2016 m. gegužės 1 d., sekmadienis
Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu
22 cm. apvali forma nuimamais kraštais
Biskvitui:
3 M dydžio kiaušiniai
100 gr. cukraus
110 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Kremui:
500 gr. maskarponės sūrio
500 ml. grietinėlės 35-36%
5 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
Papuošimui:
Konservuotų persikų
Uogų
Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5-7 min, kol masė patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri. Pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 30 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjauname į 3 papločius.
Kremas. Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakame iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišyti šaukštu, jei labai kietas.Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į maskarponę grietinėlę.
Surinkimas. Biskvitus sulaistome konservuotų persiku sirupu. Sutepame kremu, šiek tiek palikdami jo torto aptepimui. Puošiame persikais, uogomis ar kt. Palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Skanaus!
P.S. Tobulo skonio tortas. Darytas milijoną kartų, ir niekad nenusibostantis!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Ieškojau maskarponės torto recepto, ir pirmiausia radau jūsų iš senesnių metų gaminto torto receptuka, ir tik dabar užtikau šitą. Kurį patartumėt gaminti? Kuris tortas gaunasi puresnis ir skanesnis?
AtsakytiPanaikintiAbu vienodai skanus :) Šis greičiau padaromas.
AtsakytiPanaikintilabas vakaras, ar galima tarp pertepimų dėti šaldytų uogų? pvz trintų aviečių, braškių arba juodųjų serbentų?
AtsakytiPanaikintiGalima, tik gerai nuvarvinkite skystį.
PanaikintiAš noriu į kremą ananasų konservuotų dėt, tas pats irgi kaip su uogom, nuvarvinti gerai ar išvis nedėti nesigaus?
PanaikintiGausis, tik nuvarvinkite gerai.
Panaikintilabukas, ar tiktu sitoki torta puosti gal beze kremu? Braskes ant virsaus papuosimui, nedaug.Ieskau torto, gaivaus, lengvo kad tiktu visiems pagal isranku skoni. nes vaikai su vaisiais ar zele gabaliukais nevalgo, rafaelo jau atsibodes net nezinau iki kokio lygio ir kazkaip tu sviestiniu su kondencuotu pienu nesinori. Aciu
AtsakytiPanaikintiSveiki, bezo nedarau, nezinau, ar jis laikytusi ant kremo su grietinele. Jei vaisiu nenorit, tai papuoskist saldainiais kokiais nors - vaikams tikrai patiks :)
PanaikintiNeįmanoma is tokio kiekio produktų skirtų biskvitui gauti 3 torto papločius. Kiaušinius išplaku kaip reikiant, orkaite nauja, kepa puikiai. Bet jis visvien tiek nepakyla kad galetum perpjauti i 3 dalis.
AtsakytiPanaikintiViska rasau tai, kaip darau, vadinasi imanoma :) Tik nereikia tiketis paplociu po 3 cm. Bet i plonus tikrai galima. Ypac turint ilga peili.
PanaikintiO jei grietinėlė tik 12% čia pati riebiausia ką galima surasti pas mus šalyje kaip tada?
AtsakytiPanaikintiTokia grietinele neissiplaka iki standumo.
Panaikinti