesunkiai atlupau :) o kiausiniai naminiai, tad labai geltona tesla buwo, ir wiskas puikiai matesi kad iskepe jau ;)
AtsakytiPanaikinti2 kartus kepiau viskas pavyko. O trecia karta man nepasiseke su biskvitu, nejo susukti, suluzinejo. Gal galite parasyti ka blogai padariau? Aciu
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad tiek susidomejimo sulauke vyniotinis ir tiek zmoniu pavyksta iskepti ji puikiai :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, luzta, kai perkepa biskvitas - buna kietesnis, todel ne toks lankstus.
Gaminau si skanesta turbut jau koki 50 kartu, visiems labai patinka .Anonime: Su biskvitais reik moket susidraugaut :)
AtsakytiPanaikintiO siaip tikrai labai lengvas recepciukas ir LAAAAAAABai skanus vyniotinis. Dekoju autorei :)
Kristina, aciu Jums uz atsiliepimus :)
AtsakytiPanaikintigaila man suskylo:(((ir manau jau zinau nuo ko,baltymus iki galo nesuplakiau:(( bet vistiek isisukau varske,skonis - labai skanu:))
AtsakytiPanaikintibandysiu ir as kepti.labai paprastai ir viliojanciai atrodo.:)
AtsakytiPanaikintiŠiandien išbandžiau jį, visai neblogai gavosi ;)
AtsakytiPanaikintiLaba diena.netycia atradau si vyniotinio receptuka ir susigundziau ismeginti,tik beda,kad neturiu tokios skardos.kazint ar tinka ant kitokios kepti?bijau,kad storas biskvitas nesigautu.
AtsakytiPanaikintiSveiki, ka tik issikepiau vyniotini tik biski per ilgai kepiau tai krastai suskilo truputi bet nusipjaus ir bus gerai, kita karta trumpiau kepsiu. Idaras skystokas gavosi bet susitepe neblogai, galvojau ilgiau darysis bet labai greit pasidare viskas, tik dar reiks apie 2val laukt kol paragaut galesiu, laukiu nesulaukiu, kremo skonis labai patiko toks svelnus
AtsakytiPanaikintiką tik pagaminau pirmą kartą, nu bet kai uždepiau kremą, supratau, kad atvirkščiai sugebėjau suvynioti :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Skaiciau, kad buna jog prilimpa biskvitas prie kepimo popieriaus. Man buvo taip pat, kai pabandziau tik ka istraukta atkelti nuo popieriaus...buvo prilipes ir norejo luptis dalimis. As susukau ji su popieriumi ir uzdejau ranksluosti, po kokiu 5-7 min. man jis kuo puikiausiai nusilupo nuo popieriaus, manau, kad susidare kondencatas, jis siek tiek sudreko, ko pasekoje lengvai nusilupo... sekmes!
AtsakytiPanaikintiJurgita, kalba eina apie orkaiteje esancia skarda. Manau, kad visose jos panasiu matmenu.
AtsakytiPanaikintiLijana, nesvarbu, kuria puse vyniot, svarbu, kad viskas iskepe gerai :)
dariau jau daug kartu ir visada gaunasi:)ačiū už receptą!:)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiAJ stebiuosi jūsų kantrybe kas antram komentatoriui rašyti tuos pačius atsakymus :) bėgu ir aš išbandysiu, būtinai grįšiu ir papasakosiu kas gavosi :)Ilona
Prikibo biskvitas prie popieriaus, laukiu kol atves, pameginsiu det slapia ranksluostuka ant popieriaus, kaip autore patare, gal atkibs, o siaip biskvita kepu pirma karta ir jei neklystu visai gerai gavos, ziuresim kas gausis kai isvyniosiu. :)
AtsakytiPanaikintišiek tiek pavėluotai bet grįžtu Jus pagirti už nuostabų receptą :) vyniotinis puikus...dar kartą dėkui ir sėkmės Jums...Ilona
AtsakytiPanaikintiIlona, aciu uz atsiliepima - puiku, kad vyniotinis patiko! Del tu paciu atsakymu kartojimo - na patingi zmones paskaityt komentarus :) O gaila, nes labai vertingu patarimu yra ir mano, ir kitu kepusiuju.
