2
skardoms sausainių
2
kiaušiniai
3
stiklinės miltų (stiklinė
200 ml.)
1,5 a.
š. kepimo miltelių
0,5 a. š.
druskos
200 g
sviesto
180 gr.
cukraus
70 gr.
džiovintų spanguolių Arimex
200 gr.
balto šokolado
Spanguoles
užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Sviestą su cukrumi plakame
mikseriu, kol masė taps puri (apie 3-4 min.). Įmušame kiaušinius, vėl gerai
išplakame. Beriame druską, kepimo miltelius,
miltus, spanguoles ir viską šaukštu išmaišome. Tešla
bus lipni. Šlapiomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio
rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos maždaug 5 cm.
atstumu vienas juo kito - kepdami jie išsiplės į šonus (kamuoliukų suploti
nereikia). Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol
sausainiai gražiai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių. Ištirpiname šokoladą,
įmerkiame sausainio šoną, nuvarviname šokolado perteklių, dedame ant kepimo
popieriaus ir statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
P.S.
Apibūdinsiu paprastai - tobuli :)
Tešlos
receptas iš Spicecoat
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą