Gaivių tortų mėgėjams - labai lengvas jogurtinio kremo tortas, kuriam galite naudoti savo mėgstamus vaisus. Greitai padaromas, paprastas, bet nepaprastai skanus ir gaivus :)
20 cm. skersmens torto formai
Biskvitas:
2 kiaušiniai
6 v.š. cukraus
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu)
1 v.š. krakmolo
2 v.š. šilto vandens
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių
Kremas:
400 ml. grietinėlės
425 ml. indelis mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasų ir kivių)
300 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 gr. želatinos
3 v.š. cukraus
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sytraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
Surinkimas. Dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!
P.S. Labai gaivus ir skanus tortas! Dariau su kriaušėmis ir persikiniu jogurtu, nes kriaušinio neradau, bet derinys išėjo labai geras. Vaisių galima ir daugiau dėti. Biskvitas yra man labai patikęs iš "Ananasinio" torto - jo purumas ir lengvumas labai dera su jogurtiniu kremu.
Labai skaniai atrodo, noriu ir aš tokį iškepti... Bet ar tiks pradedantiesiems? Dar ne vienas tortas nepavyko:(
AtsakytiPanaikintimanau tikrai pavyks, nesudetingas :3
Panaikintisimetrija, tai vienas is paprastesniu tortu. Juo labiau - surasyti produktai 20 cm. nedidelei formai, tad tikrai galit pabandyt. Juk nepabandysit - nesuzinosit, kaip pavyks :)O jei kas neaisku - rasykit, bandysiu pagelbet, jei tik zinosiu kaip.
AtsakytiPanaikintiTikrai neatsisakyčiau tokio torto gabalėlio prie puodelio kavos;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nuostabiai. Manau mamos gimtadieniui išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiLabai mėgstu tokius tortus.. reiks susigalvoti progą (atkreipiant dėmesį į tai, kiek turiu išsisaugojusi trokštamų tortų, progas turėčiau galvoti beveik kasdien..) :))
AtsakytiPanaikintiAnonime, Indre, Asta - torta tikrai rekomenduoju :) Ypac, jei norisi gaivesnio kazko.
AtsakytiPanaikintiNuostabiai atrodo,reiks bandyt iskept,o ar reikia i grietinele skirta papuosimui det zelatinos ar standiklio?
AtsakytiPanaikintiDaiva, aciu :) As nedejau standiklio, tik labai gerai isplakiau su cukrumi.
AtsakytiPanaikintiAciu uz atsakyma.
AtsakytiPanaikintiJau pabandžiau ir... gavosi :) Gal ne toks grazuolis kaip jusu, bet visi valgo ir giria.
AtsakytiPanaikintiAciu uz gera recepta!!!
simetrija, puiku, kad viskas gavosi! Dabar galesit drasiai ir kitus tortus badyt :)
AtsakytiPanaikintilabai puikus tortukas! Sakykit, ar galima puosti grietinele is vakaro? Ar neisskys ji per nakti ant torto?
AtsakytiPanaikintiGalima, tik reikia labai gerai, standziai isplakti grietinele (su cukrum geriausia). Arba standiklio grietineles iberkit (nors as ir nedarau to niekada...).
AtsakytiPanaikintiKaip daryti tokius šokolado gabalėlius?
AtsakytiPanaikintidaugybe kartu jau kepiau.tikrai pasakiskas.virsu ir sonus patepu kremu tuo paciu ir uzberiu pjaustytus persikus.paprasta,grazu ir be galo skanu!!!
AtsakytiPanaikintiNa, sumeistravau ir aš šitą gėrį. Tėčio dienos proga ryt nuvešiu tėvukam. kremas labai patiko, manau, bus galima daug kur pritaikyt :) štai koks išėjo, ilsisi šaldytuve dabar: https://lh3.googleusercontent.com/-oYu0JjDxrVg/TeprwV8nr1I/AAAAAAAANTM/L-B6-QUxT_4/s720/Picture%252520106.jpg
AtsakytiPanaikintiačiū už receptą!
Wow, koks grazus tortukas!! Esu tikra, kad teveliams patiks :)
AtsakytiPanaikintina gražus tai jis neypatingai, bet susivartojo labai sparčiai. užskaitytas 100%! :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo tai tikrai labai gražiai ir skoningai. Esu visiškai pradedančioji tortų gamintoja, bet rytojui svarbiai progai ketinu kepti pagal Jūsų receptą "Snickers" tortą ir norėčiau papuošti taip, kaip šis tortas. Tad man kilo keletas klausimų, būkite miela, atsakykite:
AtsakytiPanaikinti* kiek 26 cm formoje keptam tortui papuošti gali prireikti grietinėlės ir kaip ją paruošti (tikriausiai kokia cukraus pudra beriasi?).
* kokiu įrankiu darytos tos žvaigždutės-gėlytės, kur galima jį įsigyti?
* jei tortas bus laikomas vėsiai iki šeštadienio ryto (nepilnas dvi paras), tada jį išimti iš apvalios formos ir puošti? Dar reikia palaikyti šaldytuve ar geriau puošti iš vakaro?
Na, tokie, spėju, lėkšti klausimai, bet aš tiesiog nežinau atsakymų:)
Ačiū.
* Issiplakite dideli indeli grietineles (420 ml.) su 100 gr. cukraus ir citrinos rugsties ant saukstelio galiuko.
AtsakytiPanaikinti* puosta konditeriniu maiseliu su antgaliu. Ju buna kiekvienoje didesneje parduotuveje, prie indu, kepimo formu ir kt.
* grietinele galite papuosti is vakaro. Tik gerai, standziai issiplakite, kad "dzibukai" neissileistu.
Sekmes! Parasykite, kaip sekesi :)
AJ - Ačiū labai už atsakymą, bet kažkaip pabūgau "susimauti" ir nusprendžiau daryti tortą su maskarpone, papuošti rožytėmis (viskas iš Jūsų receptų).
AtsakytiPanaikintiTačiau Snickers tortą su šiuo papuošimu vis tiek bandysiu padaryt po lapkričio viduryje, tada būtinai parašysiu, kaip gavosi.
Tai va pasidalinsiu, kaip gi man išėjo. Taip puošiau tortą "Snickers" - atrodė gražiai, niekas nesubliuško, tik man buvo per riebu.
AtsakytiPanaikintiKitą kartą vaisiniam tokį darysiu.
Tiesa, 26 cm formoje keptam tortui pilnai pakanka 300 ml grietinėlės ;)
Norejau paklaust,o kodel netinka ananasai?
AtsakytiPanaikintiNetinka sviezi ananasai ir kiviai, nes juose yra rugsciu, kurios neleidzia zelatinai sustingti. Konservuotus galima sustingdyti su didesniu kiekiu zelatinos (zinau ta tik teoriskai, pati nebandziau)
AtsakytiPanaikintiSakykit, o to biskvito cia turetu uztekti vienam tortui? Man neuzteko :( gal kazka ne taip padariau? Teko kepti antra porcija biskvito :)
AtsakytiPanaikintiBeje, jus ji iskepat visa apvalu ir pjaustote isilgai ar kaip darot?
Vakar kepiau. Dar neragautas stovi saldytuve. Dariau su konservuotomis braskemis ir zemuoginiu jogurtu.
Aciu uz atsakymus :)
Taip, man uzteko perpjauti i 3 lakstus, bet jie nebuvo stori. Bet kai as labiau megstu krema, nei biskvita, tai man tiko :) Galima kept is 3 kiausiniu, bus storesni.
AtsakytiPanaikintikokia nesamone viska padariau tiksliai bet gavosi vos vieno dydzio biskvitas,ten reiktu su mikroskopu pjauti.....ir beje ka reiskia v.s.=vidutinis saukstas?aisku nesu didele meistre gamyboje,bet labai stengiausi ir nieko nesigavo....:((((
AtsakytiPanaikintiman gavosi lygiai toks pats, gavau is naujo maisyt ir kepti dar
PanaikintiNorejau paklausti del sito torciuko.bandysiu ji kepti, bet noriu prideti zele gabaliuku dar i vidu ir noriu puosti pati virsu zele su vaisiais.ar nieko nenutiks tortui?
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - apmaudu, kad nesigavo, bet prieš darant tortą, ir nežinant matavimo vienetų, reikėjo bent pasidomėti internete, ką reiškia žymėjimas v.š. (valgomasis šaukštas). Nė viename mano recepte nėra matavimo "iš akies", tad jei beriat visko bet kiek, negaliu niekuo nei padėti, nei patarti, jei gaunas "nesamonės" :)
AtsakytiPanaikintiAnonime 2 - drąsiai dėkit želė gabaliukų, tik želė tvirtesnę pasidarykit, kad gabaliukai butų kietesni, ir maišant nesulūžinėtų. Galit kremo pamažint, nes su želė ir taip didesnis kiekis gausis.
na, bandysiu siandien kepti su zele, o ryt pranesiu kaip gavos.
AtsakytiPanaikintiSveiki, sakykit ar tiktų šį tortą aptepti svietiniu kremu ir apivarstyti kokoso drožlėmis?
AtsakytiPanaikintiJei tik drozlem barstysit, tai kam jums sviestinis kremas. Uzteks ir kremu tuo paciu aptepti, arba grietinele.
AtsakytiPanaikintiTaip ir padarysiu. Ir dar vienas klausimas, kaip manot ar 26 cm formai dviguba kremo forma nebus per daug?
AtsakytiPanaikintiDaugoka bus. Imkit 1,5 normos, turetu buti pats tas.
AtsakytiPanaikintiTortas išėjo TOBULAS. 1,5 normos kremo buvo kaip tik. Dariau su namuose koservuotomis kriaušėmis ir dėjau natūralų jogurtą ir po šaukštų daugiau cukraus. Visiem labai patiko, o sesuo prisipažino, kad galvojo, kad tokio skanaus torto, kaip "Šokoladinė mėta" nebepavyks pagaminti:) O čia dar spėjau padyti nuotrauką prieš pjaunant šitą nuostabų tortą: https://picasaweb.google.com/113134631451464310682/DropBox?authkey=Gv1sRgCO-zjLOOiZHhPQ#5730056975294648722
AtsakytiPanaikintiLina, tortas atrodo puikiai. Esu tikra, kad ir skonis buvo fantastiskas pagal jusu aprasyma :)
AtsakytiPanaikintilb lb skanus sis gardumelis :) bandziau,lb patiko..tik va sumaisiau,vietoi zelatinos idejau zele;-DDD,tai lb mazai tesustingo,,bet vistiek tortas buvo suvalgytas per viena vakara,,dabar pasitaisysiu,zadu vel ji gaminti,tik reikes deti zelatina ;-DDDDD
AtsakytiPanaikintisis puslaptis man lb patinka,jau isbandziau ne viena patiekala,visi gavosi super...;-))))))
BEJE TURIU KLAUSIMA,SU KUO REIKIA PERPJAUTI BISKVITA?kad JIS GRAZIAI,lygiai PERSIPJAUTU?
NES MAN GAVOSI NEVIENODAI STORIS ;-(
Nenoriu daryti su vaisiais, tai net nežinau kokį jogurtą dėti. Gal kas galite patarti.
AtsakytiPanaikintiTuriu klausymeli :) turiu nekonservuotu persiku, ar galiu juos naudoti? gal reiketu juos pakaitinti, kad minsksti butu? ar geriau visgi konservuoti? aciu
AtsakytiPanaikintiTortas labai skanus! viskas pavyko puikiai :) aciu :) o gavosi jis sitoks :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3321861729890&set=a.3061541782054.2124731.1368727853&type=3&theater
AtsakytiPanaikintiGalima ir nekonservuotus vaisius det.
AtsakytiPanaikintiAndzela, tortas atrodo nuostabiai! Saunuole!
Skaiciau skaiciau, ir tik dabar pastebejau,kad geriausia stingdyti per nakti :( ar spes per pora valandu sustingti kazkiek,kad forma turetu?
AtsakytiPanaikintiLiuks:), labai skanus ir lengvai padaromas tortas:)
AtsakytiPanaikintilaba diena, man iškilo klausimas dėl želatinos darymo, nes niekada nesu prieš tai darius jos, tad norint išbrinkinti ją reikia užpilti drungnu vandeniu ir kiek laiko maždaug reikia brinkinti? ir kaip vyksta želatinos tirpinimas? katinant? vėl užpilant karštu vandeniu, ar kaip? dėkui.
AtsakytiPanaikintiBrinkinti tol, kol grudeliai isbrinksta, t.y. i juos susigeria vanduo. O tirpinti reikia maisant ant siltos virykles, ir ziureti, kad neuzvirtu. Pilti papildomai nieko nereikia.
AtsakytiPanaikintiSveiki, o gal galima kazkuo pakeisti grietinėlę? Leliukų gimtadieniui reikia...
AtsakytiPanaikintiTortas labai skanus, tik ir man beda su biskvitais :( paskaiciau, jog produktai 20 cm formai, o manoji 26, todel visus biskvito produktus dvigubinau, bet... iskepe ploni blyniukai :( biskvitus teko perkepti produktus padauginus net is 4 :( bet pasikartosiu, tortas is tiesu labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, jei autore nesupyks - pasakysiu kodel daugeliui nesigauna purus biskvitas. Man nutiko lygiai taip pat..Taigi, reikia i kiausiniu mase pirma suberti miltu misini, o tik paskui imaisyti isplaktus baltymus. Recepte rasoma atvirksciai, gal imanoma ir taip, bet yra itin sunku tuos miltus suberti taip, kad mase nesukristu.:) bet kokiu atveju, aciu autorei uz recepta, nes torto skonis - nerealus :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena :) Norečiau paklausti ar galima panaudoti konservuotos slyvų puselės? ir su kokiu jogurtu(skoniu) patartumet?
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiKaip manote kuo galeciau papuAr siam tortui tiktu puosti torto krastus, kad butu tvirti?
ar siam tortui tiktu cukraus dengimo mase? ar ne per riebu butu?
labai reikia skubaus atsakymo, kuo galima pakeisti grietinele, ar bent dali jos, nes darysiu vieneriu metuku gimtadieniui.ACIU is anksto!!
AtsakytiPanaikintiKad isgauti puria kremo konsistencija, grietineles niekuom nepakeisit. Darykit tik su jogurtu, jei riebumo bijot. Galit varske pertrinti per sieteli, bus varskinis skanus kremukas. Bet tokiu atveju neverta net skaityt sio recepto, yra gausybe kitu, kur bus tiksliai surasyta, kiek ko deti naudojant kitus produktus.
AtsakytiPanaikintiLaba,
AtsakytiPanaikintimane irgi suzavejo sis tortas, kad nusprendziau isbandyti.. bet biskvitas gavosi per plonas.. ar galima butu gauti recepta ne v.s. bet gramais? dekui!
Linkejimai nuo Vaivos
Vaiva, internete galima viska rasti, kiek gramu atitinka saukstas, saukstelis, stikline ir kt. Deja neturiu tiek laiko rasyti receptus su visais imanomais matavimo budais.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiZadu isbandyti sita torta, todel noriu pasitikslinti. Kai kas raso, kad tiksliai laikantis recepto biskvito gaunasi permazai, perploni sluoksniai. Jeigu as desiu dviguba produktu porcija teslai, gal tada butu geriau? Ar dvigubinant teslos kieki reiktu dvigubinti ir kremo? Ar uzteks ir vienos porcijos kremo?
O ar galetu buti dar variantas - dvigubai teslos, dvigubai kremo ir forma kepimui butu 28 cm?
Sveiki,
AtsakytiPanaikintiplanuoju mociutes gimtadieniui kepti si torta ir puosti sadzia mase.Galima ji puosti ta mase,nera apribojimu?Aciu uz ats.
Ruosiuos mociutes gimtadieniui kepti si torta ir puosti saldzia mase.Galiu ji puosti,nebus per sunki jam mase?
AtsakytiPanaikintiBiskvitus galima ir storesniu daryt, didinat produktu kieki. Kremo del to dvigubint nereikia.
AtsakytiPanaikintiPuosti galima ir mase.
Labas rytas:)
AtsakytiPanaikintiRošiuosi šiandiena pradėt gamint.Visad vengiu tortų su grientinėle,nes niekaip negaliu suprast,kokia ta grietinėlė turi būti.Ar ta,kur perkame kavai pagardint tokia pati?Ar ta milteliai,kur būna su pienu plakama?:D
Nezinau, su kokia balinat kava - ju yra ivairiausiu. Miltelius pamirskite - tada jau geriau nusipirkite chemikalais prikimsta torta, nereiks gaminti ir gaist laiko.
AtsakytiPanaikintiGrietinele kremams naudojama 35-36 % riebumo. Tik tokia isplaksite iki standumo.
O jėė,tokios riebios grietinėlės niekur neesu mačius,teks skubiai ieškot.:O
AtsakytiPanaikintiKepiau - labai labai patiko. Dariau su braškiniu jogurtu ir su šviežiomis braškemis.Skonis super gaivus.Noriu ji apdengti mase bet nezunau kaip perkelti ant padeklo ??? Juk išėmus iš formos ji dengti reikia? Gal turit koki buda (kad nesubyretu jis man...) tikuosi suptstot ka norėjau sužiniti...
AtsakytiPanaikintiPatarkit prašau, kaip si puru torta isimt is formos ir perkelti ant padeklo ar lekštės? Noriu jį dengti mase...Gal i formos dugną dėti koki kartonini padėkliuka reikia ir tada tik surinkinėt torta?
AtsakytiPanaikintiPatarkit prašau, kaip šį purų torta perkelti ant padekliuko ar lekštes??? Noriu jį dengti mase...gal i formos dugna reikia deti koki kartonini pagrinda ir tik po to surinkineti torta?
AtsakytiPanaikintiPakišti platų peilį ar mentelę po tortu ir perkelti ant padekliuko.
AtsakytiPanaikintiSveiki,planuoju ir as ryt isbandyti si tortuka:) sakykit,noriu papuosti braskem, tai puosti iskarto kai padarysiu ar kita diena? beja ar galima i krema deti braskiu?:)
AtsakytiPanaikintiSveiki, pasakiško skonio biskvitas, dariau su jogurtu ir braškėmis. Nuostabus tortas gavos. Na bet jei dar man pavyktų biskvitas būtų išties puiku.
AtsakytiPanaikintiKepiau du kartus. Išplakiau viską labai gerai. Pirmą kart dariau pagal receptą atrą- dėjau pirma miltus, po to baltymus. Rezultatas tas pats. Ksd gaučiau tris biskvitus kepiau iš 4 kiaušinių 22cm skardoje ir tai plonyčiai gavos. Jau kepant mačiau kad įdubęs. Temperatūra kaip nurodyta, nedarinėjau iki kepimo galo.Nesugalvoju kas gali būt blogai
kepimimo milteliu daugiau idet reikejo, butu daugiau iskiles.
PanaikintiSveiki, pagal jusu tortuko recepta kepu ne pirma karta, tik si karta dadejau avieciu :) tortukas gavosi nuostabus pavyko tiek biskvitas, tiek pertepimas. Aciu uz nuostabu recepta
AtsakytiPanaikintiDziugu girdet, kad viskas pavyko :)
PanaikintiKa jau visi taip giria, reikės ir man išmėgint :D O ar galima naudot šviežius vaisius ir biskvitą sulaistyt sultimis? :)
AtsakytiPanaikintiGalima viskas, ka parasete :)
PanaikintiKokio mazdaug svorio gavosi is tortas?
AtsakytiPanaikintiPuikus torčiukas. Gaivus, lengvas, nei saldus, nei riebus, liuks. Dariau jį savo mažylio gimtadieniui ir visiems labai patiko.
