2015 m. gegužės 19 d., antradienis

Naminis žemės riešutų sviestas

Jau gana seniai turėjau minčių pasigaminti naminį žemės riešutų sviestą. Kadangi iki šiol nesidomėjau, kaip jis daromas, įsivaizdavau, kad tai gana sudėtingas procesas... Kartu su Arimex nusprendėme pabandyti. Išties buvo sunku patikėti, kad tai taip paprastai pagaminamas skanumynas! Apie riešutų naudą ir maistingumą turbūt nė rašyti nereikia - visi viską puikiai žinote!
 

 
Išeiga - apie 300 ml.
 
500 gr. žemės riešutų be luobelių Arimex
2 a.š. aliejaus (geriausia kokosų, makadamijų riešutų, ar kt. riešutų, arba bet kokio, išskyrus alyvuogių)
druskos (pagal skonį)
cukraus pudros (pagal skonį)

Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje. Teliko juos tik sumalti! Malti galima virtuviniu kombainu arba blenderiu. Malame nedideliu greičiu, karts nuo karto nugramdome nuo sienelių prilipusią riešutų masę ir vėl malame, kol riešutai taps drėgni, t.y. iš jų pradės skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą ar blenderi, tai teužims 3-5 min. Šiame etape, kad pagreitintume procesą, supilame aliejų (jei norite, pagal skonį pasaldinkite arba įberkite druskos), ir dar pamalame kelias minutes iki norimos konsistencijos. Kuo ilgiau malsime, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaus!

P.S. Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų - pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!
 

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...