2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Makaronų apkepas su tunu ir žirneliais


Formai 18 x 24 cm.

250 gr. makaronų ("kaspinėlių")
100 gr. šaldytų žirnelių
1 skardinė konservuoto tuno (apie 180 gr.)
250 gr. fermentinio sūrio
2 v.š. sviesto
1.5 v.š. miltų
250 ml. pieno
malto muskato riešuto
druskos pipirų
kt. prieskonių (jei norite)

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, bet neperverdame, nes jie dar troškinsis orkaitėje.

Puode išlydome sviestą, beriame miltus, pakepiname apie 1 min. Plona srovele, maišant pilame pieną ir kaitiname, kol padažas ima tirštėti. Paskaniname muskato riešutu, druska, pipirais. Įmaišome pusę tarkuoto sūrio, beriame žirnelius. Viską sumaišome. Galiausiai dedame tuną ir išmaišome.

Padažą sumaišome su makaronais. Viską dedame į kepimo formą, apibarstome likusiu sūriu ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min, kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!


Recepto šaltinis Sonatinos receptai

4 komentarai:

  1. Siandien gaminau, labai greitai pasigamino ir skanu. Mums patiko! Gaminsim vel:)
    Jurate

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiandien gaminame antrą kartą, super patiekalas!

    Dalia

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žiauriai geras, dėkui!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiekalas puikus, bet geras šaukštas lydyto sūrelio į padažą jį tik dar labiau pagerina :>

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...