Turėjau skardinę konservuotų persikų, tad sugalvojau štai tokį labai gaivų ir skanų persikinį-jogurtinį pyragą, kurį pavadinau "Persiku" :)
Pyragas 18 x 24 cm kepimo formai
Biskvitas:
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 gr. cukraus
80 gr. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Kremas:
425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
50 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui
Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
Želė. Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S. Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau.
Kokie man tavo sitie pyragai nerealus !!!!!!! btunai kepsiu pasitaikius progai !
AtsakytiPanaikintiAciu, aguonele. Na jie turetu patikt net ir saldumynu nemegejams, nes nera labai saldus. As isvis cukraus mazai beriau, tai gavos toks - vaisiai su jogurtu :)
AtsakytiPanaikintiLabai noriu :) Kepsiu, kepsiu, kepsiu!
AtsakytiPanaikintiatrodo nerealiai !!!!!!!
AtsakytiPanaikintiVakar gaminau šitą skanų ir labai gaivų pyragą. Dariau tik apvalioj torto formoj, tai atrodo kaip tortukas. Ačiū už receptuką:)
AtsakytiPanaikintiPrasom, smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintidariau si pyragiuka,labai gerai ir skaniai isejo,,,,mmmmmm pasaka.
AtsakytiPanaikintiBandziau si pyraga gamint ir pavyko puikiai , seima sushveite mikliai ,kad vos spejau mociutei atpjaut . Sake gardesnio nera ragave ! Taigi aciu uz nuostabu receptuka :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, Diana, labai smagu girdet, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiNa o man nesigavo. Dariau su namie konservuotais persikais, tačiau padarius kremą jis man nestingo. Nežinau, ką blogai dariau.
AtsakytiPanaikintiTai pat norėčiau paklausti, kodėl pas jus kremas gavosi baltas? Juk persikai yra geltoni-oranžiniai.
AtsakytiPanaikintiO zelatina sveret, ar is akies dejot? Gal per mazai zelatinos, nes del ko dar galejo nestingti, tai neisivaizduoju.
AtsakytiPanaikintiKremas nebuvo baltas, cia tik nuotraukoj taip atrodo. Bet ir ne visiskai geltonas buna, juk ne vien persikus dedi :)
Na bandziau ir as, na nezinau kodel bet pas mane visa zele subego i apacia ant pagrindo, bet laikiau nemazai ir kremas buvo sustinges. Gavosi persikinis pagrindas su kremu :)
AtsakytiPanaikintiNerealus! pati išbandžiau ir gavosi puikiai :) labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, as taip suprantu, kad subėgo per šonus? Vadinas nepaskirstėt gerai kremo iki kraštų - kažkur buvo tarpeliai. Nes kad persisunktų per patį kremą, tai tokio atvejo dar negirdėjau...
AtsakytiPanaikintiKikirize, smagu, kad patiko :)
aciu uza nuostabu recepta ir issamu aprasyma. ka tik pagaminau - dariau apvalioje formoje. gavosi kaip paveikslelyje, dabar sedim ir laukiam kada galima bus paragauti :)!
AtsakytiPanaikintiAnonime, kaip skonis? :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz nuostabu recepta,gavosi puikiai,biskvitas purus,tik paprasyciau mazus produktu kiekius ne gramais o saukstais matuoti ,butu aiskiau.Gaminsiu daznai,labai Jums dekoju,Vilma.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragėlis ;) tik darau apvalioje tortinėje ir gaunasi jau visas tortas :D Daugybę kartų išbandytas jau, ačiū už receptuką :)
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 ir 2 :), smagu, kad patiko pyragas.
AtsakytiPanaikintiDel matavimo - internete galima susirasti produktu kiekiu lenteles, kiek gr. atitinka saukstas vieno ar kito produkto. As turiu svarstykles virtuvines, ir viska dazniausiai sveriu jomis, kad butu tikslu.
Su konditerija nedraugauju...O tiksliau ji nedraugauja su manimi :D Taciau sitas pyragas gavosi nepaprastai skanus...Vyrui labai patiko,"dave leidima" dazniau padaryti :D jau du patiekalai is Jusu receptu pavyko puikiai!Ismeginti reikes ir likusius.Aciu!
AtsakytiPanaikintiBS, malonu girdet, kad pyragas patiko :)
AtsakytiPanaikintiAnksciau ir su manim nedraugavo konditerija, bet kai as pradejau su ja draugauti, jai neliko iseities, kaip tik susidraugaut su manim :))
Na ir as dabar pradedu tuo tiketi,kad pagaliau pavyks susidraugauti su konditerija ir man :)) jau esu nusiziurejusi sekanti receptuka,tad ziuresim,ar pasiteisins mano viltys :))
AtsakytiPanaikintiPuikiai gavosi, aciu uz recepta:) jau seniai norejau toki pasigamini, tik nezinojau kaip.. Kiti Jusu receptai taip pat labai viliojantys, butinai gaminsiu.
AtsakytiPanaikintiVisiškai nesudėtingas ir ypač skanus pyragas :) Tik gamybos metu niekaip nepavyko nuvyti draugo, jis vis negalėjo atsispirti tam jogurtiniam pertepimui, nusisukus vis koki šaukštą slapčia pakabindavo :))
AtsakytiPanaikintiŠiaip - labai gaivus ir skanus! O ir vasarai atėjus, manau, nesudėtingai galima persikus pakeisti šviežiomis braškėmis :)
Ačiū už šaunias idėjas!
Dziugu girdet, kad tiek daug zmoniu ji kepa :)
AtsakytiPanaikintiBe abejo galima deti ir braskes, ir kitus vaisus. As vis ruosiuos ruosiuos su kitais pabandyt, bet tiek daug receptu dar nebandytu turiu, kad iki sito vel pakartot rankos neprieina :))
Sveiki , aciu uz receptukas , gavosi puikiai ir labai skaniai , dabar darysiu ir darysiu kol nenusibos :)
AtsakytiPanaikintiGaminau gaminau ir labai labai patiko:) aciū!!!
AtsakytiPanaikintiDariau ir aš šį skanuką - tik labai jau mažai biskvito gavosi... reikėjo greičiausiai dvigubinti dozę :( o kremo gavosi laabai daug :)
AtsakytiPanaikintiIš vieno kiaušinio ir nereikėjo tikėtis didelio biskvito :)
AtsakytiPanaikintiEch, matyt blogai kepimo popieriu idejau - isbego visa zele... kaip pikta, negaliu... nes kitos priezasties nezinau... :((((((((
AtsakytiPanaikintiPerskaičius komentarus darau išvadą, jog jei noriu šį pyragą gaminti 25cm skersmens torto formoje(sluoksniuoti), biskvitą turėčiau kepti iš dvigubos normos, taip?
AtsakytiPanaikintiJulija, taip, kepkit is dvigubos.
AtsakytiPanaikintilabai skanus šis pyragas, bet man visa želė kai pyliau į šonus subėgo :(
AtsakytiPanaikintiDariau vakar si pyraga, torto frmoj, liko siandien tik zele sluoksni padaryt, ziuresim kaip skonis :-)
AtsakytiPanaikintisuper pyragas gavosi :)
AtsakytiPanaikintiNu arba aš čia nemoku daryt biskvito ar dar kas.. žinokit man gavosi miniatūrinis biskvitas..jau kai sumaišiau tešlą matėsi, kad nu žiauriai mažai tešlos..tai išsikepiau keksiukų formoj biskvitą..jis labai skanus gavosi..bet norint padaryt normaliam pagrindui tikrai reikia visko dviggubai..sakau gal vienetukus prieky pamiršote..;) bet pagrindas superinio buvo skonio nors ir miniatiūrinis..;)
AtsakytiPanaikintiJei gerai isplakate kiausinius, vienam lakstui teslos turi pakakti. Storas jis ir neturi buti. Man visi sluoksniai vos i skarda telpa.
AtsakytiPanaikintiO dvigubai, is 2-3 kiausiniu, iskepu biskvita tortui, kuri perpjaunu i 3 lakstus :)
sveiki, siandien bandziau daryti si pyraga. atrode, viskas bus liuks, bet uzpylus zele ant virsaus..kliunk kliunk ir ji visa susigere kazkur i torto apacia per krasteli...nezinau ka dabar daryt, idejau i saldytuva, bet turbut pyragas sugadintas, visas skystis bus pyrago apacioje...net nezinau ka daryti ;(
AtsakytiPanaikintiHelp! Darau si pyraga, bet kremas skystokas - na ne visai vandenukas, bet tikrai ne grietines konsistencijos... dejau viska tiksliai, nes turiu svarstykles. gal dar zelatinos ipilti? dar tik kokia 15 min jis saldytuve tas kremas, gal tik ilgiau palaikyti?
