Tiesa pasakius niekada nevalgiau "Maximos" varškinių spurgų, bet girdėjau, kad jos labai skanios, tad radus receptą nusprendžiau pabandyti :) Ką gi, pripažįstu, kad spurgos išėjo tikrai skanios :)
Apie 30 mažų spurgyčių
180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.
Recepto šaltinis SM
O soda ir actas tikrai būtina ir kepimo milteliai netiks?? Ir kaip be svarstyklių atmatuoti tokius kiekius?
AtsakytiPanaikintiIndre, siaip del sodos keitimo kepimo milteliais niekas nebuvo pamineta recepte. Gal pabandyk? Nors kai kuriuose receptuose primygtinai sako naudoti soda, ir sitame soda buvo, todel nekeiciau.
AtsakytiPanaikintiO del kiekiu, tai skaiciavau visko tiksliai pakeliui varskes. Saukstais siaip galima pamatuoti, kiek kas ko atitinka. Svarbiausia tik is akies nedeti, ypac miltu.
o man maximinės neskanios, skanesnės iš "iki", tai kaži, šitos patiks ar ne? :))
AtsakytiPanaikintiVonioje, gal surizikuok ? :)))
AtsakytiPanaikintiIš kur čia tos spurgos dabar visur kaip grybai po lietaus? :o Aš irgi noriu, pasigailėkit :)) Labai gražios! Tokios taisyklingos, mažutės ir mielos :)
AtsakytiPanaikintiAsta, aciu. Zinok ir mane uzkabino del to, kad visur pastaruoju metu jas matydavau :))
AtsakytiPanaikintiMmm kokios dailios, kaip visada... :)
AtsakytiPanaikintiSuper! Ačiū už receptą, skonis nuostabus! Žaviuosi, AJ, Jūsų saldumynais, o tortai tokie gundantys... būtinai išbandysiu su juodaisiais serbentais.. Niam...
AtsakytiPanaikintiAusra, aciu labai :)
AtsakytiPanaikintiBandykit butinai koki torta, ten nieko sudetingo, o turesit puiku namu gamybos saldumyna be jokiu dirbtiniu priedu :)
išbandžiau, labai skanios. labai labai :)
AtsakytiPanaikintiVonioje, tai dabar galesit nebepirkt IKI spurgu :DD
AtsakytiPanaikintiNiam spurgytės gavosi.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptuką, pudra tik nebespėjau pabarstyti, vyras su uogiene sušlamštė :o)))))) tiesa, pati spėjau nugriebti keletą, labai skanios ;o)))))
AtsakytiPanaikintiPS ir bulvytės skaniai iškepa, papjausčiau papildomai, panaudojau likusį aliejų tinkamai ;o))))
laurechka, Euforija - super, kad patiko :) As ir pati jas dar kepdama valgyt pradedu :DD
AtsakytiPanaikintiO kaip del tos bulves? Ja i alieju mest? Ar jau i iskeptas spurgas? :/ kazkaip nedasunta....
AtsakytiPanaikintiAtsiprasau is anksto uz kvaila klausima
Bulve dedama i verdanti alieju, tada spurgos ne taip prisigeria aliejaus. Kai viena bulves skiltele gerokai apskrunda, meskite nauja.
AtsakytiPanaikintiŠįvakar pagal šitą receptą iškepiau NUOSTABIAI SKANIŲ spurgų :) :) :) AČIŪ!!! Kartosiu daug daug kartų :)
AtsakytiPanaikintiLinute, prasom :) Labai dziaugiuosi, kad taip patiko :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nuostabiai, reiks kada isbandyti ir sias, nors turiu pacias paciausias
AtsakytiPanaikintiNeringa, as tavasias irgi jau seniai nusiziurejus :D
AtsakytiPanaikintiNa ,man toks didziulis klausimas iskilo , o kaip jos tokios idealiai apvalutes ir grazutes visos iseina ? Gal kokia slapta 'technika' :) ???
AtsakytiPanaikintiP.s. ta morengini torta pamaciau ir seiles iki zemes nutiso :)
Nera jokios technikos - jos verdamos taip suapvaleja savaime. Galbut tesloje paslaptis :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanios gavosi! Per pusvalandį jų nebeliko:) ir tikrai pačios bevirdamos pasidaro gražios ir apvalios. Ačiū už gerą receptą.
AtsakytiPanaikintiRen, prasom prasom,svarbiausia, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiP.S. Kokiu groziu jusu tinklapyje prisiziurejau...
labai patiko, o ir paprata pasigaminti, vyras grizes is darbo tikrai nepatykes kad ne maximoj pirkau :)
AtsakytiPanaikintilabai skanios...:)))
AtsakytiPanaikintio kaip nugesinti soda su actu,prasau parasykit!
AtsakytiPanaikintiMonika, soda saukste uzpilti actu. Kol putoja, labai greitai pamaisyti, kad visa soda issimaisytu, supilti putojanti misini i tesla ir greitai ismaisyti. Viskas :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau, labai skanios, gražios ir visai neprisigėrę riebalų, dar improvizavau ir pusę spurgyčių įdariau su vyšnių ir abrikosų džemu (atskirai:)
AtsakytiPanaikintiNuo savęs pridėjau šaukšta spirito (dviguba recepto norma) tad bulvės nereikėjo :)
ačiū už labai paprastą, greitą ir nuostabų receptą :)
Jūsų receptukai man patys pačiausi :) Tortas su maskarpone tapo neatskiriama kiekvienos šventės dalimi (ir man smagu kai kiekvienas svečias vis prašo pakartoti. Šiandien išbandysiu šias spurgytes.
AtsakytiPanaikintiEdita, smagu, kad patiko spurgos :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, aciu, malonu skaityt tokius atsiliepimus :)
Kokios nerealios spurgytes!!!Mano vyras eina is proto del tu Maximiniu spurgyciu.Tai kai iskepiau sias,sake skanesnes nei is Maximos :D Labai apsipatenkinus vyro ivertinimu ir tuo, kad vis tik su kulinarija pratinames viena prie kitos ir dar vienas receptukas is sito blog'o PAVYKO!Pradedu galvoti, kad is sio blog'o receptu, neimanoma,kad kas nepavyktu... <3 kai ko skanaus norisi, visada uzeinu cia ir po kiekvieno bandymo lieku puikiai ivertinta.ACIU! :)
AtsakytiPanaikintiBS, taip ir laikykit toliau! Juk kelias i vyro sirdi eina per skrandi - tad dar yra daug neisbandytu receptu :)))
AtsakytiPanaikintiSuper .... vakar ir gi kepiau ... iš pradžių buvau nusigandus,nes dar nespėjus gerai ataušti griebėm valgyt ir buvo labai jau skystos...bet paskui palaukus sustandėjo ir labai skanios,dar šiandien valgau,neriebios,nesausos.Tik normą dariau dvigubą,nes mums iš viengubos nėra ką veikti,bet kitą kartą darysiu iš trigubos :)Ačių už gerą receptuką ;)
AtsakytiPanaikintiiskepiau anksti ryte, brangiusiajam dar nepabudus... puse spurgyciu dar bekepant suniamniojau... nerealiai skanios. brangusis sake, kad daaaug skanesnes nei maximoj. siandien vel kepsiu, tik sykart is keturgubos normos. :)
AtsakytiPanaikintiPasiskaiciau komentarus ir is karto viriau triguba norma :) laaaaabai skanios! Kita karta reikes dar daugiau, nes spurgeles labai greitai "istirpo" :))))
AtsakytiPanaikintiPuikios spurgytes. Viriau dviguba norma ir visiems labai patiko tiek skonis, tiek grazi isvaidza. Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiTurbūt pagal receptus iš jūsų svetainės, neįmanoma, kad nepasisektų. :) Dariau ir aš trigubą normą, bet net nežinau, kur riba, kad jų pakaktų. :) Vyras įvertino 10+/10 :)
AtsakytiPanaikintilabai skanios apsivalgymas, valgai ir negali sustos;] superinis receptukas
AtsakytiPanaikintina katik baigiau kepti, tai mano pusantru metu dukryte negali nuo lekstes atsitraukti skanu:)))))
AtsakytiPanaikintijau gailiuosi, kad tik is vienos dozes dariau... niam :)
AtsakytiPanaikintiSakykite, o kokio riebumo varškė geriausia? Aš turiu varškės "iš kaimo" - gan riebi, ar tiktų? Parduotuvėse žinau yra gerokai liesesnės. Iš kokios darant jos tokios tobulos išeina? :)
AtsakytiPanaikintiSu riebia bus dar skaniau :)
AtsakytiPanaikintidariau tas spugites daug kartu tikrai labai skanios. net netikejau kad tokias imonama issikepti paciai ;)
AtsakytiPanaikintiKa tik isbandziau ir pritariu, kad skanesnes nei Maximoje :)
AtsakytiPanaikintiKa tik isbandziau ir pritariu, kad gavosi skanesnes nei Maximoje :)
AtsakytiPanaikintiEdita ,kaip su tuo spiritu.Aš dažnai verdu aliejuje svogūnus tešloje(tešla su alum)Kiek to spirito į tešlą?
AtsakytiPanaikintiAčiū
super! laaaabai skanu!
AtsakytiPanaikintiTaip vadinamas ,,Maximos.. spurgas gamina ..Mantinga..Prekybos tinklai jas gauna užšaldytas.Po poros val.atšyla.Bet nežiūrint į tai skonis jų neblogas.Tačiau Jūsų receptas tikrai vertas grieko...O svarbiausias dalykas tas,kad jos yra naturalios (nešaldytos ir be E).Ačiū
AtsakytiPanaikintiDaug skanesnės už maximines! Dabar visą laiką jas ir kepsiu,ačiū už puikų receptą!
AtsakytiPanaikintilabai skanu
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau jau ne vieną Jūsų receptą, superiniai! :) o sakykit šiom spurgytėm naudojot liesą varškę ar pusriebę? Iš anksto ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiNaudoju 9%
AtsakytiPanaikintiFantastiškos spurgytės !!!! Dabar nesu priklausoma nuo Maximos!!! Ačiū už puikų receptą :)
AtsakytiPanaikintiSkanios!
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą. Spurgos išėjo labai skanios. Gaila tik, kad nemoku jų gražiai iškepti :D
AtsakytiPanaikintiFantastiškos!!!!!
AtsakytiPanaikintinetikejau,bet viska sveriau ir dariau kaip nurodyta,gavosi fantastiskos
AtsakytiPanaikintiTobulos spurgos!! Skaniausios kada nors ragautos! Aciu uz recepta sirdingai )
AtsakytiPanaikintio man nesigavo- viskas pagal receptą, išlaikytas kiekvienas gramas, eilėškumas. Spurgų spalva vos ne juoda, ir visiškai žalios viduje. Kepiau ant mažiausios ugnies. Spurgyčių dydį formavau kaip recepte- išsiputė trigubai. Kiekis gavosi lygiai 15 vnt. Gaila
AtsakytiPanaikintiLabai keista, nes ant mazos ugnies kepant niekas neapdega. O ir kiekis isejo mazas, nes gerokai dieesnes daret. Man gaunasi 30 ar net daugiau spurgyciu. Dideles ir kepti ilgiau reikia,nes vidus neiskeps.
PanaikintiLabai skanios spurgos, ačiū už receptą:).
AtsakytiPanaikintiLabai skanios,ačiū už pasidalinima
AtsakytiPanaikinti