2010 m. balandžio 25 d., sekmadienis
Javainių batonėliai
Receptas sveikų saldumynų mėgėjams :) Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.
3 stiklinės dribsnių (aš ėmiau 5 grūdų dribsnius košėms)
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.
Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!
P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai :) Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie :) Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.
Recepto šaltinis say7.info
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Super receptukas, aciu labai. Lekiu tuoj pat smaliziams ir prigaminsiu .
AtsakytiPanaikintiŽavinta, tikuosi smaliziams patiks :)
AtsakytiPanaikintiIr aš panašius gaminau, tik maniškius dar ir kept reikia (nors, neskrudinau keptuvėje :)). Šiaip tikrai nepalyginamai skaniau už pirktinius. Juk čia namiiiiniai :)
AtsakytiPanaikintiIr man daug skanesni uz pirktinius :)
AtsakytiPanaikintiPagrindinis stingdintojas čia yra sviestas, taip? Jeigu medaus sumažinčiau perpus, nenutiktų turbūt nieko negero? Smarkiai per saldūs ir kiek per drėgni jie man išėjo, bet jeigu tai pataisoma, netrukus bus kartojimas :)
AtsakytiPanaikintiRuta, jei jums per dregni, tai bandykit apskritai visu produktu kieki sumazinti, kad butu maziau sirupo.
AtsakytiPanaikintiSiandien kaip tik pasigaminau sita nuostabu skanesta. Dekui uz recepta. Man iskilo problema, man nesusiklyjavo, norejau supjaustyti gabaliukais ir pradejo trupeti :(. Ar dar galima butu kaip nors isgelbeti toki varijanta?
AtsakytiPanaikintiTo priezastys 2 gali buti - per mazai sirupo, arba formoje per mazai spaudete mase, todel nesusiklijavo. Bet jei viska pagal recepta daret, tai sirupo tikrai turejo pakakti. Turbut suslegete per silpnai. Istirpinkite kokius 2 saukstelius medaus, sumaisykite viska, ir dar karta gerai suspaude palaikykite saldytuve, turetu sulipti.
AtsakytiPanaikintiP.S. Batoneliai iseina minksti, ne kieti, kaip galbut atrodo.
dariau šiuos su mintim kad bus man pusryčiams kokiai savaitei kitai, nes vaikai nelabai tokius dalykus valgo.. bet po dviejų dienų nebebuvo nei gabaliuko... vaikai valgė pilnu tempu. super!
AtsakytiPanaikintiKazin kambario temperaturoje jie netirpsta? Na pvz patiekus sveciams>>>>>
AtsakytiPanaikintiPrisiruošiau ir aš jų pagaminti, nes receptas jau seniausiai išsaugotas buvo.
AtsakytiPanaikintiPatinka, kad dantukai nelūžta juos kandant :)Tik kitą kartą cukraus nedėsiu, nes saldu, saldu...
Labai mėgstu jūsų receptus, pagal visus labai gerai viskas gaunasi, tačiau šitas šiek tiek nuvylė. Tikrai dariau pagal proporcijas, viriau tiek, kiek reikėjo, tačiau man nesustingo taip, kad būtų galima paimti į ranką kaip batonėlį. Dabar dar kartą permaišiau ir su virtu medum sumaišiau, jei nesustings, bandysiu kepti. Pati masė tai labai skani!
AtsakytiPanaikintiO ar medus labai jauciasi? :)
AtsakytiPanaikintikuo butu galima medu pakeisti, vaikuciai alergiski jam :(
AtsakytiPanaikintiir jeigu laikyciau kambario temperaturoje, ar jie neististu?
Medus suklijuoja visus produktus.
AtsakytiPanaikintiKambario temperaturoje jie suminkstes.
Mmm vakar pasigaminau ir likau labai patenkinta . Skonis tiesiog nuostabus . Dabar šis receptas bus mano favoritų saraše :)))
AtsakytiPanaikintiPasigaminau siuos javainiu batonelius :) Nerealus skonis, tikrai nebepirksiu is parduotuves o gaminsiu tik pati. Aciu uz toki nuostabu receptuka ;)
AtsakytiPanaikintiDėkoju už gerą receptą ką tik pasidariau javainukų viskas gražiai stingsta :)) priedo dėjau kokoso drožlių vanilės esencijos ir šiek tiek mažiau sviesto :)
AtsakytiPanaikintiar galeciau mdu pakeisti auksaspalviu sirupu?
AtsakytiPanaikintiSirupas skystokas, manau nesulipdys pakankamai gerai javainiu. Bet galit badyt, gal viskas gerai bus. Nebandzius negaliu nieko pasakyt.
AtsakytiPanaikintisakykit dribsniai turi būti greito paruošimo kur tik užplikomi ar verdami 3-5min, ar tie kiestesni kur 20min reik virti? beje kam čia reikalingas cukrus, jei nemažai medaus ir vaisiai saldūs juk? ačiū
AtsakytiPanaikintiDribsniai bet kokie tinka. O cukrus padeda masei tapti lipnesnei.
PanaikintiLaaaabai skanu! Viskas puikiai pavyko. Ačiū už nuostabų receptuką. Jau dabar gaminsiu ir gaminsiu :)
AtsakytiPanaikintiNepaprastai žavingi naminiai javainių batonėliai. Šiek tiek receptą keičiau, bet rėmiausi Jūsų (ačiū!), ir rezultatas nuostabus - nuo šiol juos gaminsiu dar ne kartą. Nustebino, kad sviestas su medumi gali būti taip skanu, vau. Ir dar labai puiku - tokie batonėliai kiekvienąkart gali būti vis kitokie, priklausomai nuo to, ką dedi. Rekomenduoju visiems išbandyti. :)
AtsakytiPanaikintiIr man pjaunanat byra:( Gal galima pakepti orkaiteje, ar tai pagelbetu ?
AtsakytiPanaikintio tai kiek gramu reikia saulegrazu ir sezamu?dekui
AtsakytiPanaikintiKiek laiko tokie batonėliai laikosi? Kitaip sakant koks jų galiojimo laikas?
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas, labai gardus gaunasi sumalus zemes ir migdolu riesutu, skanu pagardinti dziovintais persikais razinomis "gold", dziovintomis spanguolemis, sie vaisiai prideda rugsteles lengvos, kuri ypatingai pagardina batonelius :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanu! Tik gaila, kad reikia kaitinti medų. Pasiekęs aukštesnę nei 30 laipsnių Celsijaus temperatūrą medus ne tik praranda gerąsias savybes, bet netgi pasidaro žalingas. O šiaip būtų sveikas užkandis. Galbūt galima kaitinti tik sviestą, o medų įmaišyti vėliau.
AtsakytiPanaikinti