AtsakytiPanaikintiPalaikykit saldytuve, kol sutvirtes. Jei viska daret pagal recepta - visko uztenka.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortukas. Tik as siek tiek modifikavau, riebalu ir pieno i biskvita nepyliau (pamirsau tiesiog), bet vietoje to idejau gerus 5 saukstus kokoso drozliu, kurie ne kiek nepagadino, buvo labai skanu :) Kremas is tiesu buvo labai gaivus ir skanus. Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiVa jau beveik baigtas, tikriausiai gausis nerealiai skanus nes skysta mase tai skani buvo :))
AtsakytiPanaikintiLabas, neseniai atradau Jusu nuostabu bloga,sis pyragas buvo vienas is isbandytu, gavosi labai skaniai, gaivus, neriebus, tiesiog idealus!
AtsakytiPanaikintigaminau, bet supylus visa zele, ji subego i dugna, kita karta dariau jau atsargiau ir gavosi puikiai, tik pradzioj zele sluoksni pyliau labai labai plona su saukstu ir dejau i saldytuva sustingti, o tada jau visa spyliau ir niekas nesubego i dugna :) labai skanus gavosi :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, man nepasisekė su padu.. išėjo super mažas.. ar tikrai nurodyti produktų kiekiai geri?
AtsakytiPanaikintiSu produktais viskas gerai. Jei norite storesnio biskvito, tiesiog padidinkite produktu kieki.
AtsakytiPanaikintiman irgi uzpilus zele ant pyrago ji visa i dugna nugrimzdo, nors pertepima buvau gerai aplink krastus aptepusi:( gal geriau butu ji formuoti formoje be popieriaus? labai gaila kad neisejo:(
AtsakytiPanaikintiJurgita, jei pyraga formavote formoje su popieriumi, kaip jums krastai gavosi tokie lygus?
AtsakytiPanaikintiAnonime, tiesiu ne istisa lapa ant visu 4 sieneliu, bet patiesiu lapa ant dugno taip, kad uzdengtu ir 2 sieneles, o ant trumpesniu sieneliu uzdedu atskirus popieriaus gabaliukus. Taip popierius buna lygus ir pyrago krastai bus lygus :) Sekmes!
AtsakytiPanaikintiNerealus pyragas :) mano šeimynai ir draugams jis pats skaniausius :) Šį pyragą bandžiau su avietėm, braškėm ir melynėm. Buvo nerealu:)
AtsakytiPanaikintiMamai gaminau vakar šį pyragą, ta želė bėgo ir man, bet ,manau, čia pati aš per mažai masę sustangdinau, o gal ir torto formo nepatikima, leido pro apačią.Bet kai pastovėjo šaldytuve,želė truputį sustingo, su šaukštu dar truputį jos užpyliau :). O šiaip dar tik ragausiu, bet jau jaučiu,kad bus skanu :)
AtsakytiPanaikintisveiki, reikalinga jusu nuomone. biskvita kepsiu is pusantros normos ir kiausiniu reikia 1.5, ar butu gerai, jei desiu 1 L dydzio ir 1 M dydzio kiausinius?
AtsakytiPanaikintiVakar dariau viskas atrodo gerai gavosi o kai veliau uzdejau zele atsikelus ryte pamaciau, kad susigere i krema :-\ Likau nesupratus...
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptuką.Paprastas receptas ir nerealus skonis!!!!!!!!!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Bet gaila kad nesigava taip ideliai man, nes kremas nesustinga graziai standziai kaip foto o buvo toks sutizes nors viska dariau kaip parasyta. O labai noriu kad gautusi grazus standus kremas. Gal galite ka patarti???
AtsakytiPanaikintiArtėja gimtadienis.Suintrigavo atsiliepimai,bandysiu ir aš jį pagaminti.Palinkėkit sėkmės.😊
AtsakytiPanaikintiLinkiu, linkiu, linkiu :))
PanaikintiGaminau ir aš šį skanuolį. Tikrai nepaprastas pyragas, kas valgė visi išgyrė. Tapo mūsų šeimos favoritu. Ačiū už receptą!!!!
AtsakytiPanaikintiJei daryčiau apvalioje formoje, kokio dydžio forma atitiktų?
AtsakytiPanaikinti