2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Pasiaiškinimas, kur dingau, ir tortų puošimas :)

Esu truputį dingus iš "eterio" - spėkit, ką veikiau... Taip taip, dariau tortus :)) Draugai, pažįstami paprašė padaryti tortų gimtadieniams, Valentino dienai ir kt. Neturėjau laisvos minutės net pasidaryt torto sau ir įdėt Jums naujų receptų. Bet pažadu, kad receptų bus (naujas tortas jau yra padarytas (ir beveik suvalgytas :), tad artimiausiu metu įdėsiu ir jo receptuką. O žemiau keli mano darbai (kai kuriuos gal jau matėte).

Juos galite pamatyti ir nuotraukų albumėlyje adresu:

https://picasaweb.google.com/jurgitta5/Tortai


"Barbė Emilija" (tortas mergytei Emilijai 3 metukų proga")



Teminis tortas vadovei nuo darbuotojų :))


Tortukas mažajai Evelinai 1-erių metukų proga :)


Tiesiog tortas (Šv. Valentino dienos pratęsimui :)



Šv. Valentino dienai

(dariau jį tiek laiko, kad net pati didžiuojuos savo kantrybe :))



Tortas "Маме и бабушке"

(nuo dukros ir anūkės mamai ir močiutei gimtadienio proga :)



Čia vienas iš senesnių, darytas Šv. Kalėdoms

20 komentarų:

  1. Labai gražu! Man labai patinka, kad jie natūralių spalvų, nes žėrintys ryškiomis vaivorykštės spalvomis neatrodo valgomi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, dekui! Nenaudoju jokiu dazu (ir neturiu, ir samoningai neperku, nes manau, kad tortas visu pirma turi buti valgomas, o tik po to seka grozis).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rudos detales - tai arba balta mase maisyta su kakava, arba sokoladas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gražu :) Ypač tos gėlės ant torto vadovei :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Daug amerikoniško kičo, bet, garantuotai, skanaus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Fantastika. Tiesiog esu apšalus nuo grožio.
    Žaviuosi tavo kūryba, Elžbieta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kitada, Elžbieta, ačiū Jums labai :)

    Anonime, jei mano tortuose jau įžvelgiat net amerikonišką kičą, tai labai džiaugiuosi, kad pasiekiau tokį lygį :)) Nes kaip mačius daug amerikoniškų tortų, tai maniau man dar 10 metų mokytis, kad tokius padaryt :DD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sakykit, o koki cia krema naudojat tiems pupsiukams padaryt papuosimui (gal cia tas pats morenginis-sviestinis kremas)?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, jei kalbat apie tuos "taskiukus" baltus, tai cia aisingas (kiausinio baltymas, cukrus, vanduo).

    O morenginio-sviestinio kremo nelabai isivaizduoju, kas tai yra (nors gal kazko ir nezinau dar)... Morengas siaip su sviestu nelabai ka bendro turi. Galbut kalbat apie beza. Tokiu atveju bezas ir sviestinis kremas yra du skirtingi kremai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aisku, na yra tokslai kremas skirtas tortu puosimui, butent morenginis-sviestinis kremas.skaiciau internete.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Paieskojau internete. Radau, apie ka, kalbate, nors niekada nebuvau apie toki skaicius. Dabar zinosiu :) Morengas man visada asociavosi su keptais morengais, ne su kremu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O kokia mane dengėt tortus? MMG?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki, norėčiau pasiteirauti, kaip pasigaminti šį kremą, kuriuo yra puošti visi tortai (baltasis pagrindas).

    AtsakytiPanaikinti
  14. Cia ne kremas, o minkoma dengimo mase. Ju yra ivairiu. Visus receptus lietuviu kalba galite rasti supermama.lt Saldumynu temoje.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O kaip drugelius pagaminate? su formelemis?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Anonime, taip, yra formeles. Bet pirktos ne Lietuvoje.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Jurgita, labai reikia tavo patarimo. Niekaip nesuprantu kaip graziai uzdengti torta ta dengimo mase, man ji gaunasi puikiai, bet kai reikia apdengti, tada jau prasideda nesekmes....

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nelabai ką patart galiu - praktika, praktika, praktika, kaip ir bet kurioje srityje. Pasiieškokite nebent youtube video, kaip dengiami tortai. Bet čia tik įgūdžių ir, aišku, geros dengimo masės reikalas. Sėkmės ir kantrybės :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...