Pagrindui:
200 gr. miltų
100 gr. šalto sviesto
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
400-500 gr. mėlynių ar kitų uogų
300 gr. 15-30 % grietinės
150 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 v.š. miltų
Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
P.S. Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio!
Išbandžiau su šilauogėm, gavosi nuostabiai. Net nemaniau, kad toks lengvas skonis bus :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiO, atrodo fantastiškai! Kadangi uogos jau į pabaigą, kaip manai, - ar galima naudoti šaldytas? Ar tada reikėtų atšildyti prieš maišant į įdarą?
AtsakytiPanaikintiGalima saldytas, bet rekomenduociau atsildyti ir nupilti skysti.
Panaikintio galima jogurta vietoj grietines
AtsakytiPanaikintiNezinau, nebandziau.
PanaikintiGalima. Dariau su graikišku "Aistės" jogurtu, gaunasi labai jau lengvas ir liesas užpilas :)
PanaikintiLabai skanus pyragas, net ausys linksta nuo gardumo :-)
AtsakytiPanaikintiNu negaliu ne pakomentuoti. Nerealiai skanus pyragas! ;)
AtsakytiPanaikintiNu negaliu ne pakomentuoti. Nerealiai skanus pyragas! ;)
AtsakytiPanaikinti