2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Daržovių drebučiai

Idėja, kaip kitaip galima patiekti daržoves :)



2 nedidelės bulvės
1-2 morkos
2 saujos kalafioro žiedynėlių
konservuotų žirnelių
1/4 raudonosios paprikos (nebūtina; papuošimui)
1 kubelis sultinio
1 a.š. želatinos
smulkintų krapų

Bulves, morkas išverdame su odelėmis, nulupame, sujaustome kubeliais. Kalafiorą kelias minutes paverdame, kad suminkštėtų. Papriką supjaustome mažais gabaliukais. Visas daržoves ir krapus sumaišome ir beriame į formą, kurioje šaldysime.

Želatina užpilame 45 ml. vandens, paliekame išbrinkti. Iš 250 ml. vandens išverdame sultinį, nukeliame nuo ugnies. Dedame į jį išbirinkusią želatiną, ir maišome, kad ištirptų. Atvėsiname ir užpilame juo daržoves. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

7 komentarai:

  1. Ir si grazumyna isbandziau :) ir skanu, ir labai grazu !

    AtsakytiPanaikinti
  2. o vegetarai želatiną vartoja? čia gi gyvulinės kilmės daiktas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas nevartoja, gali pakeisti agaru. Patiekalas nuo to nepasikeis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vegetarai nenaudoja želatinos, tad nelabai tiksliai užvadinta '' vegetariški patiekalai '' greičiau daržovių..;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. zelatina yra augalines kilmes, is dumbliu gaminama, tik gerai paieskot reikia, ji ir zymiai brangesne.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanu ir grazu,draugai paragavo,tai dabar pries sventes recepto praso.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...