2014 m. liepos 22 d., antradienis

Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais


24 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

200 gr. miltų
50 gr. kakavos
150 gr. šalto sviesto
1 didelis kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos   

Įdarui:

100 gr. juodųjų serbentų
1 prinokęs bananas
500 gr. kreminės varškės
150 gr. cukraus  
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 v.š. miltų

Pagrindas.  Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. 1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).

Įdaras. Į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės. 

Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!

P.S. Receptą sudariau pagal tai, kokius produktus turėjau - išėjo labai skanus pyragas :) Skaniausias buvo antrą dieną.



15 komentarų:

  1. Atrodo pasakiškai skaniai, ypač tas bananinis varškės sluoksnis! Manau aš dėčiau dar daugiau bananų :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai jau tikrai, kad tas bananinis varškės sluoksnis atrodo taaaaip skaniai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ojei...! taip norėtųsi išsikepti (jaučiu koks skanuolis!!! :)), tik kur dabar gauti juodų serbentų..gal bandėte su kuo nors kitu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Tiks, tik atsilde gerai nuvarvinkite, nepilkite su skysciu

      Panaikinti
  5. O galima vietoj kremines varskes naudoti paprasta pertrinta varske?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kuom galima pakeisti kremine varske?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ar galima siam pyragui naudoti philadelphijos ar rikotos suri??

    AtsakytiPanaikinti
  8. Teko ir man išbandyti šį receptą. Į varškę dėjau daugiau bananų, dėl to sumažinau cukraus kiekį. Vietoj juodųjų serventų dėjau vyšnias, nes tiesiog jas turėjau, ir dėjau ne kreminę varškę, o su blenderiu pertrintą paprastą.

    Rezultatas: Pyragas išėjo skanus - bendradarbiai gyrė, tačiau man trūko saldumo tešloje (jos sudėties nekeičiau). Antrą kartą nebekepsiu, o geriau išbandysiu kokį kitą receptą iš šio blog'o :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip tik turėjau visus ingridientus ir norėjau trupininio pyrago. Tobulas mano skoniui! Kepsiu dar :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...