Susiviliojau internete rastu nauju receptu ir dar pasidariau kelis stiklainiukus cukinijų mišrainės. Manau, neapsirikau - labai skanu ir pikantiška!
4 stiklainiukai po 0,5 l.
1,7 kg. cukinijos arba aguročių (išvalytos ir išskobtais sėklalizdžiais)
200 ml. trintų pomidorų
100 ml. aliejaus
100 gr. cukraus
1 a.š. druskos (nubrauktas)
50 ml. acto 9%
70 gr. krienų
50 gr. česnako
Cukinijas supjaustome kubeliais. Česnaką susmulkiname (aš sutarkuoju smulkia trintuve). Visus ingredientus dedame į puodą ir vis pamaišydami verdame apie 30 min., kol cukinijos ima minkštėti. Sudedame į sterilius stiklainiukus ir sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
P.S. Ką tik išvirtos mišrainės skonis labai patiko. Lauksim žiemos, kad paragauti jau gerai pasimarinavusios :) Vietoj trintų pomidorų naudojau savo Pomidorų padažą žiemai.
Recepto šaltinis povarenok.ru
O kuri patiko labiau-šita ar http://aj-receptai.blogspot.com/2014/08/cukiniju-morku-misraine-ziemai.html ?
AtsakytiPanaikintiJulija, is esmes tai abi labai patiko, net negaleciau pasakyti, kuri labiau. Su morkomis labai svelni, manau, tiks net tiem, kurie nelabai megsta marinuotas misraines. O su krienais astresne, israiskingesnio skonio.
PanaikintiLabai gardziai atrodo. O druskos nereikia? Aciu.
AtsakytiPanaikintiTikrai reikia, aciu, kad pastebejot klaidele... Pataisyta.
Panaikintio su krienais ką daryt: sutarkuoti ar supjaustyti?
AtsakytiPanaikintiAs dejau jau tarkuotus pirktinius. Jei paprasta kriena naudosit, tai sutarkuokit smulkia tarka.
PanaikintiLiux misrainyte,ka tik sudejau i stiklainius, likucius skanauju :)
AtsakytiPanaikintiDariau mišrainę, pagal receptą labai mažai druskos, gal but jeigu naudoti ne šviežiai trintus pomidorus o konservuotus, kur yra druskos gal būtų ne taip saldžiai. 1 a.š nubrauktas tokiam kiekiui cukinijos + 100 gr. cukraus turint omenyje, kad cukinijos ir taip saldokos tikrai per mažai.
AtsakytiPanaikinti