2018 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis
Juodųjų serbentų ir bananų džemas
2,5 kg. juodųjų serbentų
10 sunokusių didelių bananų
1,5 kg. uogienių cukraus
100 ml. vandens
Į puodą beriame uogas, cukrų, pilame vandenų ir ant vidutinės ugnies maišydami verdame, kol uogos suminkštėja. Tada sudedame supjaustytus bananus ir verdame, kol "suverda" bananai ir masė ima tirštėti. Sutriname viską blenderiu. Supilstome į stiklainiukus ir nešame į rūsį :)
P.S. Cukraus gali prireikti ir daugiau - ragaukite, nes serbentai būna įvairaus rūgštumo. Man gavosi labai tvirtas ir sodraus skonio džemas. Ypač skanu su varškės sūriu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą