2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Trapūs sausainiai su džemu



200 gr. minkšto sviesto
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300-350 gr. miltų
džemo arba tirštos uogienės

Sviestą su cukrumi ir vanilinu išplakame mikseriu iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakame po 1 min. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu maišome, kol galėsime minkyti tešlą.

Iškočiojame iš tešlos 2-3 mm. storio lakštą, išspaudžiame sausainukus. Pusėje sausainių mažesne formele išspaudžiame viduriukus. Dedame ant kepimo popieriaus ir kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. (priklauso nuo orkaitės).

Sausainius atvėsiname, ant vienos puselės užtepame džemo ir uždengiame kita pusele su išpjautu viduriuku. Skanaus!

P.S. Nepaprasto trapumo sausainiai! Nesitikėjau, kad iš tokio paprasto recepto išeis tokie skanūs sausainukai.


7 komentarai:

  1. Skaniai atrodo. Visad mano vizijose sausainiai su dzemu, bet niekaip tam neprisiruosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, mano vizijose jie irgi seniai :) pagaliau issikepiau. Dabar kepsiu dazniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šį savaitgalį bandysiu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O prieš kočiojant ar nereikia tešlos pašaldyti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galite pasaldyti pusvalandi, bus geriau kocioti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. skanumelis:) bet miltu reikejo tikrai daugiau.aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...