AtsakytiPanaikintiKristina, tikiuos susitvarket su biskvitu, ir padaret puiku vyniotini :)
o ar galima kepimo popieriu truputi patepti aliejumi ar kokiu tai kitu riebalu,kad biskvitas neprikibtu,ar vistik riebalai gali trukdyt iskilt? na jeigu ju tik vos vos,labai nedaug?
AtsakytiPanaikintio mano didziausia skarda tai 35cm ant 25cm. kaip manot mazint teslos kieki ar ne? gal visai nieko kad bus truputi storesnis? o gal sunkiau vyniosis?
AtsakytiPanaikintiLabai puikus vyniotinis. Viskas puikiai gaunasi. Labai dažnai pradėjau gaminti šį skanėstą. Ačiūūū...
AtsakytiPanaikintiPopierius tam ir skirtas, kad nereiktu skardos tept aliejum, tad nematau reikalo dar ir popieriu tept. Nusipirkit kokybiska popieriu ir niekas nelips.
AtsakytiPanaikintiKepkit tokioj skardoj, kokia yra - del keliu cm. nebus labai storas :)
AtsakytiPanaikintisaindien kepsiu,tikiuosi pavyks,seimoje megstamiausias saldumynas prie kavos,bijau del biskvito sukimo,bet labai tikiuosi,kad viskas bus gerai,tik kaip reiks isgyvent iki rytojaus jo neparagavus :D
AtsakytiPanaikintiPavyko kuo puikiausiai ! Ta pacia diena neliko ne trupinelio :)
AtsakytiPanaikintiGavosi kuo puikiausiai
AtsakytiPanaikintiSiandien kepiau :) Labai skanus, aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintivarau kept
AtsakytiPanaikintiŠį vynitinį jau dariau kelis kartus. Jį labai mėgsta mano mama tai kai pasakiau, kad darysiu žiūrėjo labai skeptiškai, bet kai gavo paragauti padaryto, tai sakė, kad skanesnis nei parduotuvėje:)
AtsakytiPanaikintiPirmas bandymas nevykęs. Prilipo prie kepimo popieriaus. :) Gaila, prieš kepant nepaskaičiau komentarų, būčiau žinojusi... Eisiu pirkti vaflių, pertepsiu paruoštu įdaru. :)) Bet pabandysiu dar kartą.
AtsakytiPanaikintiParduotuvėje pirktam atsispirti - įmanoma, šiam - reikia turėti geležinę valią, kad pavyktų :)
AtsakytiPanaikintiPirmas bandymas nevykęs. Prilipo prie kepimo popieriaus. :) Gaila, prieš kepant nepaskaičiau komentarų, būčiau žinojusi... Eisiu pirkti vaflių, pertepsiu paruoštu įdaru. :)) Bet pabandysiu dar kartą.
AtsakytiPanaikintiDekoju uz recepta, pirmas bandymas ir dar sekantys pavyko kuo puikiausiai :) Tik vienas pastebejimas del biskvito prikibimo prie popieriaus ... Cia arsote, kad reikia butinai brangu pirkti, tai as naudoju pati parasciausia... Tik svarbiausia yra tai, kad butina kepimo mase pilti ant blizgiosuios puses :) O jei atvirksciai, tai net ir pats brangiausias popierius prikibs :) Tad sekmes :) Dra karte;li dekoju puslapio autorei uz pasakiskus receptukus :) Visus populiariausius jau esu itraukusi i savo seimos meniu ir maskarpones torta ir mesos teftelius ir si vyniotini !
AtsakytiPanaikintiAnonime, aciu uz atsiliepima!
