10 x 30 cm. formai (skliausteliuose - 24 cm. skersmens žiedo formai)
2 kiaušiniai (3)
175 gr. miltų (262)
60 gr. sviesto (90)
60 ml. aliejaus (90)
60 ml. pieno (90)
1 a.š. sodos (1,5)
2 v.š. kakavos (3)
200 gr. cukinijos (300)
100 gr. juodo šokolado (150)
180 gr. cukraus (260)
Dubenyje iki purumo išplakame minkštą sviestą, aliejų ir cukrų. Įmušame kiaušinius, išplakame. Plakdami supilame pieną. Beriame miltus, kakavą ir viską išplakame sumažinę mikserio greitį. Supilame gesintą sodą, greitai išmaišome. Dedame burokine tarka sutarkuotą cukiniją (ranka nuspaudžiame sultis) ir mažais gabaliukais supjaustytą šokoladą. Viską šaukštu išmaišome. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. (silikoninėje žiedo formoje keksą kepiau apie 1 val.). Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus!
2 kiaušiniai (3)
175 gr. miltų (262)
60 gr. sviesto (90)
60 ml. aliejaus (90)
60 ml. pieno (90)
1 a.š. sodos (1,5)
2 v.š. kakavos (3)
200 gr. cukinijos (300)
100 gr. juodo šokolado (150)
180 gr. cukraus (260)
Dubenyje iki purumo išplakame minkštą sviestą, aliejų ir cukrų. Įmušame kiaušinius, išplakame. Plakdami supilame pieną. Beriame miltus, kakavą ir viską išplakame sumažinę mikserio greitį. Supilame gesintą sodą, greitai išmaišome. Dedame burokine tarka sutarkuotą cukiniją (ranka nuspaudžiame sultis) ir mažais gabaliukais supjaustytą šokoladą. Viską šaukštu išmaišome. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. (silikoninėje žiedo formoje keksą kepiau apie 1 val.). Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus!
P.S. Super šokoladinis, drėgnas ir skanus keksas! Cukinijų nesijaučia visiškai, bet jos suteikia keksui drėgnumą ir minkštumą, kuris išlieka net kelias dienas.
Recepto šaltinis kastrulki.ru
Jezau,toooks gardus atrodo ir slapias!!!Butinai isbandysiu!
AtsakytiPanaikintitikrai superinis keksas. labai labai skanus. aciu uz recepta nes vis nerasdavau kaip panaudot cukinija:)
AtsakytiPanaikintiKaip kepti, kad šitas gėris nesuzmegtų ????
AtsakytiPanaikintiKeptas su obuoliais subliuško:(
Rcepte nurodytos cukinijos, su jom ir kepiau 2 kartus - niekas nesusmego.
AtsakytiPanaikintidizainėres pyragas http://gyvenimas.delfi.lt/mados_infekcija/dizaineres-mcergelytes-pyragas-su-cukinijomis.d?id=50816824 kažkaip priminė šį pyragą, tik ne taip atrodo.
AtsakytiPanaikintip.s.aš labai jį pamėgau ir kepti, ir vaišinti svečius. Liuks
Mano recepto saltinis nurodytas po receptu.
AtsakytiPanaikintikiek mazdaug cia tu cukiniju reikia? gramais nelabai suprantu :/
AtsakytiPanaikintiRugile, nelabai isivaizduoju, kas gali but aiskiau uz gramus.
AtsakytiPanaikintiIs akies as niekada nieko nededu.
Siandien iskepiau, gavosi labai skanus, dregnas, taciau kazkodel neiskilo :(
AtsakytiPanaikintikepiau ir labai patiko, vienas geriausiu kada darytu keksu
AtsakytiPanaikintiŠiandien kepu dar kartą. Pirmasis pavyko taip, kad juodukas netvėrė nė paros :) (o kepiau tai pagal didesnę normą). Tiesa, gal savaip sodą nugesinau - grietinės šaukštą įkrėčiau ir cukraus mažiau dėjau.
AtsakytiPanaikintiLabai šokoladinis.Labai skanus.Labai purus.Superinis.
AtsakytiPanaikintiAr galima vietoj sodos dėti kepimo miltelių.
AtsakytiPanaikintiNepatarčiau. Pirma, kas pastaruoju metu ką nors kepė, apie kepimo miltelius atsiliepia tik blogai arba niekaip. Patarė naudot sodą. Ir man pačiai, kai kepiau su milteliais, visiškai neiškilo :/ O su soda - viskas super. Šiandien kepsiu jau nežinau kelintą kartą. Dabar, kur jau šito gėrio ragavo, tai manęs ir prašo jo iškept. Kas dar neragavo, tikiuosi, irgi nenusivils :)
Panaikintiir as toki kepu super
PanaikintiIr mane neiškilo, bet skonis - super!
AtsakytiPanaikintiKepėt elektrinėj orkaitėj? Mums irgi nepavyko. Kepėm valandą su kapeikom - neiškepė, o viršus ėme svilt. Bet skanumas dėl to niekur nedingo. Šiandien kepsiu dujinėj - tikiuosi, viskas bus puikiai
Panaikintigaliu pasakyt kad kol maisiau, nelabai jau kaip patiko ir atrode bet iskeptas, atveses tai ..... nu ner lygiu siap pyragui, uzskaitau !
AtsakytiPanaikintiGaliu dar pasidalint savo pastebėjimais. Pirmą kartą kepiau tortinėj formoj nuimamais kraštais - šiaip sau :/ Antrą kartą kepiau skardoj - irgi nieko gero. O kai pradėjau pilt į silikoninę kekso formą (tą apvalią, su skyle centre) - viskas, ieškojimai baigėsi. Iškepa puikiai, iškyla. Tiesa, kartą turbūt padauginau šokolado, tai irgi kaip reikiant neiškilo... Ir dar - kaip jau minėjau, dedu tik sodą, ne kepimo miltelius gesinu grietine, citrinos sultimis - žodžiu, ką turiu rūgštaus. Ir pieno nepilu - aš jo beveik visai negeriu ir kitaip nevartoju, tai dėl tiek pirkt kad ir mažiausią pakelį.... :) Tai aš jo ir nepilu. Vis tiek pavyksta.
AtsakytiPanaikinti