2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Maltos kalakutienos vyniotinis su kriaušėmis, sūriu ir baziliku


Patiekalas, tinkantis Šv. Velykų stalui. Valgomas ir šiltas, ir šaltas, tad galima išsikepti iš anksto ir laikyti šaldytuve.



Formai 10 х 28 cm.

600 gr. maltos kalakutienos
1 didelis svogūnas
4 v.š. manų kruopų
3 v.š. grietinės
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
šakelė šviežių krapų
druska, pipirai, prieskoniai

Įdaras:

150 gr. sūrio
1 didelė kriaušė (kad nebūtų labai vandeninga)
kelios šakelės krapų ir baziliko

Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Į faršą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

Įdarui sūrį sutarkuoti, kriaušę supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi). 3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t.y. padarome "griovelį" įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Jei valgysime šiltą - palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris. Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas - įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį apie 30 min.). Skanaus!


Recepto šaltinis Trio mia

10 komentarų:

  1. Atrodo labai skaniai. Šiemet kadangi Velykas sutikau pas mieliausiojo šeimą, man gaminti neteko. Bet gal kitiems metams ir aš kažką tokio nusivešiu. Puiki idėja!

    AtsakytiPanaikinti
  2. man labai patinka visi receptai. viskas labai graziai ir aiskiai padaryta. aciu jums uz dideli darba. o tortu galerija isvis ispudinga. jus tikra meistre savo darbo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip kiaulienos faršas,ar tiktų,o gal kriaušė nelabai geras derinys šiuo atveju :)?Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. As kiaulienos nevalgau, tai nesu su ja darius. Bet vaisiai siaip labiau su vistiena, kalakutiena naudojami.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėl kepimo formos - jeigu naudočiau metalinę pailgą, ar iškeptų gerai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. As kriausiu neturejau tai teko keisti truputeli recepta :) Turejau saliero kota ir kelis peivagrybius, tai juos vietoj kriausiu ir idejau. Gavosi skaniai. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Elze, tokioje ir keptas buvo :) O siaip tai mesai kepti neturi reiksmes, kokia imsit forma.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dariau jau du kartus! Ir su kalakutiena ir su vistiena. Buvo taip skanu, kad sis receptas jau uzsitikrino savo vieta tarp skaniausiu namu patiekalu :) Aciu, Jums, Jurgita.
    P.S. farso abiem atvejais neturejau, tad mesyte ,,minkstinau" peilio astriaja puse - viskas isejo liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki. Kepiau ir aš šitą, Labai skanu. Tik aš kadangi nemėgstu vaisių mėsos patiekaluose, tai nedėjau kriaušių..ir pateikiant užpyliau karštu padažu iš teftelių recepto.. nu skanumėlis buvo.. :) dabar ieškau Jūsų bloge, ką dar skanaus pagaminti antram patiekalui..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...