2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Jau seniai rūpėjo pabandyti pasigaminti naminį paštetą - pavyko puikiai! Paštetas, labai tinkantis vakarėlių sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda duona.



300 gr. vištienos kepenėlių
1 svogūnas
4-5 česnako skiltelės
90 gr. sviesto paštetui + 50 gr. apliejimui
60 gr. brendžio
pipirų
druskos
1/4 a.š. malto muskato riešuto
1/2 а.š. paprikos miltelių
aliejaus + sviesto kepimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir truputį sviesto, apkepiname iki geltonumo smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus (galima įberti žiupsnelį cukraus ir druskos - tai suteikia skoniui pikantiškumo). Sudėti supjaustytas kepenėles (prieš tai nupjaustyti riebalus ir plėveles) ir viską maišant pakepinti, kol kepenėlės iškeps - apie 5-7 min. Neperkepti, nes bus "guminės". Viską sumalti blenderiu arba mėsmale apie 3-4 kartus

Į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės su svogūnais, supilti brendį, suberti muskato riešutą, paprikos miltelius. Apie minutę viską pakaitinti, tada sudėti 90 gr. sviesto, pakaitinti, kol išsilydys. Nukėlus nuo ugnies truputį atvėsinti ir supilti į kepenėlių masę. Išmaišyti, įberti pipirų, druskos, ar dar kitų norimų prieskonių.

Paštetą sudėti į indelius ir aplieti tirpintu sviestu (50 gr.) - taip paštetas išsilaikys ilgiau. Palaikyti šaldytuve, kol sustings. Skanaus!

P.S. Labai skanu ir su juoda, ir su balta duona! O ypač su šviežiais svogūnų laiškais :)

Adaptuota iš monkey-dinner

13 komentarų:

  1. Super recepčiukas, ačiū
    pasidalinau su visais artimaisiais

    Bedarbis (mėgstantis gaminti)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei dar karta gaminciau, tai brendzio nepilciau. Turbut ne gurmane esu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skonio reikalas :)Man kaip tik patiko tas brendzio suteiktas idomus skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminau snd, tai lb skanu, o be to ir lengva pagamint, bet vyras sake pamegint kita karta be brendzio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Norejau paklausti. O triusio kepeneles tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepeneles visos tinka, tik skonis bus kitoks. Siaip triusio tai nevalgiau niekada :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pabandziau-labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  8. kuo Jums brendis netinka, tur but jį per mažai pakaitinat, kad išgaruotų alkoholis. Jo juk kaip atskiro ingridijento visai ir nesijaustų, jei viską teisingai padarytumėt :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man visada pastetas kartokas iseina:(,nors ir nupjaustau pleveles,net nezinau kodel?gal patartumet?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Reikia naudoti gera brendį, alkoholis išgaruoja ir lieka tik prabangus brendžio skonis

    AtsakytiPanaikinti
  11. Miela Jurgita,man labai patinka Jūsų receptai, ypač šis kepenėlių pastetas,kurių daznai gaminu.Tik paruošus pamirkau piene.Ar nereikia? Aldona

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgitta, ačiū Jums už puikų vištos kepenėlių su brendžiu receptą!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...