2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis
Varškinės tešlos obuolių pyragas
22 cm. apvaliai formai
Tešlai:
3 obuoliai
75 gr. minkšto sviesto
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
130 gr. varškės, pertrintos per sietelį
160 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Pyrago viršui:
30 gr. sviesto
40 gr. cukraus
Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname. Skanaus :)
P.S. Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Po šio recepto į pirmą vietą iškyla šis :) Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę..
Recepto šaltinis cookrook.ru
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Kepiau, skanu :) Tešla tokia drėgna, sodri. Įdomu, kaip kitą dieną laikosi? Nesukietėja smarkiai? Surijom viską vienu prisėdimu keturiese :( Bandymams neliko. Ir kas būtų, įmaišius obuolius vienodai į tešlą?
AtsakytiPanaikintiIšsilaiko puikiai, tik jei laikote uždengtą, ta cukraus plutelė paminkštėja.
Panaikintiačiū už šį receptą, labai skanus pyragas!
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą. Man neiškilo :( gali būti dėl to, kad dėjau rudąjį cukrų?
AtsakytiPanaikintiJolita, cukrus tikrai negalėjo būt to priežastimi.
PanaikintiLabai skanus!
AtsakytiPanaikintiAr galima naudoti rikota vietoj varskes? Aciu
AtsakytiPanaikintiGalima.
PanaikintiAr tešla ir turi būti tokia kieta?
AtsakytiPanaikintiTaip, pyragas labai primena keksa.
AtsakytiPanaikintiJurgita, labai skanus pyragas! Mano vyras vis prašo, kad iskepciau. Šiandien kepa su bananais vietoj obuolių, nes jų neturėjau.. tad ziuresim kas gausis :)
AtsakytiPanaikintiIr kaip gavosi su bananais? Aš pati turėjau minčių su jais pabandyti, bet dar nebandžiau :)
PanaikintiNuostabus pyragas. Labai skanus. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiDžiugu, skanaus :)
PanaikintiKai ieškau recepto, visada prirašau "aj receptai" :D Ačiū už nuostabų pyragą.
AtsakytiPanaikintiElija, kaip džiugu skaityt tokius komentarus :)
PanaikintiLabai skanus pyragas ;) as nuolat ji kepu,aciu! :))
AtsakytiPanaikintiMan, deja, neiškilo. Gavosi varškinis blynas su obuoliais. Be to, labai tiršta tešla, sunku sukrėsti į formą.
AtsakytiPanaikintiPyragas l.skanus. Esu kepusi ir su perliniu cukrumi.Šitas tikrai pasidarė numero uno mano šeimoje. Dėkinga!
AtsakytiPanaikinti