1,2 litro vandens
250 gr. vištienos filė
200 gr. šviežių brokolių
1 svogūnas
1-2 česnako skiltelės
1-2 a.š. kario
2 v.š. sviesto
2 v.š. kokoso drožlių
1 v.š. tarkuoto imbiero
150 ml. grietinėlės
2 v.š. miltų
2 v.š. citrinos sulčių
druskos
1 nedidelė aitrioji paprika (aš dėjau tik ketvirtadalį)
lauro lapelių
pipirų žirnelių
Vištieną supjaustome dideliais gabaliukais (kad greičiau išvirtų), dedame į vandenį, sumetame pipirus, kelis lauro lapelius ir verdame apie 30 min. Išimame iš sultinio ir atvėsiname.
Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, kol gražiai pagelsta. Sudedame imbierą, miltus, karį, ir viską kelias minutes maišydami patroškiname ant nedidelės ugnies.
Svogūnus dedame į vištienos sultinį, pilame grietinėlę, užviriname ir sudedame pasmulkintus brokolių žiedynėlius. Verdame 8-10 min.
Sudedame maltą arba smulkiai supjaustytą vištieną (aš tiesiog rankom suplėšiau plonom juostelėm), smulkintą aitriąją papriką, sausoje keptuvėje pakepintas kokosų drožles, supilame citrinos sultis, įberiame druskos. Patiekiau su balta skrudinta duona. Skanaus!
P.S. Labai soti ir skani sriuba. Pagal receptą reikėjo 400 gr. vištienos, bet man visiškai pakako 250 gr.
Recepto šaltinis "Ji" Nr. 9/2012
250 gr. vištienos filė
200 gr. šviežių brokolių
1 svogūnas
1-2 česnako skiltelės
1-2 a.š. kario
2 v.š. sviesto
2 v.š. kokoso drožlių
1 v.š. tarkuoto imbiero
150 ml. grietinėlės
2 v.š. miltų
2 v.š. citrinos sulčių
druskos
1 nedidelė aitrioji paprika (aš dėjau tik ketvirtadalį)
lauro lapelių
pipirų žirnelių
Vištieną supjaustome dideliais gabaliukais (kad greičiau išvirtų), dedame į vandenį, sumetame pipirus, kelis lauro lapelius ir verdame apie 30 min. Išimame iš sultinio ir atvėsiname.
Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, kol gražiai pagelsta. Sudedame imbierą, miltus, karį, ir viską kelias minutes maišydami patroškiname ant nedidelės ugnies.
Svogūnus dedame į vištienos sultinį, pilame grietinėlę, užviriname ir sudedame pasmulkintus brokolių žiedynėlius. Verdame 8-10 min.
Sudedame maltą arba smulkiai supjaustytą vištieną (aš tiesiog rankom suplėšiau plonom juostelėm), smulkintą aitriąją papriką, sausoje keptuvėje pakepintas kokosų drožles, supilame citrinos sultis, įberiame druskos. Patiekiau su balta skrudinta duona. Skanaus!
P.S. Labai soti ir skani sriuba. Pagal receptą reikėjo 400 gr. vištienos, bet man visiškai pakako 250 gr.
Recepto šaltinis "Ji" Nr. 9/2012
Ačiū už idėją. Sriuba jau pagaminta ir išragauta, labai gardi. Manau, kad grietinėlę galima pakeisti kokoso pienu, būdų dar įdomiau. Arba kokoso drožles - sezamo sėklomis.
AtsakytiPanaikintiDekui uz atsiliepima :)
AtsakytiPanaikintiLabai skani sriuba, nors per daug "paskaninau" aitriąja paprika:) ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiPagal recepta jos reikejo net visos :O Bet matyt ne lietuviskiems skrandziams, todel dejau jos nedaug.
AtsakytiPanaikintiSuperinė sriubytė :) laaabaiii patiko visai šeimai :) super ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikinti