2011 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

Pica su tunu



Pagrindui:

150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus

Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.

Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!

P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)

3 komentarai:

  1. Niam niam, labai puikiai ir skaniai pica atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. pasidalinkite prašau, ant ko dedate picos pagrindą kepant? kepiau 2 kartus ir abu kartus labai prilipo prie kepimo popieriaus :(

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...