AtsakytiPanaikintiNeturejau omeny paties brangiausio popieriaus, bet tiesiog ne ta pati pigiausia uz 1.99, kur abi puses vienodos. Nors ne visada ir ne viskas prie jo limpa, bet man yra prilipe taip, kad teko ismest kartu su kepiniu :) Tad geriau keliais lt brangesnis ir patikimesnis.
kepiau, viskas gerai pavyko:) tik pati biskvitą dar sulaisčiau cukraus sirupu ir romu, tai susivyniojo be problemų:)
AtsakytiPanaikintiSuper.. :) biskvitas issikele graziai..susivynioji be problemu.. :) ir skonis pasakiskas :)) aciu Jums :)
AtsakytiPanaikintiDėl kepimo popieriaus - aš visada perku parduotuvėje Thomas Philips ten jis vokiškas, tikrai labai kokybiškas, nesvarbu ant kurios pusės bekepčiau dar niekad nenuvylė ir šį kartą kepiau šį biskvitą, nusiėmė kuo puikiausiai, dabar vyniotinis šaldytuve, rytoj bus ragaujamas :)
AtsakytiPanaikintidariau ir as snd, biskivitas iskepe susiviniojo viskas ok , bet kremo gavosi labai daug ir gan skystokas . tikrai gavosi ne taip kaip turejo :(
AtsakytiPanaikintiAciu jums uz gera recepta, viskas isejo taip kaip ir turi buti, seimyna nekantrauja kada sustings :)
AtsakytiPanaikintiP.S Ir apskritai labai jauki svetaine, daug kvepianciu ideju bandysim dar ka nors....
Labutis,ismeginau visus variantus,skaniausiai su kremine mase
AtsakytiPanaikintiLaba , nu nerealiai puikus vyniotinis ir taip lengvai pasigamino ;) SUPER
AtsakytiPanaikintiSuper :) lengva ir lb greita :) pavyko is pirmo karto nors nesu uzketejusi kulinare
AtsakytiPanaikintiVakar drauge uzrode, pameginau, viskas gavos tikrai liuks, nors virtuve ne mano stiproji puse :)
AtsakytiPanaikintiO mano pastebejimas, del popoeriaus butu toks: as kepiau ant kepimo folijos (popieriaus tiesiog nebuvo po ranka), iskepus man pasirode, kad prilipo stipriai. Tai as susukau su folija ta biskvita, o tada atsaldziau, ir man labai graziai atsales jis nusieme nuo folijos, tada sutepiau kremu, ir jau ta pati vakara vaikai sukirto sita geri :)
AtsakytiPanaikintiAs katik dariau, ir deja :( nezinau turbut tokiam kiekiui man per didele skarda buvo, manoji yra 37 ant kazkur 48 ar 45, tai paskleidus tesla jau buvo labai jau kudai jos :D Nu ir dar aisku manau perkepinau ciut, tai isviso, trukinejo plysinejo traskejo barskejo :D Zodziu nepavyko, ryt bandysiu antra kept tai kaip manot jeigu desiu visko po 6 savo skardai 6 kiausinius 6 saukstus cukraus ir miltu? Gal rimta teslos per mazai tokiai skardai, nes toks jau plonytis buvo, kad ouj :(
AtsakytiPanaikintiNa tai logiska, jei didesneje skardoje kepat, tai ir produktu kieki reik didint. O jei plonesnis teslos sluoksnis, tai ir keps trumpiau.
AtsakytiPanaikintiNeseniai iškepėme, išėjo labai skanus, biskvitas nelūžinėjo ir įdaras toks, koks ir turėo išeiti. Nuostabus receptas! :)
AtsakytiPanaikintiSuper*Tik matyt per ilgai truputi kepiau biskvita,truputi sutruko,
AtsakytiPanaikintiACIUUU!!!! kepiau, pavyko, skanus - NELIKO :( NUOSTABUS RECEPTAS, VISKAS PAVYKO TOBULAI. ACIUUU !!!!
AtsakytiPanaikintiGaminau ir puikiausiai pavyko. Tik gal kita karta bandysiu deti atitinkamai daugiau varskes ir maziau sviesto, gal pavyks. Kaip musu seimai, tai noretusi liesesnio varianto:)
AtsakytiPanaikintilaba, pasigaminau ir aš šį skanėstą. Senokai jau ruošiausi :) Viskas gavosi, dabar šaldytuve. Tik man, kaip ir Loretai, kiek per riebus tas kremukas.. nepagailėjau išsukti gerai sviestą, ai man jo padvigubėjo.. Tad 180g varškės paskedo ir net nesijautė.. Taigi, varškės dėjau dvigubą normą tikrai, gal ir daugiau.bus matyt, kaip ten su sustingimu ir skoniu, kai praeis keletas valandų :) ačiū už gražų ir mielą puslapiuką, "ateinu" vis pasisemti idėjų :) Ugnė
AtsakytiPanaikintiGal mano klausimas nuskambes keistokai, bet cia 0.5 kondensuoto pieno yra puse indelio ar penktadalis indelio? Nes man idaras skystas gavosi sakau gal kondensuoto pieno perdaug ipyliau :)
AtsakytiPanaikintiPusė indelio. Šį vyniotinį dariau daygybę kartų. Kremas nė karto nesigavo skystas. Na bet jei taip atsitinka, reikia tiesiog palaikyti šaldytuve prieš tepant.
AtsakytiPanaikintiKą tik paragavau savo pirmojo vyniotinio. Gavosi viskas super, ačiū už puikų receptą. Tiesa, dėjau kaimišką sviestą, tai gal dėl to man kiek riebokas. Kitą kart dėsiu daugiau varškės ir sumažinsiu sviesto. Bet šiaip viskas darant pagal receptą pavyko idealiai. Negaliu savim ir šiuo atrastu tinklapiu atsidžiaugt. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiSveiki, jau antra karta gaminu si vyniotini. Siandien is dvigubos normos dariau ! Viskas kuo puikiausiai gavosi, ir kremas toks tirstas, zodziu super !!!
AtsakytiPanaikintiAciu uz puiku recepta !!!
Beje labai patinka sis blogas ;)
Super receptas!!!! tik kad pati per savo klaida perkepiau biskvita, tad sukant jis luzinejo, bet nieko, istepiau idaru, lukterejau, jis siek tiek sudreko nuo idaro ir kuo sauniausiai susisuko :) kaip pirmam kartui tiks ir toks :)
AtsakytiPanaikintiSuper receptukas:)
AtsakytiPanaikintiGaminau ir puikiai gavosi, nors nesu ragavusi pirktinio, bet mama sakė,kad šis skanesnis už pirktinį,ačiū už puikų receptą :)sekmės Jums :)
AtsakytiPanaikintinieko nesuprantu...man baltymai tik isputoja ir wiskas..juos reikia ilgai mikseriu plakti??
AtsakytiPanaikintisweiki, as irgi pasigaminau sita rekaliuka, viskas gavosi super, tik man ydaro atliko, nelabai mokejau suvyniot turbut :-) bet teko galiukus nupjauti, nes aptrupejo biski..tad paragavau...nu superinis skonis ir kremo ir biksvito..o dar matysim kaip sustings.
AtsakytiPanaikintisuper, aciu uz recepta.
Pasigaminau ir aš, jau kurį laiką guli šaldytuve, kai vyras grįš ragausim ir vertinsim :) Nuostabaus skonio kremas...mmm...
AtsakytiPanaikintiman irgi biskvitas kiek perkepė, bet tik dėl blogos orkaitės kaltės )visada dugnas svyla), bet viską sutvarkiau:) jau seilės kaupiasi
SVeiki, ne kartą kepiau šį vyniotinį, žinoma ne visuomet pavykdavo kremą gerą, neperskystą padaryti, bet čia jau matyt nuklysdavau nuo normų. Tik va iškilo klausimas, ką daryti jei nėra varškės?? Sesuo gyvena ne Lietuvoje, ir tne varškės nė su žiburiu nerasi... Gal maskarponės sūris tiktų?? ar kažkas panašaus??
AtsakytiPanaikintiLabai graziai suvyniotas Jurga
AtsakytiPanaikintiSveiki. Ir as bandziau gaminti si skanesta,vat tik man niekaip kremas nesigauna. Man kondensuotas pienas su sviestu nesusirisa, kazkodel atsiskiria ir svietas buna i gumuliukus susimetes. nesuprantu kas netaip. Gal sviestas buna nepakankamai siltas,o gal per daug siltas nes as ji mokrobangu krosneleje dar pasildziau?
AtsakytiPanaikintiDel ko neissiplake baltymai?
AtsakytiPanaikintiAntra karta darau si vynioti ir idaras vel skystas gaunasi,tiesiog teka is vyniotinio :( O kokia tiksliai varske jus naudojote? :)
AtsakytiPanaikintiPirma karta dariau si vyniotini , gavosi nuostabus !
AtsakytiPanaikinti