2016 m. sausio 12 d., antradienis

Žemės riešutų chalva



300 gr. žemės riešutų be luobelių Arimex
50 ml. vandens
130 gr. cukraus
100 gr. sviesto

Žemės riešutus paskrudiname ir blenderiu arba virtuviniu kombainu malame iki riešutų sviesto konsistencijos (tik nemalame iki labai skystos). Supilame išlydytą sviestą, išmaišome. Cukrų su vandeniu verdame ant vidutinės ugnies apie 10 min. Supilame iškart į riešutų sviestą ir greitai išmaišome. Dedame chalvos masę į indą, išklotą kepimo popieriumi, gerai suspaudžiame. Statome į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėliau laikome kambario temperatūroje. Skanaus :)

P.S. Dariau chalvq 2 kartus. Pirmą kartą su sviestu, antrą - be jo. Be sviesto chalva buvo kietoka ir trapi. Su sviestu minkštesnė, galima buvo pjaustyti peiliu. Abu variantai man patiko. Kietesnė, galbūt, labiau priminė parduotuvinę chalvą, o antroji - naminę, sodraus riešutų skonio chalvą :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...