AtsakytiPanaikintiSveiki norejau paklausti del kremo. Ar grietinele pirma reikia isplakti ar tik dedant po sauksta i jogurta viska kartu plakti? Ar jos isvis nereikia plakti? Aciu.
AtsakytiPanaikintiManau kad grietinele pertepimui reikia isplakt, va radau panasu http://shirshiulizdas.blogspot.co.uk/2011/03/jogurtinis-tortas-persikas.html
AtsakytiPanaikintiJuk virsuje yra receptas, kuriame parasyta, kad grietinele reikia su cukrumi isplakti iki standumo. Kam "manyti" ir spelioti, jei viskas parasyta... Juk tam ir receptas, ne tik foto ideta.
AtsakytiPanaikintiO koki jogurta naudoti yra reiksmes? Ta prasme koks riebumas jo turetu buti, ne sbuna ju skystu ir tokiu, saukstu kabinamu...
AtsakytiPanaikintiNeturi reiksmes, jei kalbate apie valgoma jogurta, o ne visiskai skysta jogurtini gerima.
AtsakytiPanaikintiSveiki, kaip proporcingai sudeti ingredientus 26cm formai? ar kas bandete?
AtsakytiPanaikintiAs viska dariau 1.5 karto daugiau ir viskas gavosi puikiai:) tik tiek, kad vyras kazin ko isjunge man orkaite oer anksti ir subliusko biskvitas, tad gavos du lakstai, o kremo kiek per daug. (Nors seimai kaip tik patiko kremo gausa) :)
Panaikintisveiki, kaip apskaičiuoti produktus 24cm formai, norėčiau padaryti didelį, ar dvigubinti ? laukiu patarimo, ačiū
AtsakytiPanaikintiKitoms formoms skaiciuoju pagal paprasciausia matematine proporcija.
AtsakytiPanaikintiis kokiu produktu susideda tu dzibuku mase?
AtsakytiPanaikintiPlakta grietinele su cukrum.
AtsakytiPanaikintigaminau šį tortuką, labai visiems patiko, reikėjo didelio, viska dariau 1.5 karto daugiau ir viskas gavosi puikiai,kaip tik mano turimai 24 cm formai, tiesa biskvitą dariau iš "Ananasinio" torto, kaip ir autorės buvo paminėta, gamindama padariau kvailą klaidą, supyliau jogurtą į grietinėlę :) , bet suplakiau viską kartu su želatina ir viskas puikiai pavyko, ačiū, jūsų tortukai nuostabūs, taip, kad parduotuvinius nebesidairau...
AtsakytiPanaikintika reiskia nuo vaisiu likusiu sirupu? Is kur tas sirupas?"sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu" Mano torto forma 25 cm, kiek ko daugiau ideti?
AtsakytiPanaikintiaš dariau iš 1,5 normos, puikiai gavosi
PanaikintiSirupas is konservuotu vaisiu indelio. O kiekius kitoms formoms skaiciuoju pagal matematine proporcija.
AtsakytiPanaikintiDariau ir aš. Bijojau paskaičius atsiliepimų, kad biskvitas neišeis. Bet išėjo puikiai. Na, neturi jis būt storas, man gavosi gal kokių 3-4 cm, o gal net plonesnis, bet į 3 dalis pasidalino puikiai. Tešla graži, tokia korėta :)
AtsakytiPanaikintiIr dariau su savom interpretacijom. Dėjau marinuotas močiutės kriaušes ir želė. Todėl kriaušių pagal receptą man buvo stipriai per daug. Ant kremo dėjau visko gausiai, nebuvo tuščio vietos. Padariau nuotrauką, bet negaliu įkelti deja, vėliau pasidalinsiu.
Gavosi labai skaniai, gaivus, apgaulingai lengvas kalbant apie kalorijas :))
Papildyt noriu, jog dariau 21 cm skardoj.
AtsakytiPanaikintiNa va, kaip smagu, kad pavyko :) Cia pats kremas skanuma ir gaivuma duoda, todel storu biskvitu ir nereikia.
AtsakytiPanaikintikaip žadėjau, dalinuos nuotrauka http://i47.photobucket.com/albums/f192/baltijaSM/P1030147_zps07bbe959.jpg
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai ir gaiviai atrodo!!
PanaikintiAciu uz recepta. Tortas gavosi pasakiskai skanus! Kepiau is 1,5 normos 24cm kepimo formoj. Miltus biskvitui beriau jau sumaisius trynius ir baltymus, bet sijojau po nedaug vis maisydama, iskilo puikiai. I krema dejau konservuotus persikus, o sirupu nuo ju sulaisciau biskvita. Butinai dar kepsiu ir kita karta, tik I krema dar ispausiu citrinos sulciu
AtsakytiPanaikintiKiek daug gudanciu atsiliepimu apie si torciyka! Bandysiu ir as tik domina kaip graziai ir lygiai perpjauti plonai biskvita? Ar cia tiesiog reikia ygudusios rankos?:)
AtsakytiPanaikintisveiki ar vietoj zelatino galima deti standikli ?
AtsakytiPanaikintiStandiklis skirtas plaktai grietinelei, skysto jogurto juo nesustandinsite tiek, kiek reikia.
AtsakytiPanaikintituriu klausima, o ant jogurtinio kremo tarp biskvitu galima deti kivi gabaliukus ir apelsino gabaliukus? bijau kad neisskystetu ir gausis nekas.... as tik pradedancioji, taip kad klausimu ir nesiakumu daug... esu dariusi si tortuka ne karta, liux, bet vienas zmogutis pageidauja su kivi, apelsinu gabaliukais, su zele...
AtsakytiPanaikintiaciu uz patarimus
Galima dėti visus vaisius, išskyrus šviežius kivius ir ananasus (juos tik konservuotus). Jei apelsino gabaliukai labai šlapi, tai nusausinkite servetėle kažkiek ir viskas.
PanaikintiSveiki. bandysiu pagaminti šitą torčiuką tikiuosi gausis. Man kažkaip visada iškyla problemos su želatina, kai pilu į kremą nepasiskirsto po ji o į vieną gabalą sulimpa. nežinau gal per mažai atvėsinu ar per greitai supilu :(
AtsakytiPanaikintisveiki , noreciau didesnio torto su daugiau uztepimu,ar galima torto kremo ingredientus dvigubinti , kad gautusi tortas didesnis ?
AtsakytiPanaikintiNa tai viska dvigubinkit ir bus didesnis tortas.
PanaikintiLabas. Turiu klausimą dėl kremo.:s Jeigu jį atšaldau, sustingdau, ar galiu tuomet dėti į konditerinį maišelį/švirkštą ir puošti tortą? Jis kol šaltas, tai, mano galva, turėtų išlaikyti savo formą.
AtsakytiPanaikintiNebandziau, bet manau turetu laikytis. Parasykit, jei bandysit, ir man idomu zinot :)
PanaikintiLabas noreciau paklausti ar kiausiniai virti turi buti atskiti baltimai nuo tryniu ar nevirti
AtsakytiPanaikintiVirti kiaušiniai dažniausiai valgomi su majonezu, o ne dedami į tešlą :D
PanaikintiNorejau paklausti. Kiek dienu toks tortas gali isstoveti saldytuve nesugedes?
AtsakytiPanaikintiŽiauriai saldus biskvitas gavosi...
AtsakytiPanaikintisveiki o kokio svorio mazdaug gaunasi tortukas is tiek ingridientu? :)
AtsakytiPanaikintiDariau su agrastų jogurtu - išėjo šnipštas! Ko gero, per daug rūgštelės ir neveikė želatina. Bet štai su vyšnių jogurtu - pasaka!!!
AtsakytiPanaikintiSveiki, nusipirkau zelatinos. Ten raso, kad 20g reikia naudoti su 1 litru vandens. Tai ka daryti? Cia gal kitokia zelatina?
AtsakytiPanaikintiDaryti kaip parasyta mano recepte.
AtsakytiPanaikintiO jeigu darant su šviežiomis braškėmis? Sutrynus jas įmaišyti į jogurtą? Ar sustingtų?
AtsakytiPanaikinti